Citaten met innemen

 • Hoe minder iemand denkt, des te minder zal aan zijn ogen ontgaan: het zien moet bij hem de plaats van het denken innemen.
 • Een waarschuwing is geboden, want als iets op rokjesdag van toepassing is, is het wel onvoorspelbaarheid. Je kunt ernaar uitkijken, je kunt erop wachten, je kunt ernaar verlangen, je kunt er vergif op innemen, maar dan nog nemen de dames soms collectief, zonder overleg of instructie van hogerhand, e

Citaten 1 t/m 10 van 13.

 • A. Schopenhauer Hoe minder iemand denkt, des te minder zal aan zijn ogen ontgaan: het zien moet bij hem de plaats van het denken innemen.
  Origineel: Je weniger Einer denkt, desto mehr hat er die Augen überall: das Sehn muß bei ihm die Stelle des Denkens vertreten.
  Bron: Senilia
  A. Schopenhauer
  Duits filosoof (1788 - 1860)
  - +
  +11
 • Bhartrihari Het vuur kan men weren door water, de zonnegloed door een scherm, een bronstige olifant door een scherpe stuurhaak, een koe en een ezel door een stok, een ziekte door innemen van artsenijen, een vergif door aanwending van verschillende toverspreuken: - te
  Bhartrihari
  Hindu filosoof en dichter (570 - 651)
  - +
  +10
 • Krishnamurti Als men besef heeft van dit hele levensgebeuren, zoals het zich voltrekt - en niet zoals we zouden willen dat het was, niet volgens de een of andere filosoof of priester in zijn geur van heiligheid, maar zoals het in feite is - dan vraagt men zich af of het denken zijn juiste plaats kan innemen, zonder dat het ook maar enigszins ingrijpt in iedere menselijke relatie.
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar (1895 - 1986)
  - +
  +4
 • Martin Bril Een waarschuwing is geboden, want als iets op rokjesdag van toepassing is, is het wel onvoorspelbaarheid. Je kunt ernaar uitkijken, je kunt erop wachten, je kunt ernaar verlangen, je kunt er vergif op innemen, maar dan nog nemen de dames soms collectief, zonder overleg of instructie van hogerhand, een ander besluit. Een enkeling loopt dan in een rokje, en onveranderlijk zien die blote benen er ontheemd en verweesd uit. Blote benen werken pas als ze massaal zijn.
  Bron: Volkskrant 14 april 2003, Column Rokjesdag. Voor de volledige tekst zie www.volkskrant.nl
  Martin Bril
  Nederlands columnist, schrijver en dichter (1959 - 2009)
  - +
  +4
 • Renate Dorrestein Men kan er vergif op innemen dat de ongetrouwde, dan wel ongebonden man, zich zal ontpoppen als iemand met een akelige moederbinding, enge hobbies of vervuilde voeten.
  Renate Dorrestein
  Nederlands schrijfster (1954 - 2018)
  - +
  +3
 • Charles Dickens In de onuitputtelijke lijst van 's Hemels genaden voor de mensheid, moet de kracht die wij hebben om enige kiemen van troost te vinden in de zwaarste beproevingen, de eerste plaats innemen.
  Origineel: In the exhaustless catalogue of Heaven's mercies to mankind the power we have of finding some germs of comfort in the hardest trials, must ever occupy the foremost place.
  Bron: Barnaby Rudge (1841) ch.47
  Charles Dickens
  Engels schrijver (1812 - 1870)
  - +
  +1
 • Claude Bernard Als we kijken naar de verrichte werkzaamheden voor de wetenschap, zou de kikker de eerste plaats innemen.
  Origineel: S'il fallait tenir compte des services rendus à la science, la grenouille occuperait la première place.
  Bron: Etude de la médecine expérimentale
  Claude Bernard
  Frans fysioloog (1813 - 1878)
  - +
   0
 • Bruce Forsyth Ambitie kan de plaats innemen van alles, zelfs van seks.
  Origineel: Ambition can take the place of everything - even sex.
  Bron: Bruce: The Autobiography p.197
  Bruce Forsyth
  Brits presentator, acteur, komediant en zanger (1928 - 2017)
  - +
   0
 • Malcolm X Een nieuwe wereldorde is in de maak, en het is aan ons om ons voor te bereiden zodat we onze rechtmatige plaats daarin kunnen innemen.
  Origineel: A new world order is in the making, and it is up to us to prepare ourselves that we may take our rightful place in it.
  Malcolm X
  Amerikaans activist en mensenrechtenverdediger (1925 - 1965)
  - +
   0
 • Henry van Dyke Geen enkele hoeveelheid energie kan de plaats innemen van het denkvermogen.
  Origineel: No amount of energy will take the place of thought.
  Henry van Dyke
  Amerikaans auteur en onderwijzer (1852 - 1933)
  - +
   0
De beste innemen citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.