Citaten met maatregelen

 • De allereerste stap op weg naar verzoening was de volledige ontmanteling van de apartheid en van alle maatregelen die haar in stand hielden.
 • Wanneer je in tijden van tegenspoed in moeilijkheden raakt, ben je met harde maatregelen te laat. En de weldaden die je dan bewijst, brengen je geen enkel voordeel omdat men ze beschouwt als afgedwongen door de omstandigheden.

Citaten 1 t/m 4 van 4.

 • Julius Caesar Alle kwalijke precedenten begonnen als gerechtvaardigde maatregelen.
  Julius Caesar
  Romeins keizer (101 v. Chr. - 44 v. Chr.)
  - +
  +13
 • Machiavelli Wanneer je in tijden van tegenspoed in moeilijkheden raakt, ben je met harde maatregelen te laat. En de weldaden die je dan bewijst, brengen je geen enkel voordeel omdat men ze beschouwt als afgedwongen door de omstandigheden.
  Origineel: Venendo per li tempi avversi le necessità, tu non se' a tempo al male, et il bene che tu fai non ti giova, perché è iudicato forzato, e non te n’è saputo grado alcuno.
  Bron: Il Principe VIII
  Machiavelli
  Florentijns staatsfilosoof (1469 - 1527)
  - +
  +9
 • Machiavelli Als men de gebeurtenissen van vroeger en van nu overziet, is het niet moeilijk te concluderen dat in alle staten en bij alle volkeren dezelfde verlangens en gevoelens bestaan, en altijd bestaan hebben. Wie zorgvuldig de gebeurtenissen van vroeger bestudeert, kan dus gemakkelijk de toekomstige ontwikkelingen in een staat voorzien, en de maatregelen nemen die in het verleden al genomen zijn, of (als die niet te vinden zijn) nieuwe maatregelen bedenken, ontleend aan een situatie die niet wezenlijk verschillend is.
  Bron: Discorsi
  Machiavelli
  Florentijns staatsfilosoof (1469 - 1527)
  - +
  +1
 • Nelson Mandela De allereerste stap op weg naar verzoening was de volledige ontmanteling van de apartheid en van alle maatregelen die haar in stand hielden.
  Bron: De lange weg naar vrijheid (1995)
  Nelson Mandela
  Zuid-Afrikaans advocaat, politicus en anti-apartheidsstrijder (1918 - 2013)
  - +
  +1
De beste maatregelen citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.