Citaten met klassen

 • De maatschappij bestaat uit twee grote klassen: zij die meer eten dan honger hebben, en zij die meer honger dan eten hebben.
 • De heersende ideeën van een tijd waren slechts de ideeën van de heersende klassen.
 • Er zijn drie klassen waarin alle oude vrouwen die ik ken zijn onder te brengen. Ten eerste: die brave oude ziel; ten tweede: die oude vrouw; ten derde: die oude heks.
 • De uit de ondergang van de feodale maatschappij voortgekomen moderne burgerlijke maatschappij heeft de klassentegenstellingen niet opgeheven. Zij heeft slechts nieuwe klassen, nieuwe voorwaarden van onderdrukking, nieuwe vormen van strijd in de plaats van de oude gesteld.
 • Het is een ernstig teken van verval wanneer de moraliteit van de heersende klassen daalt beneden die der beheerste.
 • Van alle klassen van mannen is de meest oorlogszuchtige toch zeker de journalisten. Ze hebben het geluk om noch hun benen noch hun armen op het slagveld achter te laten; het is de boer die het kanonnenvoer wordt.
+3

Citaten 1 t/m 10 van 17.

 • Max Beerbohm Men kan de mensheid verdelen in twee grote klassen: gastheren en gasten.
  Origineel: Mankind is divisible into two great classes: hosts and guests.
  Bron: And Even Now (1920)
  Max Beerbohm
  Engels schrijver en karikaturist 1872-1956
  - +
  +27
 • Nicolas Chamfort De maatschappij bestaat uit twee grote klassen: zij die meer eten dan honger hebben, en zij die meer honger dan eten hebben.
  Origineel: La société se compose de deux classes principales: ceux qui mangent plus que faim, et ceux qui ont plus faim que manger.
  Bron: Maximes et Pensées
  Nicolas Chamfort
  Frans schrijver, journalist en toneelschrijver 1741-1794
  - +
  +19
 • Karl Marx De heersende ideeën van een tijd waren slechts de ideeën van de heersende klassen.
  Origineel: Die herrschenden Ideen einer Zeit waren stets nur die Ideen der herrschenden Klasse.
  Bron: Communistisch Manifest (1848) Proletarier und Kommunisten
  Karl Marx
  Duits econoom en staatsfilosoof 1818-1883
  - +
  +16
 • Karl Marx De uit de ondergang van de feodale maatschappij voortgekomen moderne burgerlijke maatschappij heeft de klassentegenstellingen niet opgeheven. Zij heeft slechts nieuwe klassen, nieuwe voorwaarden van onderdrukking, nieuwe vormen van strijd in de plaats van de oude gesteld.
  Origineel: Die aus dem Untergang der feudalen Gesellschaft hervorgegangene moderne bürgerliche Gesellschaft hat die Klassengegensätze nicht aufgehoben. Sie hat nur neue Klassen, neue Bedingungen der Unterdrückung, neue Gestaltungen des Kampfes an die Stelle der alten gesetzt.
  Bron: Communistisch Manifest (1848) I. Voor de volledige tekst zie: www.marxists.org
  Karl Marx
  Duits econoom en staatsfilosoof 1818-1883
  - +
  +5
 • Gustave le Bon Het is een ernstig teken van verval wanneer de moraliteit van de heersende klassen daalt beneden die der beheerste.
  Origineel: [...] la moralité des classes dirigeantes est souvent très au-dessous de celle des classes populaires. C est là un des plus dangereux symptômes d,e decadence qui se puisse manifester.
  Bron: Psychologie du socialisme (1898) p.184
  Gustave le Bon
  Frans socioloog en psycholoog 1841-1931
  - +
  +4
 • Gilbert Keith Chesterton De klassen die zich het meest wassen, zijn die welke het minst werken.
  Origineel: The classes that wash most are those that work least.
  Bron: What's Wrong With The World (1910) On cleanliness in education
  Gilbert Keith Chesterton
  Engels schrijver 1874-1936
  - +
  +2
 • Pierre Boulez En zo hebben we een muzikale samenleving, een samenleving van luisteraars die uit klassen bestaat. En deze klassen zijn gescheiden, ze gaan niet met elkaar om. In concerten hebben we de gewoonte om voor de artiest te applaudisseren en ik heb eens geschreven dat mensen niet voor de artiest applaudisseren, maar voor zichzelf. Ze juichen het toe dat ze deel uitmaken van een bepaalde muziekklasse en deze muziekklasse vertegenwoordigd zien worden door de kunstenaar voor hen.
  Origineel: Et c’est ainsi que nous avons une société musicale, une société d’auditeurs qui est faite de classes. Et ces classes sont séparées, elles ne se fréquentent pas. Dans les concerts, nous avons une coutume, celle d’applaudir l’artiste et il m’est arrivé d’écrire que les gens n’applaudissent pas l’artiste mais eux-mêmes. Ils s’applaudissent de faire partie d’une certaine classe musicale et de voir cette classe musicale représentée par l’artiste qui est devant eux.
  Bron: In TV programma Pour le Plaisir (1967)
  Pierre Boulez
  Frans componist en dirigent 1925-2016
  - +
  +2
 • Mao Zedong Tegenover de vijandige klassen is het staatsapparaat een instrument van onderdrukking, en niet van goedheid.
  Mao Zedong
  Chinees politicus 1893-1976
  - +
  +2
 • Seneca Alle klassen van mensen stromen naar de hoofdstad samen, die zowel voor deugden als voor ondeugden hoge prijzen uitlooft.
  Seneca
  Romeins filosoof, staatsman en toneelschrijver 5 v.C. - 65 n.C.
  - +
  +1
 • Henry Ward Beecher De cynicus verdeelt alle menselijke handelingen in twee klassen: openlijk slechte en heimelijk slechte.
  Henry Ward Beecher
  Amerikaans predikant 1813-1887
  - +
  +1
De beste klassen citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: