Citaten met homoseksueel

 • De castratieschok bij het zien van de vrouwelijke geslachtsorganen blijft waarschijnlijk geen enkel mannelijk wezen bespaard. Waarom sommigen, als gevolg van deze indruk, homoseksueel worden, anderen het afweren door het creëren van een fetisj en, de overgrote meerderheid, het te boven komt, dat kun

Citaten 1 t/m 3 van 3.

 • Salomon van der Kwast Als iemand voor zichzelf het gevoel heeft dat hij bijvoorbeeld als homoseksueel een bevredigende manier van leven heeft gevonden, waar zou ik dan de vlerkerigheid vandaan halen om hem naar een andere hoek te sturen?
  Salomon van der Kwast
  Nederlands psychiater 1927-1982
  - +
  +2
 • Sigmund Freud De castratieschok bij het zien van de vrouwelijke geslachtsorganen blijft waarschijnlijk geen enkel mannelijk wezen bespaard. Waarom sommigen, als gevolg van deze indruk, homoseksueel worden, anderen het afweren door het creëren van een fetisj en, de overgrote meerderheid, het te boven komt, dat kunnen we nog niet verklaren.
  Origineel: Der Kastrationsschreck beim Anblick des weiblichen Genitales bleibt wahrscheinlich keinem männlichen Wesen erspart. Warum die einen infolge dieses Eindruckes homosexuell werden, die anderen ihn durch die Schöpfung eines Fetisch abwehren und die übergroße Mehrzahl ihn überwindet, das wissen wir freilich nicht zu erklären.
  Bron: Neue Folge der Vorlesungen zur Einführung in die Psychoanalyse (1933)
  Sigmund Freud
  Oostenrijks psychiater 1856-1939
  - +
  +2
 • Joop Braakhekke Tegen trouwen zijn wij fel. Het voordeel van homoseksueel zijn, is de vrijheid. Die moet je elkaar gunnen en als het goed zit, kun je die vrijheid ook allebei aan.
  Bron: Het AD 9-12-2014
  Joop Braakhekke
  Nederlands televisiekok en restauranthouder 1941-
  - +
  +2
De beste homoseksueel citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: