Citaten met kwaliteiten

 • De zin van het leven bestaat voor een groot gedeelte uit de bewondering voor en de verwondering over de kwaliteiten van anderen.
 • Het portret is een van de meest curieuze kunstvormen. Het vereist bijzondere kwaliteiten in de kunstenaar, en een bijna totale relatie met het model.
 • Geduld! Vertrouw niet op de inspiratie. Zij bestaat niet. De enige kwaliteiten van de kunstenaar zijn wijsheid, aandacht, oprechtheid, wil. Vervult uw taak als eerlijke werklieden.
 • Je ziet de kwaliteiten van ver en de tekortkomingen van dichtbij.
 • Stilte en bescheidenheid zijn kwaliteiten die erg handig zijn voor de conversatie.
 • Want omdat de mensen bijna altijd gebaande wegen bewandelen en zich in hun doen en laten richten naar anderen, zonder dat ze echter in staat zijn de wegen van hen die ze nadoen overal volledig te volgen of de kwaliteiten van die personen te evenaren, moet een verstandig man steeds de weg inslaan die
 • Bedrijfsvoering is natuurlijk niet alleen een zaak van kennis. Zij vereist ook oordeelsvermogen en leidinggevende kwaliteiten. Daarin kan geen onderwijs worden gegeven, ze kunnen het best tot ontwikkeling worden gebracht in de praktijk.
 • Het doel is dit: altijd mezelf daar plaatsen waar ik het beste dienen kan, waar mijn aard, mijn kwaliteiten en mijn gaven de beste bodem vinden, het grootste werkterrein. Er is geen ander doel.
+5

Citaten 1 t/m 10 van 27.

 • Sacha Guitry Zolang je van iemand houdt om zijn kwaliteiten is er niets ernstigs aan de hand. Maar als je hem begint te beminnen om zijn fouten, is er liefde in het spel.
  Origineel: Tant qu'on n'aime quelqu'un que pour ses qualités, ce n'est pas grave encore, mais le jour où l'on se prend à aimer ses défauts, c'est l'amour.
  Bron: Les pages choisies (1932) p.38
  Sacha Guitry
  Frans toneelschrijver, acteur en regisseur (ps. van Alexandre Georges- 1885-1957
  - +
  +28
 • F. Hellers De zin van het leven bestaat voor een groot gedeelte uit de bewondering voor en de verwondering over de kwaliteiten van anderen.
  F. Hellers
  Nederlands aforismenschrijver 1936-1998
  - +
  +19
 • Machiavelli Want omdat de mensen bijna altijd gebaande wegen bewandelen en zich in hun doen en laten richten naar anderen, zonder dat ze echter in staat zijn de wegen van hen die ze nadoen overal volledig te volgen of de kwaliteiten van die personen te evenaren, moet een verstandig man steeds de weg inslaan die grote mannen vóór hem zijn gegaan.
  Origineel: Perché, camminando li uomini quasi sempre per le vie battute da altri, procedendo nelle azioni loro con le imitazioni, né si potendo le vie d’altri al tutto tenere, né alla virtù di quelli che tu imiti aggiugnere, debbe uno uomo prudente intrare sempre per vie battute da uomini grandi.
  Bron: Il Principe VI
  Machiavelli
  Florentijns staatsfilosoof 1469-1527
  - +
  +9
 • Michel Eyquem de Montaigne Stilte en bescheidenheid zijn kwaliteiten die erg handig zijn voor de conversatie.
  Origineel: Le silence et la modestie sont qualités très commodes à la conversation.
  Bron: Essais I, 25
  Michel Eyquem de Montaigne
  Frans essayist en filosoof 1533-1592
  - +
  +8
 • Paul Léautaud De kwaliteiten zijn het domein van iedereen. De ondeugden beschrijven de persoonlijkheid.
  Origineel: Les qualités sont du domaine de tous le monde. Les vices seuls marquent la personnalité.
  Bron: Journal littéraire
  Paul Léautaud
  Frans schrijver 1872-1956
  - +
  +5
 • Hermann Hesse Het doel is dit: altijd mezelf daar plaatsen waar ik het beste dienen kan, waar mijn aard, mijn kwaliteiten en mijn gaven de beste bodem vinden, het grootste werkterrein. Er is geen ander doel.
  Origineel: Das Ziel ist dies: mich immer dahin zu stellen, wo ich am besten dienen kann, wo meine Art, meine Eigenschaften und Gaben den besten Boden, das größte Wirkungsfeld finden. Es gibt kein anderes Ziel.
  Bron: Narziss en Goldmund (1930)
  Hermann Hesse
  Duits-Zwitsers schrijver, dichter en Nobelprijswinnaar literatuur (1946) 1877-1962
  - +
  +4
 • Machiavelli Voor degenen die ergens aan de macht komen door gebruik te maken van hun kwaliteiten, is het moeilijk om die machtspositie te verwerven, maar gemakkelijk om haar te behouden.
  Origineel: Quelli li quali per vie virtuose, simili a costoro, diventono principi, acquistono el principato con difficultà, ma con facilità lo tengano
  Bron: Il Principe VI
  Machiavelli
  Florentijns staatsfilosoof 1469-1527
  - +
  +4
 • George Bernard Shaw Martelaarschap is de enige manier waarop een man zonder kwaliteiten beroemd kan worden.
  Origineel: Martyrdom [...] is the only way in which a man can become famous without ability.
  Bron: The Devil's Disciple (1901) Act III
  George Bernard Shaw
  Iers-Engels schrijver, criticus en Nobelprijswinnaar literatuur (1925) 1856-1950
  - +
  +3
 • Raymond Queneau Ware liefde aanvaardt alles van die persoon of geliefde; we nemen het zoals het is, met al zijn kwaliteiten en gebreken.
  Origineel: Un amour véritable accepte tout de la personne ou de la chose aimée ; on la prend comme elle est, avec ses qualités et ses défauts.
  Bron: Le voyage en Grèce (1973)
  Raymond Queneau
  Frans schrijver, dichter en wiskundige 1903-1976
  - +
  +3
 • Auguste Rodin Geduld! Vertrouw niet op de inspiratie. Zij bestaat niet. De enige kwaliteiten van de kunstenaar zijn wijsheid, aandacht, oprechtheid, wil. Vervult uw taak als eerlijke werklieden.
  Origineel: De la patience! Ne comptez pas sur l’inspiration. Elle n’existe pas. Les seules qualités de l’artiste sont sagesse, attention, sincérité, volonté. Accomplissez votre besogne comme d’honnêtes ouvriers.
  Bron: Testament (1911). Voor de volledige tekst zie: fr.wikisource.org
  Auguste Rodin
  Frans beeldhouwer 1840-1917
  - +
  +2
De beste kwaliteiten citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: