Citaten met meteen

 • Als ik jou vraag te laten zien wat je kan, zou je laten zien wat je kan. Maar dan weet ik meteen ook wat je niet kan, want dat laat je niet zien.
 • Op een dag vond ik onder oude rommel een fietszadel en ernaast een verroest stuur. In mijn gedachten zijn deze twee dingen meteen samengegroeid... Zonder na te denken kwam ik op het idee van de 'stierenkop'. Ik moest ze gewoon gaan lassen.
 • Ik ben absoluut tegen de puurheid van de taal. Als het iets wezenlijks meebrengt, moet je anglicismen, germanismen en gallicismen meteen cultiveren. Ik geloof niet in het uitgedunde, dat men voorhoudt als het enige Nederlands, ik irriteer me aan de Nederlandse overheersing.
 • Het is als met de tering: de ziekte is in het begin gemakkelijk te genezen en moeilijk te constateren, maar wanneer men haar niet meteen in de beginfase onderkent en geconstateerd heeft, gemakkelijk te constateren en moeilijk te genezen.
 • Er is een theorie die stelt dat, als iemand ooit ontdekt waar het Universum precies voor dient en waarom het er is, het meteen zal verdwijnen en vervangen zal worden door iets wat nog bizarder en onbegrijpelijker is... Een andere theorie stelt dat dit reeds gebeurd is.
 • Toen ik Marilyn Monroe voor het eerst ontmoette, zei ze dat ze haar de Amerikaanse Gina Lollobrigida noemden. Dit was echt een verrassende bescheidenheid en ik vond haar meteen leuk.
 • Als je het opschrijft, staat het meteen op papier ook.
 • Als … Als ik de dingen niet meer weet, als ik de namen niet meer ken en wat ik weet meteen vergeet. Zodat ik onherkenbaar ben, begin dan aan een heel oud lied. Dan zing ik mee en aarzel niet.
 • Veel mensen zien dat er tijdens de wedstrijd met het elftal iets fout gaat. Veel minder zien waar de fout zit en slechts een enkeling ziet wat je eraan kunt doen. Ik zie dat meteen, ja.
 • Als je zelf ergens woont, zie je eventuele wantoestanden geboren worden en kun je er meteen iets tegen doen. Maar als je er niet woont, hoor je er pas van wanneer ze een grote omvang bereikt hebben en dan valt er niets meer tegen te beginnen.
+7

Citaten 1 t/m 10 van 44.

 • Johan Cruijff Als ik jou vraag te laten zien wat je kan, zou je laten zien wat je kan. Maar dan weet ik meteen ook wat je niet kan, want dat laat je niet zien.
  Bron: Interview Johan Derksen 04 november 2013
  Johan Cruijff
  Nederlands voetballer en coach (1947 - 2016)
  - +
  +427
 • Gerard Reve Als je het opschrijft, staat het meteen op papier ook.
  Gerard Reve
  Nederlandse schrijver en dichter (1923 - 2006)
  - +
  +39
 • Johan Cruijff Veel mensen zien dat er tijdens de wedstrijd met het elftal iets fout gaat. Veel minder zien waar de fout zit en slechts een enkeling ziet wat je eraan kunt doen. Ik zie dat meteen, ja.
  Bron: Penthouse okt. 1994
  Johan Cruijff
  Nederlands voetballer en coach (1947 - 2016)
  - +
  +30
 • Francis de Croisset Als een vrouw ongelijk heeft, doe je er goed aan meteen je excuses aan te bieden.
  Origineel: Quand une femme a tort, il faut commencer par lui demander pardon.
  Francis de Croisset
  Belgisch-Frans opera- en toneelschrijver (1877 - 1937)
  - +
  +17
 • Leo Buscaglia Dood is een uitdaging die ons vertelt geen tijd te verspillen... Die ons vertelt elkaar nu meteen te zeggen dat we van elkaar houden.
  Leo Buscaglia
  Amerikaans auteur en motivationeel spreker (1924 - 1998)
  - +
  +17
 • Fons Jansen Ik ken een hond die bezig is zijn baas kunstjes te leren.
  Brengt de hond hem een stok, gooit die baas de stok metéén weg.
  Fons Jansen
  Nederlands cabaretier (1925 - 1991)
  - +
  +17
 • Machiavelli Het is als met de tering: de ziekte is in het begin gemakkelijk te genezen en moeilijk te constateren, maar wanneer men haar niet meteen in de beginfase onderkent en geconstateerd heeft, gemakkelijk te constateren en moeilijk te genezen.
  Origineel: Et interviene di questa come dicono e' fisici dello etico, che nel principio del suo male è facile a curare e difficile a conoscere, ma, nel progresso del tempo, non l’aven do in principio conosciuta né medicata, diventa facile a conoscere e difficile a curare.
  Bron: Il Principe III
  Machiavelli
  Florentijns staatsfilosoof (1469 - 1527)
  - +
  +11
 • Jane Austen Waarom het genoegen niet meteen grijpen, hoe vaak wordt geluk door voorbereiding vernietigd, dwaze voorbereidingen.
  Origineel: Why not seize the pleasure at once, how often is happiness destroyed by preparation, foolish preparations.
  Bron: Emma
  Jane Austen
  Engels romanschrijfster (1775 - 1817)
  - +
  +10
 • Tsjwang-tse Als een dwaas een ei ziet, hoort hij meteen een haan kraaien. Als een dwaas een pijl en boog ziet, ruikt hij meteen gebraden eend. De wijze neemt de dingen zoals ze zijn, zonder een keuze te maken, zonder een oordeel te vellen.
  Tsjwang-tse
  Chinees tauïstisch filosoof (Rond 4e eeuw v. Chr.)
  - +
  +9
 • Onbekend Als … Als ik de dingen niet meer weet, als ik de namen niet meer ken en wat ik weet meteen vergeet. Zodat ik onherkenbaar ben, begin dan aan een heel oud lied. Dan zing ik mee en aarzel niet.
  Onbekend
   
  - +
  +9
De beste meteen citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.