Citaten met ketenen

 • De proletariërs hebben niets te verliezen dan hun ketenen. Zij hebben een wereld te winnen. Proletariërs aller landen, verenigt u!
 • De mens is vrij geboren en toch ligt hij overal in ketenen.
 • De vrouw zal niet vrij worden en is dat ook niet waard, als zij niet zichzelf bevrijdt, niet toont de zelfbewuste te zijn, de fiere, die zelfstandig haar ketenen wil afwerpen.
 • U kunt me ketenen, u kunt me martelen, u kunt zelfs dit lichaam vernietigen, maar u kunt nooit mijn gedachten gevangen zetten.
 • Geen enkele gevangenis kan me vasthouden; geen hand- of beenijzers of stalen sloten kunnen mij ketenen. Geen touwen of kettingen kunnen me van mijn vrijheid afhouden.
+2

Citaten 1 t/m 10 van 18.

 • Jean-Jacques Rousseau De mens is vrij geboren en toch ligt hij overal in ketenen.
  Origineel: L'homme est né libre, et partout il est dans les fers.
  Bron: Du contrat social (1762)
  Jean-Jacques Rousseau
  Frans schrijver en filosoof 1712-1778
  - +
  +53
 • Wilhelmina Drucker De vrouw zal niet vrij worden en is dat ook niet waard, als zij niet zichzelf bevrijdt, niet toont de zelfbewuste te zijn, de fiere, die zelfstandig haar ketenen wil afwerpen.
  Wilhelmina Drucker
  Nederlands politicus, vredesactiviste en feministe 1847-1925
  - +
  +31
 • Mahatma Gandhi U kunt me ketenen, u kunt me martelen, u kunt zelfs dit lichaam vernietigen, maar u kunt nooit mijn gedachten gevangen zetten.
  Origineel: You can chain me, you can torture me, you can even destroy this body, but you will never imprison my mind.
  Mahatma Gandhi
  Indiaas politicus 1869-1948
  - +
  +22
 • Ken Wilber Als iemand ontdekt dat zijn diepste aard één is met het AL, wordt hij verlost van de last van de tijd, angst en bezorgdheid; wordt hij bevrijd van de ketenen van vervreemding en bestaan als een afzonderlijk zelf. Zodra hij ziet dat het zelf en de ander één zijn, wordt hij verlost van de vrees voor het leven; zodra hij ziet dat zijn en niet-zijn één zijn, wordt hij bevrijdt van de angst om te sterven.
  Ken Wilber
  Amerikaans filosoof 1949-
  - +
  +8
 • Karl Marx De proletariërs hebben niets te verliezen dan hun ketenen. Zij hebben een wereld te winnen. Proletariërs aller landen, verenigt u!
  Origineel: Die Proletarier haben nichts in ihr zu verlieren als ihre Ketten. Sie haben eine Welt zu gewinnen. Proletarier aller Länder, vereinigt euch!
  Bron: Communistisch Manifest (1848). Voor de volledige tekst zie: www.marxists.org
  Karl Marx
  Duits econoom en staatsfilosoof 1818-1883
  - +
  +8
 • Napoleon Bonaparte De mensen zijn overal hetzelfde. Als we zijn ketenen maar van goud maken, dan heeft hij geen hekel aan slavernij.
  Origineel: Le peuple est le même partout. Quand on dore ses fers, il ne hait pas la servitude.
  Bron: Les maximes et pensées
  Napoleon Bonaparte
  Frans staatsman en keizer 1769-1821
  - +
  +4
 • Michel Eyquem de Montaigne We zouden wijs en onszelf meester moeten zijn: niet bang voor armoede, ketenen of de dood en sterk genoeg om onze hartstochten te weerstaan en verachting te hebben voor alle eerbewijzen die wij van anderen kunnen krijgen.
  Origineel: Est-il sage et maître de lui-même ? verroit-il sans peur l'indigence, les fers, la mort ? sait-il résister à ses passions, mépriser les honneurs ?
  Bron: Essais I, 62
  Michel Eyquem de Montaigne
  Frans essayist en filosoof 1533-1592
  - +
  +4
 • Friedrich von Schiller De mens is vrij geschapen, is vrij, ook al werd hij in ketenen geboren.
  Origineel: Der Mensch ist frei geschaffen, ist frei, Und würd er in Ketten geboren.
  Bron: Gedichte Die Worte des Glaubens
  Friedrich von Schiller
  Duits dichter en toneelschrijver 1759-1805
  - +
  +2
 • Gotthold Ephraim Lessing Het bijgeloof, waarin wij opgegroeid zijn, verliest, ook als wij het als zodanig erkennen, daarom nog niet zijn macht over ons. Niet allen zijn vrij, die met hun ketenen spotten.
  Origineel: Der Aberglaub' in dem wir aufgewachsen verliert auch wenn wir ihn erkennen darum doch seine Macht nicht über uns. Es sind nicht alle frei die ihrer Ketten spotten.
  Bron: Nathan der Weise
  Gotthold Ephraim Lessing
  Duits toneelschrijver 1729-1781
  - +
  +2
 • Laurence Sterne De dood opent de poort van de roem, en sluit de poorten der afgunst, hij maakt de ketenen der gevangenen los en draagt de taak van de slaaf in andere handen over.
  Origineel: Death opens the gate of fame, and shuts the gate of envy after it,—it unlooses the chain of the captive, and puts the bondsman’s task into another man’s hands.
  Bron: The Life and Opinions of Tristram Shandy, Gentleman Vol 3, ch. VIII
  Laurence Sterne
  Engels-Iers schrijver en geestelijke 1713-1768
  - +
  +1
De beste ketenen citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: