Citaten met hoeveelheid

 • Hypocriet: iemand die klaagt over de hoeveelheid seks en geweld op zijn videobanden.
 • Alle dingen zijn vergif en niets is zonder gif. De hoeveelheid alleen maakt dat iets niet giftig is.
 • De kwaliteit van een schilder hangt af van de hoeveelheid verleden die hij bij zich draagt.
 • Een grote hoeveelheid onderzoeksresultaten laat duidelijk zien dat een waarnemer zich heel gemakkelijk conformeert aan de mening van de meerderheid, ook als die meerderheid volstrekt ongelijk heeft.
 • Er zijn dingen die worden geloofd enkel omdat mensen het gevoel hebben dat ze waar moéten zijn, en in dergelijke gevallen is een enorme hoeveelheid bewijs nodig om dit geloof uit te bannen.
 • Geen enkele hoeveelheid bewijs zal ooit een idioot overtuigen.
 • We hebben een geweldige hoeveelheid energie nodig en we verspillen haar door angst, maar deze energie die los komt bij het verwerpen van elke vorm van vrees, er is, produceert die energie zelf die radicale innerlijke omwenteling.
 • Liefde openbaart zich niet door een verlangen om te vrijen (dat verlangen geldt een ontelbare hoeveelheid vrouwen), maar door een verlangen naar een gedeelde slaap (dit verlangen geldt één enkele vrouw).
 • De laatste vier- of vijfhonderd jaar van Europees contact met Afrika leverde een hoeveelheid literatuur op die Afrika in een zeer slecht daglicht stelde en Afrikanen in zeer lugubere termen beschreef. De reden hiervoor had te maken met de noodzaak de slavenhandel en de slavernij te rechtvaardigen.
+6

Citaten 1 t/m 10 van 34.

 • Paracelsus Alle dingen zijn vergif en niets is zonder gif. De hoeveelheid alleen maakt dat iets niet giftig is.
  Paracelsus
  Zwitsers-Duits arts, alchemist en theoloog (1493 - 1541)
  - +
  +22
 • Robert Orben Hypocriet: iemand die klaagt over de hoeveelheid seks en geweld op zijn videobanden.
  Robert Orben
  Amerikaans redacteur, schrijver, humorist (1927 - 2023)
  - +
  +13
 • Milan Kundera Liefde openbaart zich niet door een verlangen om te vrijen (dat verlangen geldt een ontelbare hoeveelheid vrouwen), maar door een verlangen naar een gedeelde slaap (dit verlangen geldt één enkele vrouw).
  Bron: De ondraaglijke lichtheid van het bestaan
  Milan Kundera
  Tsjechisch schrijver en criticus (1929 - 2023)
  - +
  +13
 • Mark Twain Geen enkele hoeveelheid bewijs zal ooit een idioot overtuigen.
  Origineel: No amount of evidence will ever persuade an idiot.
  Mark Twain
  Amerikaans schrijver (ps. van Samuel Langhorne Clemens) (1835 - 1910)
  - +
  +12
 • Robert Buckhout Een grote hoeveelheid onderzoeksresultaten laat duidelijk zien dat een waarnemer zich heel gemakkelijk conformeert aan de mening van de meerderheid, ook als die meerderheid volstrekt ongelijk heeft.
  Origineel: A large body of research results demonstrates that an observer can be persuaded to conform to the majority opinion, even when the majority is completely wrong.
  Bron: Eyewitness testimony
  Robert Buckhout
  Amerikaans psycholoog (1935 - 1990)
  - +
  +10
 • Mark Twain Hoe ouder we worden hoe meer we ons verbazen over de hoeveelheid onwetendheid die we bevatten kunnen zonder dat onze kleren barsten.
  Mark Twain
  Amerikaans schrijver (ps. van Samuel Langhorne Clemens) (1835 - 1910)
  - +
  +10
 • Krishnamurti We hebben een geweldige hoeveelheid energie nodig en we verspillen haar door angst, maar deze energie die los komt bij het verwerpen van elke vorm van vrees, er is, produceert die energie zelf die radicale innerlijke omwenteling.
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar (1895 - 1986)
  - +
  +10
 • Milan Kundera Je kunt de wederzijdse genegenheid van twee mensen niet afmeten aan de hoeveelheid woorden die ze wisselen.
  Bron: Identiteit (1997) H. 26
  Milan Kundera
  Tsjechisch schrijver en criticus (1929 - 2023)
  - +
  +8
 • Jean-Marie Guyau Om een landschap te proeven, moet je jezelf ermee harmoniseren. Om de zonnestraal te begrijpen, moet je ermee trillen; het is ook noodzakelijk, met de maanstraal, te beven in de avondschaduw; je moet twinkelen met de blauwe of gouden sterren; Om de nacht te begrijpen, moeten we de sensatie van donkere ruimtes voelen, van vage en onbekende onmetelijkheid. Om de lente te voelen, moeten we in het hart een beetje van de lichtheid van de vleugel van vlinders hebben, we het fijne stof ademen dat in aanzienlijke hoeveelheid in de lentelucht wordt verspreid.
  Origineel: Pour goûter un paysage, il faut s’harmoniser avec lui. Pour comprendre le rayon de soleil, il faut vibrer avec lui; il faut aussi, avec le rayon de lune, trembler dans l’ombre du soir; il faut scintiller avec tes étoiles bleues ou dorées; il faut, pour comprendre la nuit, sentir passer sur nous le frisson des espaces obscurs, de l’immensité vague et inconnue. Pour sentir le printemps, il faut avoir au cœur un peu de la légèreté de l’aile des papillons, dont nous respirons la fine poussière répandue en quantité appréciable dans l’air printanier.
  Bron: L’art au point de vue sociologique (1887) Partie I
  Jean-Marie Guyau
  Frans filosoof en dichter (1854 - 1888)
  - +
  +7
 • Godfried Danneels De hoeveelheid angst in je hart is juist zo groot als het gewicht van alles waar je nog aan gehecht bent.
  Godfried Danneels
  Belgisch katholieke kardinaal (1933 - 2019)
  - +
  +6
De beste hoeveelheid citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.