Citaten met nastreven

 • In een tijdperk van waanzin is verwachten onaangeroerd te zijn door waanzin een vorm van waanzin. Maar het nastreven van gezond verstand kan ook een vorm van waanzin zijn.
 • Wat voor zin heeft het om te leven als het niet voor het nastreven van nobele doelen is en van deze aanmodderende wereld een betere plek te maken voor degenen die er zullen leven nadat wij er niet meer zijn?
 • De doelen die we nastreven zijn altijd gesluierd. Een meisje die verlangt naar het huwelijk verlangt naar iets waar ze niets van weet. De jongen die hunkert naar roem heeft geen idee wat roem is. Het ding dat ons elke beweging zijn betekenis geeft is altijd totaal onbekend voor ons.
 • Het zou beter zijn om één enkele dag te leven in het nastreven van inzicht en meditatie, dan honderd jaar te leven in onwetendheid en gebondenheid.
 • Het onvermoeibare nastreven van een onbereikbare Volmaaktheid, ook al bestaat het slechts in het beuken op een oude piano, is het enige dat een betekenis geeft aan ons leven op deze nietige planeet.
 • Het streven naar vrede en vooruitgang zal niet in een paar jaar eindigen in een overwinning of nederlaag. Het nastreven van vrede en vooruitgang, met haar probeersels en haar fouten, haar successen en tegenslagen, kan nooit worden versoepeld en nooit worden opgegeven.
+3

Citaten 1 t/m 10 van 19.

 • Krishnamurti Het nastreven van een ideaal, dat 'wat zou behoren te zijn', is energieverspilling, een vlucht uit 'wat is'.
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar 1895-1986
  - +
  +16
 • Boeddha Het zou beter zijn om één enkele dag te leven in het nastreven van inzicht en meditatie, dan honderd jaar te leven in onwetendheid en gebondenheid.
  Boeddha
  Spirituele leider, geboren als Siddhartha Gautama ca. 450 vC. - ca. 370 vC
  - +
  +15
 • Lao-Tse In het nastreven van kennis wordt elke dag iets verworven. In het nastreven van Tao wordt elke dag iets losgelaten.
  Lao-Tse
  Chinees filosoof +/- 600 v.C.
  - +
  +14
 • Nelson Mandela De manieren waarop we onze doelen nastreven zijn afhankelijk van de context. Ze veranderen met de omstandigheden ook al blijven wij standvastig in onze toewijding aan onze visie.
  Bron: 1998
  Nelson Mandela
  Zuid-Afrikaans advocaat, politicus en anti-apartheidsstrijder 1918-2013
  - +
  +12
 • Yehudi Menuhin Om een uitstekende muzikant te zijn, moet je zeer alert zijn op het kleinste detail en bereid zijn om oneindig veel geduld te hebben bij het nastreven van je ideaal. Je hebt absolute controle en professionaliteit nodig.
  Origineel: To be an outstanding musician, you have to be very attentive to the smallest detail and willing to have infinite patience in the pursuit of your ideal. You require absolute control and professionalism.
  Yehudi Menuhin
  Amerikaans/Brits violist, altviolist en dirigent 1916-1999
  - +
  +7
 • Winston Churchill Wat voor zin heeft het om te leven als het niet voor het nastreven van nobele doelen is en van deze aanmodderende wereld een betere plek te maken voor degenen die er zullen leven nadat wij er niet meer zijn?
  Origineel: What is the use of living, if it be not to strive for noble causes and to make this muddled world a better place for those who will live in it after we are gone?
  Bron: Toespraak bij Kinnaird Hall, 10-10-1908
  Winston Churchill
  Engels staatsman en Nobelprijswinnaar literatuur (1953) 1874-1965
  - +
  +7
 • Sacha Guitry Je moet verliefd zijn op de vrouw van wie je houdt. Daarmee bedoel ik dat je haar zou moeten nastreven alsof je haar nog niet hebt gehad.
  Origineel: Il faut être amoureux de la femme qu'on aime. J'entends par là qu'il faut la courtiser comme si jamais on ne l'avait eue.
  Bron: Les femmes et l'amour (1935)
  Sacha Guitry
  Frans toneelschrijver, acteur en regisseur (ps. van Alexandre Georges- 1885-1957
  - +
  +5
 • William Shakespeare Bij alles geeft het nastreven meer plezier dan het bezitten.
  Origineel: All things that are, are with more spirit chased than enjoy’d.
  Bron: Merchant of Venice (1597) Act II, sc vi
  William Shakespeare
  Engels toneelschrijver en dichter 1564-1616
  - +
  +4
 • Milan Kundera De doelen die we nastreven zijn altijd gesluierd. Een meisje die verlangt naar het huwelijk verlangt naar iets waar ze niets van weet. De jongen die hunkert naar roem heeft geen idee wat roem is. Het ding dat ons elke beweging zijn betekenis geeft is altijd totaal onbekend voor ons.
  Bron: De ondraaglijke lichtheid van het bestaan H. 3
  Milan Kundera
  Tsjechisch schrijver en criticus 1929-2023
  - +
  +4
 • Dag Hammarskjöld Het streven naar vrede en vooruitgang zal niet in een paar jaar eindigen in een overwinning of nederlaag. Het nastreven van vrede en vooruitgang, met haar probeersels en haar fouten, haar successen en tegenslagen, kan nooit worden versoepeld en nooit worden opgegeven.
  Bron: United Nations Bulletin (1954) Vol. XVI, No. 4
  Dag Hammarskjöld
  Zweeds diplomaat en van 1953-1961 VN secretaris-generaal 1905-1961
  - +
  +4
De beste nastreven citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: