Citaten met muzikale

 • We hebben de trieste gewoonte om te geloven dat waar er muzikale geluiden zijn, er noodzakelijkerwijs muziek is. Dat zou betekenen dat er literatuur is overal waar we gepraat horen, schilderijen overal waar mensen aan het kliederen zijn.
 • Ook in de meest knoestige en harde harten bevinden zich enige muzikale snaren; maar in elk van ons zijn ze verschillend gestemd.
 • De lach is het muzikale teeken, dat wij los worden van onszelven, dat er een bres in den muur valt, die ons van het algemeene Leven scheidt.

Citaten 1 t/m 10 van 10.

 • Wim Ibo Cabaret is professionale literair-muzikale theaterkleinkunst in een intieme omgeving voor een intelligent publiek.
  Bron: En nu de moraal van dit lied (1970)
  Wim Ibo
  Nederlands cabaretier en schrijver en cabarethistoricus 1918-2000
  - +
  +6
 • Oliver Sacks Muziek kan ons naar de toppen of dalen van emoties brengen. Het kan ons overhalen iets te kopen, of ons herinneren aan ons eerste afspraakje. Het kan ons uit een depressie halen wanneer niets anders dat nog kan. Het kan ons aan het dansen krijgen op zijn ritme. Maar de kracht van muziek gaat veel, veel verder. Muziek neemt in onze hersenen meer ruimte in dan taal - de mensheid is een muzikale soort.
  Origineel: Music can move us to the heights or depths of emotion. It can persuade us to buy something, or remind us of our first date. It can lift us out of depression when nothing else can. It can get us dancing to its beat. But the power of music goes much, much further. Indeed, music occupies more areas of our brain than language does-humans are a musical species.
  Bron: Musicophilia: Tales of Music and the Brain
  Oliver Sacks
  Brits neuroloog en auteur 1933-2015
  - +
  +4
 • Camille Saint-Saëns We hebben de trieste gewoonte om te geloven dat waar er muzikale geluiden zijn, er noodzakelijkerwijs muziek is. Dat zou betekenen dat er literatuur is overal waar we gepraat horen, schilderijen overal waar mensen aan het kliederen zijn.
  Origineel: On a pris la fâcheuse habitude de croire que, là où il y a des sons musicaux, il y a nécessairement de la musique. Autant voudrait dire qu'il y a littérature partout où l'on bavarde, peinture partout où l'on barbouille.
  Bron: Regards sur mes contemporains p.221
  Camille Saint-Saëns
  Frans componist en pianist 1835-1921
  - +
  +3
 • Aart van der Leeuw De lach is het muzikale teeken, dat wij los worden van onszelven, dat er een bres in den muur valt, die ons van het algemeene Leven scheidt.
  Aart van der Leeuw
  Nederlands prozaschrijver en dichter 1876-1931
  - +
  +2
 • Willem Frederik Hermans Een aforisme is zoiets als het muziekstukje van een muzikale clown, dat na een paar maten al verstomt.
  Bron: Dinky Toys (1976)
  Willem Frederik Hermans
  Nederlands schrijver 1921-1995
  - +
  +2
 • Pierre Boulez En zo hebben we een muzikale samenleving, een samenleving van luisteraars die uit klassen bestaat. En deze klassen zijn gescheiden, ze gaan niet met elkaar om. In concerten hebben we de gewoonte om voor de artiest te applaudisseren en ik heb eens geschreven dat mensen niet voor de artiest applaudisseren, maar voor zichzelf. Ze juichen het toe dat ze deel uitmaken van een bepaalde muziekklasse en deze muziekklasse vertegenwoordigd zien worden door de kunstenaar voor hen.
  Origineel: Et c’est ainsi que nous avons une société musicale, une société d’auditeurs qui est faite de classes. Et ces classes sont séparées, elles ne se fréquentent pas. Dans les concerts, nous avons une coutume, celle d’applaudir l’artiste et il m’est arrivé d’écrire que les gens n’applaudissent pas l’artiste mais eux-mêmes. Ils s’applaudissent de faire partie d’une certaine classe musicale et de voir cette classe musicale représentée par l’artiste qui est devant eux.
  Bron: In TV programma Pour le Plaisir (1967)
  Pierre Boulez
  Frans componist en dirigent 1925-2016
  - +
  +2
 • Wassily Kandinsky De schilderkunstige en muzikale dissonant van vandaag is niets anders dan de consonant van morgen.
  Wassily Kandinsky
  Russisch abstract schilder 1866-1944
  - +
  +1
 • Jan Greshoff Dichten is de muzikale mogelijkheid van zwijgen.
  Jan Greshoff
  Nederlands schrijver en letterkundige 1888-1971
  - +
  +1
 • James Russell Lowell Ook in de meest knoestige en harde harten bevinden zich enige muzikale snaren; maar in elk van ons zijn ze verschillend gestemd.
  Origineel: The very gnarliest and hardest of hearts has some musical strings in it; but they are tuned differently in every one of us.
  Bron: Conversations on Some of the Old Poets (1845)
  James Russell Lowell
  Amerikaans dichter, redacteur en criticus 1819-1891
  - +
  +1
 • Thomas Carlyle Poëzie is muzikale gedachte.
  Origineel: Poetry, therefore, we will call Musical Thought.
  Bron: On Heroes, Hero-Worship, and The Heroic in History (1840) The Hero as Poet
  Thomas Carlyle
  Schots schrijver en historicus 1795-1881
  - +
  +1
De beste muzikale citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: