Citaten met integendeel

 • De computer is niet een intelligente machine die domme mensen helpt, integendeel, het is een domme machine die alleen in handen van intelligente mensen goed werkt.
 • Op zich is ledigheid helemaal geen duivels oorkussen, integendeel het is gewoonweg een goddelijk leven zolang men zich niet verveelt.
 • Maar de aard van het universum is zodanig dat het doel nooit de middelen heiligt. Integendeel, de middelen bepalen altijd het einde.
 • Het geduld is niet passief. Integendeel, het is actie, het is geconcentreerde kracht.
 • Liefde maakt geenszins blind, integendeel. Liefde maakt helderziend, maar helaas tevens, dat men het geziene ontveinst.
 • Een huwelijk wordt niet gelukkig door liefde, integendeel. Een huwelijk wordt gelukkig door verstand.
 • Het is niet waar, dat de arbeid aan de mensen als straf voor de zonde is opgelegd; het is integendeel een eer, een adel, het kostbaarste goed, de vreugde, de gezondheid, de kracht, de ziel der wereld zelf, die altijd de toekomst baart en schept.
 • Sommige mensen denken dat de Brexit het einde van de wereld is. Dat is het niet. Integendeel, het is een enorme kans voor dit land.
+5

Citaten 1 t/m 10 van 13.

 • Jean Paul Een huwelijk wordt niet gelukkig door liefde, integendeel. Een huwelijk wordt gelukkig door verstand.
  Origineel: Die Ehe wird nicht glücklich durch Liebe — oft das Gegenteil — sondern durch Vernunft.
  Bron: toegeschreven
  Jean Paul
  Duits dichter (ps. van Johann P.F. Richter) (1763 - 1825)
  - +
  +17
 • Carmen Sylva Het geduld is niet passief. Integendeel, het is actie, het is geconcentreerde kracht.
  Bron: Pensées XI, 2
  Carmen Sylva
  Koningin van Roemenië, ps. van Elisabeth zu Wied (1843 - 1916)
  - +
  +17
 • Sören Kierkegaard Op zich is ledigheid helemaal geen duivels oorkussen, integendeel het is gewoonweg een goddelijk leven zolang men zich niet verveelt.
  Sören Kierkegaard
  Deens filosoof (1813 - 1855)
  - +
  +13
 • J.C. Bloem Liefde maakt geenszins blind, integendeel. Liefde maakt helderziend, maar helaas tevens, dat men het geziene ontveinst.
  J.C. Bloem
  Nederlands letterkundige (1887 - 1966)
  - +
  +8
 • Machiavelli Geen enkele nieuwe heerser heeft ooit zijn onderdanen ontwapend. Integendeel, wanneer hij hen zonder wapenen aantrof, heeft hij hen steeds juist bewápend.
  Origineel: Non fu mai, adunque, che uno principe nuovo disarmassi e’ sua sudditi; anzi, quando li ha trovati disarmati, li ha sempre armati;
  Bron: Il Principe XX
  Machiavelli
  Florentijns staatsfilosoof (1469 - 1527)
  - +
  +7
 • Umberto Eco De computer is niet een intelligente machine die domme mensen helpt, integendeel, het is een domme machine die alleen in handen van intelligente mensen goed werkt.
  Origineel: Il computer non è una macchina intelligente che aiuta le persone stupide, anzi, è una macchina stupida che funziona solo nelle mani delle persone intelligenti.
  Bron: In: Claudio Pozzoli - Come scrivere una tesi di laurea con il personal computer Voorwoord
  Umberto Eco
  Italiaans schrijver en criticus (1932 - 2016)
  - +
  +2
 • Jean Rhys Niet dat ze de eenzaamheid vervelend vond. Integendeel. Ze had boeken, godzijdank, grote hoeveelheden boeken. Allemaal verschillende boeken.
  Origineel: Not that she objected to solitude. Quite the contrary. She had books, thank Heaven, quantities of books. All sorts of books.
  Bron: Quartet (1928)
  Jean Rhys
  Brits-Caraïbisch schrijfster (1890 - 1979)
  - +
  +2
 • Emile Zola Het is niet waar, dat de arbeid aan de mensen als straf voor de zonde is opgelegd; het is integendeel een eer, een adel, het kostbaarste goed, de vreugde, de gezondheid, de kracht, de ziel der wereld zelf, die altijd de toekomst baart en schept.
  Origineel: Il n'est pas vrai que le travail soit imposé aux hommes en châtiment du péché; il est au contraire un honneur, une noblesse, le plus précieux des biens, la joie, la santé, la force, l'âme même du monde, qui toujours est en labeur, en création du futur.
  Bron: Fécondité 746
  Emile Zola
  Frans schrijver (1840 - 1902)
  - +
  +1
 • Boris Johnson Sommige mensen denken dat de Brexit het einde van de wereld is. Dat is het niet. Integendeel, het is een enorme kans voor dit land.
  Origineel: Some people think that [Brexit] is the end of the world. It’s not. On the contrary, it’s a massive opportunity for this country.
  Bron: Sky News juli 2016
  Boris Johnson
  Brits politicus, historicus, schrijver en journalist (1964 - )
  - +
  +1
 • Philip K. Dick Soms moet je iets proberen, het is geen schande. Integendeel, het is een teken van wijsheid.
  Origineel: Sometimes one must try anything, it is no disgrace. On the contrary, it is a sign of wisdom.
  Bron: The Man in the High Castle (2012) 240
  Philip K. Dick
  Amerikaans schrijver van science fiction verhalen (1928 - 1982)
  - +
  +1
De beste integendeel citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.