Citaten met industrie

 • Politiek is de afdeling amusement van de industrie.
 • Kringloop in de natuur: automobilisten geven de schuld aan de boeren, de boeren aan de industrie en de industrie aan de automobilisten.
 • Landbouw voedt de industrie en de industrie verrijkt de landbouw.
 • Naarmate het ambacht wordt uitgeroeid door concurrentie van de industrie en de kleinere ondernemer, inclusief de agrariërs, niet meer in staat is te bestaan, worden we allemaal gedwongen te voldoen aan de wensen van de grote producenten, het voedsel te eten en de kleding te dragen die zij het beste
+1

Citaten 1 t/m 6 van 6.

 • Frank Zappa Politiek is de afdeling amusement van de industrie.
  Frank Zappa
  Amerikaans rockmusikant 1940-1993
  - +
  +37
 • Fons Jansen Kringloop in de natuur: automobilisten geven de schuld aan de boeren, de boeren aan de industrie en de industrie aan de automobilisten.
  Fons Jansen
  Nederlands cabaretier 1925-1991
  - +
  +3
 • Numa Denis Fustel de Coulanges Landbouw voedt de industrie en de industrie verrijkt de landbouw.
  Origineel: L'agriculture alimente l'industrie, et l'industrie enrichit l'agriculture.
  Bron: Leçons à l'impératrice sur les origines de la civilisation française
  Numa Denis Fustel de Coulanges
  Frans historicus 1830-1889
  - +
  +2
 • Konrad Lorenz Naarmate het ambacht wordt uitgeroeid door concurrentie van de industrie en de kleinere ondernemer, inclusief de agrariërs, niet meer in staat is te bestaan, worden we allemaal gedwongen te voldoen aan de wensen van de grote producenten, het voedsel te eten en de kleding te dragen die zij het beste voor ons vinden, en het ergste van alles is dat we door conditionering niet beseffen dat ze dat doen.
  Origineel: In dem Maße, in dem das Handwerk durch die Konkurrenz der Industrie ausgerottet wird und in dem der kleinere Unternehmer, einschließlich des Bauern, existenzunfähig wird, sind wir alle ganz einfach gezwungen, uns in unserer Lebensführung den Wünschen der Großproduzenten zu fügen, die Nahrungsmittel zu fressen und die Kleidungsstücke anzuziehen, die sie für uns für gut befinden, und was das Allerschlimmste ist, wir merken kraft der uns zuteil gewordenen Konditionierung gar nicht, daß sie dies tun.
  Bron: Die acht Todsünden der zivilisierten Menschheit (1973)
  Konrad Lorenz
  Duits zoöloog 1903-1989
  - +
  +2
 • David Lloyd George Als ik het over handel en industrie heb, is dat niet omdat ik handel en industrie belangrijker vind dan sociale hervormingen. Het is enkel en alleen omdat ik weet dat je in een land eerst rijkdom moet vergaren voordat je het kunt gaan verdelen.
  Origineel: When I talk about trade and industry, it is not because I think trade and industry are more important than social reform. It is purely because I know that you must make wealth in the country before you can distribute it.
  Bron: Better Times: Speeches by the Right Hon. D. Lloyd George (1910) Toespraak in Manchester, 21-04-1908
  David Lloyd George
  Brits staatsman en premier 1863-1945
  - +
   0
 • Claude Henri de Saint-Simon De hele maatschappij rust op de industrie. De industrie is de enige garantie voor haar bestaan, de enige bron van al haar rijkdom en al haar welvaart.
  Origineel: La société tout entière repose sur l'industrie. L'industrie est la seule garantie de son existence, la source unique de toutes les richesses et de toutes les prospérités.
  Bron: De L'Industrie (1816)
  Claude Henri de Saint-Simon
  Frans graaf, politiek en economisch denker en zakenman 1760-1825
  - +
   0
De beste industrie citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: