Citaten met machine

 • De computer is niet een intelligente machine die domme mensen helpt, integendeel, het is een domme machine die alleen in handen van intelligente mensen goed werkt.
 • In de 19e eeuw maakte de mens de machine; in de 20e eeuw gaat de machine de mens mismaken.
 • Het idealisme van de Toekomst ziet een dieper conflict: dat van mens en mensheid; de individu wordt in gekneld in de machine der samenleving, van de mensenwereld verwacht hij zijn geluk, hulp en brood; maar zij redt de soort ten koste van de individualiteit; zij werpt hem uit, zo niet hijzelf zijn p
 • Elke gedachte zonder denker moet je machine noemen, in de ruimste zin van het woord.
 • Ik kan aan niets anders denken dan aan deze machine.
 • Een machine kan het werk doen van vijftig gewone mensen. Geen enkele machine kan het werk doen van één bijzonder mens.
 • Dat de laagste van alle mentale activiteiten de rekenkunde is, wordt bewezen door het feit dat het de enige is die door een machine kan worden uitgevoerd.
 • De vraag of een machine kan denken is even irrelevant als de vraag of een onderzeeër kan zwemmen.
 • De taal in zijn geheel is een machine voor het produceren van onwaarheden.
+6

Citaten 1 t/m 10 van 23.

 • Spinoza Het idealisme van de Toekomst ziet een dieper conflict: dat van mens en mensheid; de individu wordt in gekneld in de machine der samenleving, van de mensenwereld verwacht hij zijn geluk, hulp en brood; maar zij redt de soort ten koste van de individualiteit; zij werpt hem uit, zo niet hijzelf zijn plaats vasthoudt.
  Spinoza
  Nederlands filosoof 1632-1677
  - +
  +13
 • Elbert Hubbard Een machine kan het werk doen van vijftig gewone mensen. Geen enkele machine kan het werk doen van één bijzonder mens.
  Elbert Hubbard
  Amerikaans schrijver en uitgever 1859-1915
  - +
  +6
 • Adriaan Roland Holst In de 19e eeuw maakte de mens de machine; in de 20e eeuw gaat de machine de mens mismaken.
  Adriaan Roland Holst
  Nederlands schrijver 1888-1976
  - +
  +6
 • James Watt Ik kan aan niets anders denken dan aan deze machine.
  Origineel: I can think of nothing else but this machine.
  Bron: In: James Patrick Muirhead - The Life of James Watt with Selection from His Correspondence (1858) Brief aan dr. Lind, 29 april 1765
  James Watt
  Schots ingenieur 1736-1819
  - +
  +4
 • Jack Kerouac Ik kwam op een punt waar ik eenzaamheid nodig had en de machine te stoppen van denken en genieten, dat wat ze het leven noemen, ik wilde gewoon in het gras liggen en naar de wolken kijken.
  Origineel: I came to a point where I needed solitude and just stop the machine of ‘thinking’ and ‘enjoying’ what they call ‘living’, I just wanted to lie in the grass and look at the clouds.
  Bron: Lonesome Traveler (2007) 109
  Jack Kerouac
  Amerikaans schrijver 1922-1969
  - +
  +3
 • A. Schopenhauer Dat de laagste van alle mentale activiteiten de rekenkunde is, wordt bewezen door het feit dat het de enige is die door een machine kan worden uitgevoerd.
  Origineel: Daß die niedrigste aller Geistestätigkeiten die arithmetische sei, wird dadurch belegt, daß sie die einzige ist, welche auch durch eine Maschine ausgeführt werden kann.
  Bron: Parerga und Paralipomena (1851) II, 26
  A. Schopenhauer
  Duits filosoof 1788-1860
  - +
  +2
 • Umberto Eco De computer is niet een intelligente machine die domme mensen helpt, integendeel, het is een domme machine die alleen in handen van intelligente mensen goed werkt.
  Origineel: Il computer non è una macchina intelligente che aiuta le persone stupide, anzi, è una macchina stupida che funziona solo nelle mani delle persone intelligenti.
  Bron: In: Claudio Pozzoli - Come scrivere una tesi di laurea con il personal computer Voorwoord
  Umberto Eco
  Italiaans schrijver en criticus 1932-2016
  - +
  +2
 • Edsger Wybe Dijkstra De vraag of een machine kan denken is even irrelevant als de vraag of een onderzeeër kan zwemmen.
  Origineel: The question of whether machines can think is about as relevant as the question of whether Submarines can swim.
  Bron: The threats to computing science (1984)
  Edsger Wybe Dijkstra
  Nederlandse wiskundige en informaticus 1930-2002
  - +
  +2
 • Egon Friedell De machine is de soevereine bestuurder van ons huidige leven.
  Origineel: Die Maschine ist die souveräne Beherrscherin unseres gegenwärtigen Lebens.
  Bron: Ecce poeta (1912)
  Egon Friedell
  Oostenrijks schrijver, cultuurfilosoof en journalist 1878-1938
  - +
  +1
 • Isaac Asimov De weinige gelukkigen die betrokken kunnen zijn bij wat voor creatief werk dan ook, zullen de ware elite van de mensheid zijn, want alleen zij zullen meer doen dan een machine dienen.
  Origineel: The lucky few who can be involved in creative work of any sort will be the true elite of mankind, for they alone will do more than serve a machine.
  Isaac Asimov
  Amerikaans auteur en scheikundige 1920-1992
  - +
  +1
De beste machine citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: