Citaten met maatschappelijke

Citaten 1 t/m 10 van 17.

 • Henrik Ibsen De meerderheid heeft nooit gelijk. Nooit, zeg ik je! Het is een van die maatschappelijke leugens waar je als vrije en intelligente man wel tegen moet rebelleren. Wie zijn de mensen die de grootste groep van de bevolking vormen -- de intelligenten of de dommen? Ik denk dat we het erover eens zijn dat het de dommen zijn, ongeacht waar op de wereld, het zijn de dommen die de overwelmende meerderheid vormen.
  Origineel: Flertallet har aldrig retten på sin side. Aldrig, siger jeg! Det er en af disse samfundsløgne, som en fri, tænkende mand må gøre oprør imod. Hvem er det, som udgør flertallet af beboerne i et land? Er det de kloge folk, eller de dumme? Jeg tænker, vi får være enige om at dumme mennesker er tilstede i en ganske forskrækkelig overvældende majoritet rundt omkring på den hele vide jord. Men det kan da vel, for fanden, aldrig i evighed være ret at de dumme skal herske over de kloge!
  Bron: En folkefiende (1882) Act IV
  Henrik Ibsen
  Noors dramatist en dichter (1828 - 1906)
  - +
  +67
 • Erich Fromm Veel psychiaters vinden de bestaande maatschappelijke structuur zoiets vanzelfsprekends dat zij een onaangepast mens het stigma van minderwaardigheid opdrukken.
  Bron: Escape from freedom
  Erich Fromm
  Duits - Amerikaans filosoof en psycholoog (1900 - 1980)
  - +
  +15
 • Vladimir Ulyanov Lenin Iedere maatschappelijke orde kan alleen ontstaan door de financiële steun van een bepaalde klasse.
  Bron: Over het coöperatiewezen
  Vladimir Ulyanov Lenin
  Russisch politicus (1870 - 1924)
  - +
  +8
 • Sigmund Graff Dezelfde boerenslimheid die op de veemarkt binnen vijf minuten ontmaskerd wordt, viert op het maatschappelijke vlak en in de politiek jarenlange triomfen.
  Origineel: Dieselbe Bauernschlauheit, die auf dem Viehmarkt in 5 Minuten entlarvt wird, vermag auf dem Gesellschaftslichen Parkett und in der Politik jahrenlang Triumfe zu feieren.
  Bron: Vom Baum der Erkenntnis
  Sigmund Graff
  Duits schrijver (1898 - 1979)
  - +
  +6
 • Friedrich Engels De bevrijding van de vrouw zal pas mogelijk worden, wanneer zij op grote, maatschappelijke schaal deel kan nemen aan de produktie en huishoudelijk werk haar nog in onbetekenende mate in beslag neemt.
  Origineel: Die Befreiung der Frau wird erst möglich, sobald diese auf grossem gesellschaftlichen Massstab an der Produktion sich beteiligen kann und die häusliche Arbeit sie nur noch in unbedeutendem Masse in Anspruch nimmt.
  Bron: De oorsprong van het gezin, van de particuliere eigendom en van de staat (1884)
  Friedrich Engels
  Duits industrieel, filosoof en sociaal wetenschapper (1820 - 1895)
  - +
  +5
 • Henrik Ibsen De meerderheid heeft nooit het recht aan hare zijde. Dat is een van die maatschappelijke leugens, waartegen een vrij denkend man zich moet verzetten.
  Henrik Ibsen
  Noors dramatist en dichter (1828 - 1906)
  - +
  +4
 • Nicolas Chamfort De meeste maatschappelijke instellingen lijken ontworpen te zijn om de mens in een staat van intellectuele en emotionele middelmatigheid te houden die hem meer geschikt maakt om over te regeren of bestuurd te worden.
  Origineel: La plupart des institutions sociales paraissent avoir pour objet de maintenir l'homme dans une médiocrité d'idées et de sentiments qui le rendent plus propre à gouverner ou à être gouverné.
  Bron: Maximes et Pensées #514
  Nicolas Chamfort
  Frans schrijver, journalist en toneelschrijver (1741 - 1794)
  - +
  +3
 • Dorothy L. Sayers Er is maar één soort wijsheid die enige maatschappelijke waarde heeft, en dat is de kennis van de eigen beperkingen.
  Origineel: There is only one kind of wisdom that has any social value, and that is the knowledge of one's own limitations.
  Bron: Gaudy Night (1935)
  Dorothy L. Sayers
  Brits auteur (1893 - 1957)
  - +
  +3
 • Anatole France De sterken ontwapenen en de zwakken bewapenen zou het veranderen zijn van de maatschappelijke orde die ik juist moet bewaren. Het rechtsbestel is de bekrachtiging van het gevestigde onrecht.
  Origineel: Désarmer les forts et armer les faibles ce serait changer l'ordre social que j'ai mission de conserver. La justice est la sanction des injustices établies.
  Bron: Crainquebille
  Anatole France
  Frans schrijver en Nobelprijswinnaar literatuur (1921) (1844 - 1924)
  - +
  +2
 • W. M. Thackeray In onze maatschappelijke toestand ontkom je er niet aan af en toe een snob te zijn.
  Origineel: It is impossible, in our condition of society, not to be sometimes a Snob.
  Bron: The books of snobs (1848)
  W. M. Thackeray
  In Indië geboren, Brits romanschrijver (1811 - 1863)
  - +
  +2
De beste maatschappelijke citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.