Citaten met jezus

 • Voor Erasmus bestond er geen morele, geen onoverbrugbare tegenstelling tussen Jezus en Socrates, tussen de christelijke leer en de antieke wijsheid, tussen vroomheid en moraliteit.
 • Nog een korte tijd,
dan heb ik gewonnen,
dan is de hele strijd
in één keer verzwonden,
dan kan ik rusten gaan
in rozenzalen
en achter elkaar
met mijn Jezus praten.
 • Ik heb in veel opzichten eerbied voor Jezus, maar volstrekt niet voor 't zogenaamde christendom. Er zijn door Jezus dingen gezegd, die ik geloof -- schoon ik ze niet geloof omdat hij 't zeide, maar in 't christendom zelf geloof ik niet. Ik ontken 't bestaan van dat christendom. Ik h
 • Het christendom bestaat voor 'n groot deel uit neefjes die spelfouten maken. Maar dat zijn niet de ergste vijanden van Jezus. De ergsten zijn de mannen die geven en nemen, van "hier wat af en daar wat bij" al naar 't in hun kraam te pas komt.
 • Jezus kwam niet om het lijden weg te nemen. Hij kwam niet eens om het uit te leggen, maar om het met zijn tegenwoordigheid te vullen.
 • 
Jezus moet veel gezegd hebben dat niet in de bijbel staat. Daaronder moet veel schoons geweest zijn. Er staat van Jezus veel in de bijbel, wat Jezus niet gezegd kan hebben.
 • God kennen, en niet je eigen ellende, maakt trots. Je eigen ellende kennen en Jezus Christus niet, leidt tot wanhoop. Maar de kennis van Jezus Christus stelt ons vrij van trots en wanhoop; omdat we God vinden, onze ellende, en de enige manier om het te herstellen.
 • Het is Socrates net als Jezus vergaan: allemaal bewonderaars en nauwelijks navolgers.
 • We zijn nu populairder dan Jezus.
 • Laat mij zien waar Jezus heeft gezegd: heb uw naaste lief, uitgezonderd de homo’s. Ook zij zijn geschapen naar Zijn evenbeeld. Ik zou nooit een homofobe God aanbidden.
+7

Citaten 1 t/m 10 van 25.

 • Blaise Pascal God kennen, en niet je eigen ellende, maakt trots. Je eigen ellende kennen en Jezus Christus niet, leidt tot wanhoop. Maar de kennis van Jezus Christus stelt ons vrij van trots en wanhoop; omdat we God vinden, onze ellende, en de enige manier om het te herstellen.
  Origineel: La connaissance de Dieu sans celle de notre misère fait l’orgueil. La connaissance de notre misère sans celle de Jésus-Christ fait le désespoir. Mais la connaissance de Jésus-Christ nous exempte et de l’orgueil, et du désespoir ; parce que nous y trouvons Dieu, notre misère, et la voie unique de la réparer.
  Bron: Pensées XV, II
  Blaise Pascal
  Frans wis- en natuurkundige en filosoof (1623 - 1662)
  - +
  +73
 • Clemens van Alexandrië Door de komst van Jezus Christus in deze wereld zijn de zonsondergangen van de tijd veranderd in de zonsopgangen van de eeuwigheid.
  Clemens van Alexandrië
  Kerkvader en kerkelijk schrijver (150 - 215)
  - +
  +28
 • Paul Claudel Jezus kwam niet om het lijden weg te nemen. Hij kwam niet eens om het uit te leggen, maar om het met zijn tegenwoordigheid te vullen.
  Origineel: Dieu n'est pas venu supprimer la souffrance. Il n'est même pas venu l'expliquer, mais il est venu la remplir de sa présence.
  Bron: toegeschreven
  Paul Claudel
  Frans dichter (1868 - 1955)
  - +
  +21
 • Sören Kierkegaard Nog een korte tijd,
  dan heb ik gewonnen,
  dan is de hele strijd
  in één keer verzwonden,
  dan kan ik rusten gaan
  in rozenzalen
  en achter elkaar
  met mijn Jezus praten.
  Bron: Grafschrift
  Sören Kierkegaard
  Deens filosoof (1813 - 1855)
  - +
  +19
 • Desmond Tutu Laat mij zien waar Jezus heeft gezegd: heb uw naaste lief, uitgezonderd de homo’s. Ook zij zijn geschapen naar Zijn evenbeeld. Ik zou nooit een homofobe God aanbidden.
  Origineel: Show me where Christ said "Love thy fellow man, except for the gay ones." Gay people, too, are made in my God's image. I would never worship a homophobic God.
  Bron: Washington Post 12 maart 2010
  Desmond Tutu
  Zuid-Afrikaans geestelijke en mensenrechtenactivist (1931 - 2021)
  - +
  +18
 • Sören Kierkegaard Het is Socrates net als Jezus vergaan: allemaal bewonderaars en nauwelijks navolgers.
  Sören Kierkegaard
  Deens filosoof (1813 - 1855)
  - +
  +16
 • Multatuli Het christendom bestaat voor 'n groot deel uit neefjes die spelfouten maken. Maar dat zijn niet de ergste vijanden van Jezus. De ergsten zijn de mannen die geven en nemen, van "hier wat af en daar wat bij" al naar 't in hun kraam te pas komt.
  Bron: Ideeën
  Multatuli
  Nederlands schrijver (ps. van Eduard Douwes Dekker) (1820 - 1887)
  - +
  +15
 • Helen K. Hosier Jezus heeft je lief als je vriend. Hij steekt zijn hand naar je uit, leg de jouwe erin.
  - +
  +14
 • Bob Dylan In de aandacht staan kan een last zijn. Jezus werd gekruisigd omdat hij zichzelf onder de aandacht bracht. Daarom verdwijn ik vaak.
  Bob Dylan
  Amerikaans musicus (1941 - )
  - +
  +11
 • Victor Hugo Jezus heeft geweend, Voltaire heeft geglimlacht; uit deze goddelijke tranen en deze menselijke glimlach is de liefelijkheid van de huidige beschaving gemaakt.
  Origineel: Jésus a pleuré, Voltaire a souri; c’est de cette larme divine et de ce sourire humain qu’est faite la douceur de la civilisation actuelle.
  Bron: Toespraak Le centenaire de Voltaire (30-05-1878). Voor de volledige tekst zie fr.wikisource.org
  Victor Hugo
  Frans schrijver (1802 - 1885)
  - +
  +10
De beste jezus citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.