Citaten met namelijk

 • Het nomadenleven, dat de laagste sport vormt op de ladder der beschaving, vinden we tegenwoordig op de hoogste terug; namelijk in de vorm van het algemeen verbreide toeristenleven. Het eerste wordt uit schaarste, het tweede uit verveling geboren.
 • Alles wat enige status heeft heeft namelijk ook een vorm van macht en macht corrumpeert altijd, het moet geridiculiseerd kunnen worden, als dat niet meer kan, dan krijg je enge toestanden, een dictatuur of zo. Daarom moet dat gebeuren.
 • Handel alsof wat je doet verschil maakt. Dat doet het namelijk.
 • Er is nu eenheid, iedereen doet in principe wat ik vraag. Het zijn namelijk geen Hollanders, die als je begint met ademhalen al zeggen: ja maar...
 • De opvatting die ik heb over God en de natuur wijkt sterk af van die van de late christenen. Ik beschouw God namelijk als de in de dingen wonende oorzaak van alles , niet als een oorzaak buiten de dingen. Alles is volgens mij in God en beweegt zich in God.
 • Je kunt in de westerse wereld alles zijn wat je wilt, behalve één ding: je kunt niet zijn wat je werkelijk bent, namelijk een dier.
 • Er is geen aangenamer val dan carnaval. Je valt namelijk naar boven.
 • Jullie doen namelijk net alsof gevoeligheid, gekwetsheid en je beledigd voelen een voorrecht is voor gelovigen, denken jullie niet dat als ik de tv aanzet dat ik niet dingen ziet die me ergeren, dat ik me niet beledigd zou kunnen voelen, maar je ontwikkelt daar een schild voor, dat doe je in een vri
 • Laat ons namelijk de christen niet onderschatten: de christen, vals op het onschuldige af, staat ver boven de aap - met betrekking tot christenen wordt een bekende afstammelingstheorie gewoonweg een compliment.
 • Voor mij is terugspelen op de keeper namelijk geen balbezit.
+7

Citaten 1 t/m 10 van 65.

 • Johan Cruijff Er is nu eenheid, iedereen doet in principe wat ik vraag. Het zijn namelijk geen Hollanders, die als je begint met ademhalen al zeggen: ja maar...
  Johan Cruijff
  Nederlands voetballer en coach 1947-2016
  - +
  +283
 • Simon Carmiggelt Ruzie met een kind is ook een vorm van liefde. Je kunt namelijk nooit vlammende ruzie hebben met iemand die je in wezen onverschillig laat.
  Simon Carmiggelt
  Nederlands schrijver 1913-1987
  - +
  +72
 • Toon Hermans Er is geen aangenamer val dan carnaval. Je valt namelijk naar boven.
  Toon Hermans
  Nederlands cabaretier, zanger en dichter 1916-2000
  - +
  +60
 • Johan Cruijff Voor mij is terugspelen op de keeper namelijk geen balbezit.
  Bron: De Telegraaf 22 oktober 2012
  Johan Cruijff
  Nederlands voetballer en coach 1947-2016
  - +
  +60
 • Spinoza En dit zijn dingen die niet slechts de rede, maar ook de ervaring door dagelijkse voorbeelden leert, namelijk dat dergelijke wetten, die bevelen wat ieder moet geloven en die verbieden iets tegen deze of gene mening te zeggen of te schrijven, dikwijls zijn ingesteld om tegemoet te komen aan, of liever te zwichten voor de woede van de mensen, die vrije geesten niet kunnen verdragen en die met hun grimmig gezag licht in staat zijn de vroomheid van het oproerige grauw in razernij te doen verkeren en op te stoken tegen wie ze maar willen -
  Bron: Tractatus Theologico Politicus (1670) Hoofdstuk 20, alinea 12
  Spinoza
  Nederlands filosoof 1632-1677
  - +
  +54
 • Oscar Wilde Spijtig genoeg kan ik op je uitnodiging niet ingaan. Ik heb die dag namelijk een totaal onbelangrijke afspraak.
  Oscar Wilde
  Iers schrijver 1854-1900
  - +
  +39
 • A. Schopenhauer Het nomadenleven, dat de laagste sport vormt op de ladder der beschaving, vinden we tegenwoordig op de hoogste terug; namelijk in de vorm van het algemeen verbreide toeristenleven. Het eerste wordt uit schaarste, het tweede uit verveling geboren.
  Origineel: Das Nomadenleben, welches die unterste Stufe der Zivilisation bezeichnet, findet sich auf der höchsten Stufe im allgemein gewordenen Touristenleben wieder ein. Das erste ward von der Not, das zweite von der Langeweile herbeigeführt.
  Bron: Spicilegia
  A. Schopenhauer
  Duits filosoof 1788-1860
  - +
  +31
 • Stanislaw Jerzy Lec Ik ben het met de wiskunde niet eens. Ik geloof namelijk dat de som van nullen een gevaarlijk getal is.
  Stanislaw Jerzy Lec
  Pools schrijver 1909- 1966
  - +
  +25
 • Hans Teeuwen Jullie doen namelijk net alsof gevoeligheid, gekwetsheid en je beledigd voelen een voorrecht is voor gelovigen, denken jullie niet dat als ik de tv aanzet dat ik niet dingen ziet die me ergeren, dat ik me niet beledigd zou kunnen voelen, maar je ontwikkelt daar een schild voor, dat doe je in een vrije samenleving, want je wordt geconfronteerd met dingen waar je het niet mee eens bent. Dat heel vaak gelovigen daar heel slecht in zijn, dat komt omdat gelovigen de neiging hebben om een monopolie op de waarheid te hebben.
  Bron: Meiden van Halal
  Hans Teeuwen
  Nederlands cabaretier, musicus en filmmaker 1967-
  - +
  +19
 • Bertrand Russell Machines beroven ons van twee dingen die vast en zeker een wezenlijk bestanddeel vormen van het menselijk geluk, namelijk spontaniteit en variatie.
  Origineel: Machines deprive us of two things which are certainly important ingredients of human happiness, namely, spontaneity and variety.
  Bron: The conquest of happiness (1930). Voor de volledige tekst zie: russell-j.com
  Bertrand Russell
  Engels filosoof, wiskundige en Nobelprijswinnaar literatuur (1950) 1872-1970
  - +
  +14
De beste namelijk citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: