Citaten met journalisten

 • De meeste critici zijn gedateerde acteurs, regisseurs of journalisten die denken dat de nulmeridiaan door hun artistieke reet loopt, en die hun eigen frustraties afreageren op bedrukt papier.
 • Journalistiek zou al iets beter zijn als de journalisten de taal beheersten in plaats van haar alleen maar te gebruiken.
 • Journalisten zeggen dingen waarvan zij weten dat het niet waar is, in de hoop dat als zij het maar lang genoeg blijven zeggen het waar zal worden.
 • Van alle klassen van mannen is de meest oorlogszuchtige toch zeker de journalisten. Ze hebben het geluk om noch hun benen noch hun armen op het slagveld achter te laten; het is de boer die het kanonnenvoer wordt.
 • Hoe wordt de wereld geregeerd en in een oorlog geleid? Diplomaten liegen tegen journalisten en geloven het wanneer ze het lezen.
 • Een grote menigte slechte schrijvers leeft alleen van de zotheid van het publiek om niets te willen lezen dan wat heden gedrukt is: de journalisten!
+3

Citaten 1 t/m 10 van 24.

 • Wim Kan Journalisten: de goeden hebben geen leven, de slechten hebben geen werk.
  Wim Kan
  Nederlands cabaretier 1911-1983
  - +
  +8
 • Sören Kierkegaard Het hongerige beest ‘publiek’ moet telkens iets nieuws hebben om over te praten. En de oppassers, de journalisten, geven dat publiek iets om over te praten. Vroeger werd men voor de leeuwen geworpen; nu verslindt het publiek iemand smakelijk nadat hij door de journalisten gebraden is als het lievelingsgerecht van het publiek: geklets!
  Sören Kierkegaard
  Deens filosoof 1813-1855
  - +
  +7
 • Renate Rubinstein Als journalisten met ministers lunchen kwijnt de democratie.
  Renate Rubinstein
  Nederlands schrijfster, journaliste en columniste. 1929-1990
  - +
  +6
 • A. Schopenhauer Een grote menigte slechte schrijvers leeft alleen van de zotheid van het publiek om niets te willen lezen dan wat heden gedrukt is: de journalisten!
  Origineel: Eine große Menge schlechter Schriftsteller lebt allein von der Narrheit des Publikums, nichts lesen zu wollen, als was heute gedruckt ist – die Journalisten.
  Bron: Parerga und Paralipomena II, § 272
  A. Schopenhauer
  Duits filosoof 1788-1860
  - +
  +6
 • Oscar Wilde Moderne journalisten verontschuldigen zich altijd onder vier ogen voor wat ze in het openbaar tegen je hebben geschreven.
  Oscar Wilde
  Iers schrijver 1854-1900
  - +
  +4
 • Karl Kraus Hoe wordt de wereld geregeerd en in een oorlog geleid? Diplomaten liegen tegen journalisten en geloven het wanneer ze het lezen.
  Origineel: Wie wird die Welt regiert und in den Krieg geführt? Diplomaten belügen Journalisten und glauben es, wenn sie's lesen.
  Bron: Sprüche und Widersprüche (1909)
  Karl Kraus
  Oostenrijks schrijver en dichter 1874-1936
  - +
  +3
 • Philippe Bouvard Journalisten zijn net als kinderen. Ze stellen grote vragen en zijn tevreden met heel kleine antwoorden.
  Origineel: Les journalistes sont comme les enfants. Ils posent de grandes questions et se contentent de toutes petites réponses.
  Bron: Les Pensées
  Philippe Bouvard
  Frans journalist en presentator 1929-
  - +
  +3
 • Jack Lemmon Mijn advies voor journalisten: nooit een zin met 'maar' beginnen.
  Jack Lemmon
  Amerikaans acteur 1925-2001
  - +
  +3
 • Ernst Hohenemser Bismarck heeft van de journalisten gezegd, dat het meest mensen zijn, die hun roeping hebben gemist. De waarheid is nog veel erger: het zijn meest mensen, die hun roeping niet hebben gemist.
  Bron: Aphorismen (1918)
  Ernst Hohenemser
  Duits aforist en vertaler 1870-1954
  - +
  +2
 • Graham Greene Een reden misschien waarom de romanschrijvers meer en meer afstand proberen te houden van journalisten is dat de romanschrijvers de waarheid proberen te schrijven en de journalisten proberen om fictie te schrijven.
  Origineel: A petty reason perhaps why novelists more and more try to keep a distance from journalists is that novelists are trying to write the truth and journalists are trying to write fiction.
  Bron: Sunday Times 18-01-1981, brief aan criticus Stephen Pile
  Graham Greene
  Engels schrijver 1904-1991
  - +
  +2
De beste journalisten citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: