Citaten met instelling

 • Het huwelijk is een eerbiedwaardige instelling. Maar wie wil er in Gods naam een heel leven lang in een instelling zitten?
 • Pech, dat krijg je bij een negatieve instelling en geluk bij een positieve instelling.
 • Er bestaat geen instelling van de waarheid zonder een wezenlijke postulering van de andersheid. De waarheid is nooit hetzelfde. Waarheid kan alleen in de vorm van de andere wereld en het andere leven bestaan.
 • Het vereist grote spirituele veerkracht om degene die een voet in je nek plaatst niet te haten, en een nog groter wonder van instelling en liefdadigheid om je kind niet te leren te haten.
 • Ik beschouw het Britse parlement als de meest democratische instelling ter wereld, en de onafhankelijkheid en onpartijdigheid van hun rechterlijke macht wekken iedere keer weer mijn bewondering.
 • Liefde is niet hoofdzakelijk een relatie met één bepaalde persoon; het is een instelling, een oriëntatie van het karakter dat de verwantschap van een persoon met de hele wereld, niet met het 'liefdesobject', bepaalt.
 • Het huwelijk is een grote instelling, maar ik ben nog niet aan een instelling toe.
 • De katholieke kerk is een instelling die ik voor goddelijk moet houden - maar voor ongelovigen zou een bewijs van haar goddelijkheid kunnen worden gevonden in het feit dat geen enkele menselijke instelling die met zo'n schurkachtige onnozelheid werd geleid, het langer dan veertien dagen zou hebb
 • Geluk is niet afhankelijk van externe omstandigheden, het wordt bepaald door onze mentale instelling.
 • Het verschil tussen een probleem en een kans is een kwestie van instelling: verliezers zien het probleem, terwijl winnaars op zoek gaan naar de kans.
+7

Citaten 1 t/m 10 van 23.

 • Johan Cruijff Pech, dat krijg je bij een negatieve instelling en geluk bij een positieve instelling.
  Bron: Voetbal International 23-04-1997
  Johan Cruijff
  Nederlands voetballer en coach 1947-2016
  - +
  +58
 • Erich Fromm Liefde is niet hoofdzakelijk een relatie met één bepaalde persoon; het is een instelling, een oriëntatie van het karakter dat de verwantschap van een persoon met de hele wereld, niet met het 'liefdesobject', bepaalt.
  Origineel: Love is not primarily a relationship to a specific person: it is an attitude, an orientation of character which determines the relatedness of a person to the world as a whole, not towards one 'object' of love.
  Bron: Liefhebben, een kunst, een kunde
  Erich Fromm
  Duits - Amerikaans filosoof en psycholoog 1900-1980
  - +
  +32
 • Groucho Marx Het huwelijk is een prachtige instelling, maar wie wil er in een instelling wonen?
  Origineel: Marriage is a wonderful institution, but who wants to live in an institution?
  Groucho Marx
  Amerikaans acteur 1895-1977
  - +
  +12
 • Machiavelli Je dient, wat instelling betreft, in staat te zijn om zo nodig op de tegenoverliggende eigenschap over te schakelen.
  Bron: Il Principe
  Machiavelli
  Florentijns staatsfilosoof 1469-1527
  - +
  +6
 • Marc Reynebeau Het huwelijk is een eerbiedwaardige instelling. Maar wie wil er in Gods naam een heel leven lang in een instelling zitten?
  Marc Reynebeau
  Belgisch journalist, columnist en historicus 1956-
  - +
  +5
 • Hans Habe Het huwelijk is een instelling om het leed te verzachten dat men niet zou lijden als men niet getrouwd was.
  Origineel: Die Ehe ist eine Institution zum leichteren Ertragen von Leiden, die man nicht erleiden würde, hätte man nicht geheiratet.
  Hans Habe
  Hongaars-Oostenrijks schrijver (ps. van Janos Békessy) 1911-1977
  - +
  +4
 • James Baldwin Het vereist grote spirituele veerkracht om degene die een voet in je nek plaatst niet te haten, en een nog groter wonder van instelling en liefdadigheid om je kind niet te leren te haten.
  Origineel: It demands great spiritual resilience not to hate the hater whose foot is on your neck, and an even greater miracle of perception and charity not to teach your child to hate.
  James Baldwin
  Amerikaans schrijver 1924-1987
  - +
  +4
 • Paul Wilson Het verschil tussen een probleem en een kans is een kwestie van instelling: verliezers zien het probleem, terwijl winnaars op zoek gaan naar de kans.
  Paul Wilson
  Australisch columnist en meditatieleraar
  - +
  +4
 • Helmut Lohner Het verschil tussen een theater en een psychiatrische instelling is dat in een psychiatrische instelling de directeur normaal is.
  Origineel: Der Unterschied zwischen einem Theater und einem Irrenhaus besteht darin, daß im Irrenhaus der Direktor normal ist.
  Bron: toegeschreven
  Helmut Lohner
  Oostenrijks acteur 1933-2015
  - +
  +4
 • Thomas Szasz Hoewel we het mogelijk nog niet weten, zijn we, heden ten dage, getuige geweest van de geboorte van de Therapeutische Staat. Dit is misschien wel de belangrijkste implicatie van de psychiatrie als een instelling van sociale controle.
  Origineel: Although we may not know it, we have, in our day, witnessed the birth of the Therapeutic State. This is perhaps the major implication of psychiatry as an institution of social control.
  Bron: Toward the Therapeutic State
  Thomas Szasz
  Amerikaans psychiater 1920-2012
  - +
  +4
De beste instelling citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: