Citaten met intellectuele

 • De intellectuele traditie is één van slaafsheid aan de macht, en als ik die niet verraadde zou ik me moeten schamen voor mezelf.
 • Een nieuw idee komt plotseling en op een nogal intuïtieve manier. Maar intuïtie is niets anders dan het resultaat van een eerdere intellectuele ervaring.
 • Ieder van ons wordt min of meer beïnvloed door het intellectuele medium waarin hij zich het liefst beweegt.
 • Verminder intellectuele en emotionele ruis totdat u bij de stilte van uzelf aankomt en ernaar luistert.
 • Intellectuele arrogantie irriteert iedereen. Waar je die tegen komt is geen ruimte voor andere meningen.
 • Ik ben van nature een optimist en door intellectuele overtuiging een pessimist.
 • Belangeloze intellectuele nieuwsgierigheid is het hartebloed van echte beschaving.
 • Wanneer kinderen naar scholen gaan die meer waarde hechten aan discipline en veiligheid dan aan kennis en intellectuele ontwikkeling, dan gaan ze naar scholen die voorbereiden voor de gevangenis.
 • Een goede conditie is niet alleen een van de belangrijkste sleutels tot een gezond lichaam, het is de basis voor een dynamische en creatieve intellectuele activiteit.
 • De meeste maatschappelijke instellingen lijken ontworpen te zijn om de mens in een staat van intellectuele en emotionele middelmatigheid te houden die hem meer geschikt maakt om over te regeren of bestuurd te worden.
+7

Citaten 1 t/m 10 van 25.

 • Albert Einstein Een nieuw idee komt plotseling en op een nogal intuïtieve manier. Maar intuïtie is niets anders dan het resultaat van een eerdere intellectuele ervaring.
  Origineel: A new idea comes suddenly and in a rather intuitive way. But intuition is nothing but the outcome of earlier intellectual experience.
  Bron: Brief aan Dr. H. L. Gordon May 3, 1949
  Albert Einstein
  Duits - Amerikaans natuurkundige (1879 - 1955)
  - +
  +22
 • Henry Manning Intellectuele arrogantie irriteert iedereen. Waar je die tegen komt is geen ruimte voor andere meningen.
  Origineel: Intellectual pride inflicts itself upon everybody. Where it dwells there can be no other opinion in the house.
  Bron: Pastime papers (1892)
  Henry Manning
  Brits geestelijke en kardinaal (1808 - 1892)
  - +
  +9
 • Angela Davis Wanneer kinderen naar scholen gaan die meer waarde hechten aan discipline en veiligheid dan aan kennis en intellectuele ontwikkeling, dan gaan ze naar scholen die voorbereiden voor de gevangenis.
  Origineel: When children attend schools that place a greater value on discipline and security than on knowledge and intellectual development, they are attending prep schools for prison.
  Angela Davis
  Amerikaanse filosofe, schrijfster en politiek activiste (1944 - )
  - +
  +6
 • Noam Chomsky De intellectuele traditie is één van slaafsheid aan de macht, en als ik die niet verraadde zou ik me moeten schamen voor mezelf.
  Origineel: The intellectual tradition is one of servility to power, and if I didn't betray it I'd be ashamed of myself.
  Noam Chomsky
  Amerikaans linguist en politiek activist (1928 - )
  - +
  +5
 • Gustave le Bon Een zuiver intellectuele opvoeding wordt weldra een oorzaak van verval.
  Origineel: Une éducation purement intellectuelle devient vite une cause de décadence.
  Bron: Hier et Demain
  Gustave le Bon
  Frans socioloog en psycholoog (1841 - 1931)
  - +
  +5
 • John F. Kennedy Een goede conditie is niet alleen een van de belangrijkste sleutels tot een gezond lichaam, het is de basis voor een dynamische en creatieve intellectuele activiteit.
  Origineel: Physical fitness is not only one of the most important keys to a healthy body; it is the basis of dynamic and creative intellectual activity.
  Bron: Sports Illustrated Vol 13, Is. 13 (26-12-1960)
  John F. Kennedy
  Amerikaans politicus en president (35e) (1917 - 1963)
  - +
  +4
 • Nicolas Chamfort De meeste maatschappelijke instellingen lijken ontworpen te zijn om de mens in een staat van intellectuele en emotionele middelmatigheid te houden die hem meer geschikt maakt om over te regeren of bestuurd te worden.
  Origineel: La plupart des institutions sociales paraissent avoir pour objet de maintenir l'homme dans une médiocrité d'idées et de sentiments qui le rendent plus propre à gouverner ou à être gouverné.
  Bron: Maximes et Pensées #514
  Nicolas Chamfort
  Frans schrijver, journalist en toneelschrijver (1741 - 1794)
  - +
  +3
 • C. Venkata Raman De ware rijkdom van een natie bestaat niet uit het opgeslagen goud maar in de intellectuele en fysieke kracht van de mensen.
  Origineel: The true wealth of a nation consists not in the stored-up gold but in the intellectual and physical strength of its people.
  C. Venkata Raman
  Indiaas natuurkundige en Nobelprijswinnaar (1888 - 1970)
  - +
  +3
 • C. J. Wijnaendts Francken Niet in de intellectuele vorming als oefenschool voor de aanwending van het verstand, ligt het gebrek van onze hedendaagse opvoeding, maar in de massa oppervlakkige en onverwerkte kennis.
  Bron: Sociale Ethiek
  C. J. Wijnaendts Francken
  Nederlands letterkundige en filosoof (1863 - 1944)
  - +
  +3
 • Dag Hammarskjöld Openstaan voor het leven geeft een bliksemsnel inzicht in de levenssituatie van anderen. Een eis; na de eerste reactie van je gevoel het probleem overbrengen in een goed doordachte intellectuele vorm - en daarnaar handelen.
  Bron: Merkstenen
  Dag Hammarskjöld
  Zweeds diplomaat en van 1953-1961 VN secretaris-generaal (1905 - 1961)
  - +
  +3
De beste intellectuele citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.