Citaten met hitler

U zocht op hitler bedoelde u:

 • In Hitler-Duitsland ging het ook niet alleen tegen de joden. Ook tegen de zigeuners. Ook tegen de homofielen. Wie in en om Nederland vreemdelingenhaat, racisme, discriminatie van zigeuners en ook antisemitisme ziet, kan niet helemaal gerust zijn.
 • Als wij nu niet optreden tegen de vergaande islamisering van Nederland, herleven de jaren dertig van de vorige eeuw. Alleen was het toen Hitler en nu Mohammed.
 • Zonder twijfel behoort Hitler tot de categorie van de echte mystieke medicijnmannen. Dat maakt dat hij dingen doet die ons onlogisch, onbegrijpelijk, vreemd en onredelijk overkomen. Zo ziet u, Hitler is een medicijnman, een spiritueel schip, een half-god of, nog beter, een mythe.
 • Tussen de massacres van de Hunnen en de koncentratiekampen van Hitler is geen tijd verstreken. Zij liggen naast elkaar op de bodem van de eeuwigheid. Hij dacht, en daar ligt Dresden.
 • Hitler was een omgekeerde koning Midas, die dingen niet in goud, maar in karkassen veranderde.
 • Het is zeer de vraag of Hitler, geröntgend door het grote camera-oog, eenzelfde invloed op de Duitsers zou hebben gehad als hij, via de radio en op een afstandje, heeft kunnen uitoefenen.
 • Denken dat God minder bestaat als men Hem een kleine 'g' toebedeelt, is net als denken dat de tweede wereldoorlog minder heeft plaats gevonden als men Adolf Hitler zonder hoofdletters schrijft.
 • Ik haat niemand behalve Hitler, en dat is werkgerelateerd.
 • Nooit eerder besefte ik dat geestesziekte ook over macht kon gaan. Denk er maar eens over na: hoe krankzinniger een man, hoe machtiger hij kan worden. Hitler is een voorbeeld.
+6

Citaten 1 t/m 10 van 21.

 • Adolf Hitler De brede massa van een volk valt makkelijker aan een grote leugen ten offer dan aan een kleine.
  Origineel: Die breite Masse eines Volkes einer grossen Lüge leichter zum Opfer fällt als einer kleinen.
  Bron: Mein Kampf
  Adolf Hitler
  Duits politicus (1889 - 1945)
  - +
  +106
 • Abel Herzberg In Hitler-Duitsland ging het ook niet alleen tegen de joden. Ook tegen de zigeuners. Ook tegen de homofielen. Wie in en om Nederland vreemdelingenhaat, racisme, discriminatie van zigeuners en ook antisemitisme ziet, kan niet helemaal gerust zijn.
  Abel Herzberg
  Nederlands advocaat, procureur en schrijver (1893 - 1989)
  - +
  +25
 • Christiaan Barnard Denken dat God minder bestaat als men Hem een kleine 'g' toebedeelt, is net als denken dat de tweede wereldoorlog minder heeft plaats gevonden als men Adolf Hitler zonder hoofdletters schrijft.
  Christiaan Barnard
  Zuid-Afrikaans hartchirurg en romanschrijver (1922 - 2001)
  - +
  +19
 • Adolf Hitler De ontvankelijkheid van de grote massa is zeer beperkt, het begrip klein, maar de vergeetachtigheid groot.
  Origineel: Die Aufnahmefähigkeit der großen Masse ist nur sehr beschränkt, das Verständnis klein, dafür jedoch die Vergesslichkeit groß.
  Bron: Mein Kampf
  Adolf Hitler
  Duits politicus (1889 - 1945)
  - +
  +12
 • Adolf Hitler De vrouw heeft haar eigen slagveld, en met elk kind dat ze voor de natie baart, vecht ze haar strijd voor de natie.
  Origineel: Die Frau hat auch ihr Schlachtfeld. Mit jedem Kind, das sie der Nation zur Welt bringt, kämpft sie ihren Kampf für die Nation.
  Bron: Aan de Duitse vrouwen op het Vrouwencongres 1935 in Neurenberg
  Adolf Hitler
  Duits politicus (1889 - 1945)
  - +
  +10
 • Winston Churchill Ik haat niemand behalve Hitler, en dat is werkgerelateerd.
  Origineel: I hate nobody except Hitler — and that is professional.
  Bron: In: John Colville - The Churchillians (1981)
  Winston Churchill
  Engels staatsman en Nobelprijswinnaar literatuur (1953) (1874 - 1965)
  - +
  +8
 • Adolf Hitler Als elke soldaat aan het oostfront de volgende dagen doet wat hij moet doen, zal de laatste stormloop uit Azië mislukken, zoals ook de aanval van onze vijanden uit het westen, ondanks alles, uiteindelijk zal falen.
  Origineel: Wenn in diesen kommenden Tagen und Wochen jeder Soldat an der Ostfront seine Pflicht tut, wird der letzte Ansturm Asiens zerbrechen, genauso, wie am Ende auch der Einbruch unserer Gegner im Westen trotz allem scheitern wird.
  Bron: Dagorder, 15 april 1945
  Adolf Hitler
  Duits politicus (1889 - 1945)
  - +
  +7
 • Albert Speer Hitler was een omgekeerde koning Midas, die dingen niet in goud, maar in karkassen veranderde.
  Origineel: Hitler war ein umgekehrter König Midas, der die Dinge nicht in Gold, sondern in Kadaver verwandelte.
  Bron: Spandauer Tagebücher (1969) 2. Januar 1962
  Albert Speer
  Duits architect en Minister van Bewapening tijdens WO II (1905 - 1981)
  - +
  +4
 • Adolf Hitler Wat een geluk voor de leiders dat de mensen niet nadenken, denken gebeurt alleen in het toekennen of uitvoeren van een bevel, was het anders geweest, dan had de menselijke samenleving niet kunnen bestaan.
  Origineel: Was für ein Glück für die Regierenden, daß die Menschen nicht denken! Denken gibt es nur in der Erteilung oder im Vollzug eines Befehls, wäre es anders, so könnte die menschliche Gesellschaft nicht bestehen.
  Bron: In: Jochmann - Monologe im Führer–Hauptquartier 1941–1944 (1980) Januari 1942 in de Wolfsschanze
  Adolf Hitler
  Duits politicus (1889 - 1945)
  - +
  +4
 • Carl Gustav Jung Zonder twijfel behoort Hitler tot de categorie van de echte mystieke medicijnmannen. Dat maakt dat hij dingen doet die ons onlogisch, onbegrijpelijk, vreemd en onredelijk overkomen. Zo ziet u, Hitler is een medicijnman, een spiritueel schip, een half-god of, nog beter, een mythe.
  Carl Gustav Jung
  Zwitsers psychiater (1875 - 1961)
  - +
  +4
De beste hitler citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.