Citaten met levensdoel

 • Wanneer wij zeggen dat lust ons levensdoel is, hebben wij het niet over de lust van losbandige lieden of over de lust die gelegen is in actief genieten – zoals sommige mensen denken die niet weten waar ze het over hebben en die met ons van mening verschillen of aan onze leer een negatieve uitleg gev
 • Ieder moet een eigen mogelijkheid van hoger leven weten te vinden in de nederige en onvermijdelijke dagelijkse werkelijkheid. Dit is het hoogste levensdoel.
 • Door geluk te scheppen vervullen wij ons levensdoel.
 • Bij het woord compositie werd ik altijd innerlijk aangedaan en ik maakte het later tot mijn levensdoel een compositie te schilderen. Het woord zelf had op mij het effect van een gebed. Het vervulde mij met ontzag.
 • Het verschil tussen een goed en een slecht mens hangt samen met de keus van zijn levensdoel.
+2

Citaten 1 t/m 9 van 9.

 • Epicurus Wanneer wij zeggen dat lust ons levensdoel is, hebben wij het niet over de lust van losbandige lieden of over de lust die gelegen is in actief genieten – zoals sommige mensen denken die niet weten waar ze het over hebben en die met ons van mening verschillen of aan onze leer een negatieve uitleg geven – maar wij doelen op een toestand, waarin het lichaam geen pijn heeft en de ziel niet verontrust wordt.
  Epicurus
  Grieks filosoof (341 v. Chr. - 270 v. Chr.)
  - +
  +23
 • Inayat Khan Door geluk te scheppen vervullen wij ons levensdoel.
  Bron: Gayan, Vadan, Nirtan
  Inayat Khan
  Indiaas musicus, schrijver en filosoof (1882 - 1927)
  - +
  +10
 • William James Het verschil tussen een goed en een slecht mens hangt samen met de keus van zijn levensdoel.
  Origineel: The difference between a good man and a bad is the choice of the cause.
  Bron: The letters of William James
  William James
  Amerikaans filosoof (1842 - 1910)
  - +
  +8
 • Wassily Kandinsky Bij het woord compositie werd ik altijd innerlijk aangedaan en ik maakte het later tot mijn levensdoel een compositie te schilderen. Het woord zelf had op mij het effect van een gebed. Het vervulde mij met ontzag.
  Wassily Kandinsky
  Russisch abstract schilder (1866 - 1944)
  - +
  +5
 • Dorothy Dix In negen van de tien gevallen is het meisje, dat achter de toonbank staat, vrolijker en opgewekter en heeft meer plezier in het leven, dan haar rijke zuster vóór de toonbank zonder werk en zonder levensdoel.
  Dorothy Dix
  Amerikaans journaliste (ps. van Elizabeth M. Gilmer) (1861 - 1951)
  - +
  +5
 • Maurice Maeterlinck Ieder moet een eigen mogelijkheid van hoger leven weten te vinden in de nederige en onvermijdelijke dagelijkse werkelijkheid. Dit is het hoogste levensdoel.
  Origineel: Il faut que tout homme trouve pour lui-même une possibilité particulière de vie supérieure dans l'humble et inévitable réalité quotidienne. Il n'y a pas de but plus noble à notre vie.
  Maurice Maeterlinck
  Belgisch dichter, toneelauteur en Nobelprijswinnaar (1911) (1862 - 1949)
  - +
  +4
 • Louis Couperus Is het geluk iets anders dan een hoog, een edel levensdoel gevonden te hebben?
  Louis Couperus
  Nederlands schrijver (1863 - 1923)
  - +
  +4
 • Robert Louis Stevenson Het levensdoel is het enige geluk, het vinden waard; en men kan het niet in verre landen vinden, maar in het eigen hart.
  Origineel: An aim in life is the only fortune worth finding; and it is not to be found in foreign lands, but in the heart itself.
  Bron: The amateur emigrant (1895) Steerage Types
  Robert Louis Stevenson
  Schots schrijver en dichter (1850 - 1894)
  - +
   0
 • Vladimir Soloviov De mens heeft slechts in zoverre deel aan het algemene leven als zijn levensdoel is, het streven naar het goede.
  Vladimir Soloviov
  Russisch filosoof, schrijver en dichter (1853 - 1900)
  - +
  -2
De beste levensdoel citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.