Citaten met neiging

 • Ik maak me zorgen over onze neiging om te veel te investeren in zaken en te weinig te investeren in mensen.
 • Ons zelfbeeld en onze gewoonten hebben de neiging om samen te gaan. Verander er één en je zal automatisch de andere veranderen.
 • De aard van het oratorium is zodanig dat politici en geestelijken altijd de neiging hebben om complexe zaken te simplificeren. Vanaf een preekstoel of een platform vinden zelfs de meest gewetensvolle sprekers het heel moeilijk om de hele waarheid te vertellen.
 • Weinigen kennen het geheim, dat toch zo nuttig is in de omgang, dat, wanneer men met iemand aan het spreken raakt, het eerste wat men zich moet afvragen is, of hij meer neiging heeft naar u te luisteren, of dat gij hem moet aanhoren.
 • Verveling zorgt voor een sterkere neiging om te schrijven dan wat dan ook.
 • Wanneer zul je leren dat een vader niet iemand is op wie je kan steunen, maar iemand die je verlost van de neiging om te steunen?
 • Eens voor al, het woordje: is, gebruik ik tot verkorting van "zou misschien, als ik me niet bedrieg, en u waarschuwende tegen mijn neiging tot scheef zien, kunnen wezen".
't Is mijn plicht u dit te zeggen. Maar uw plicht is te zorgen dat ge uw eigen neiging tot scheef zien niet vergeet
 • Katholieken hebben de neiging te geloven en te laten geloven dat ongelovigen ongelukkig zijn.
 • Wij hebben de neiging een boom om te hakken als we een tandestoker nodig hebben.
 • De enige juiste weg is het motief voor handeling in de handeling zelf te laten zijn, nooit haar beloning;Niet opgehitst te worden door de hoop van het resultaat, en de neiging naar inertie te onderdrukken.
+7

Citaten 1 t/m 10 van 66.

 • Thomas van Aquino De neiging om in anderen het goede te zien getuigt van een goed hart.
  Thomas van Aquino
  Italiaans filosoof en theoloog (1225 - 1274)
  - +
  +68
 • Michel Houellebecq Het is in de relaties met anderen, en via hen, dat iemand zich bewust wordt van zijn eigen veroudering; men heeft altijd de neiging zichzelf te zien als een soort van eeuwigheid.
  Origineel: C’est à travers les relations avec autrui, et par leur intermédiaire, qu’on prend conscience de son propre vieillissement; soi-même, on a toujours tendance à se voir sous les espèces de l’éternité.
  Bron: La carte et le territoire
  Michel Houellebecq
  Frans schrijver (ps. van Michel Thomas) (1958 - )
  - +
  +27
 • Connie Palmen Het verlangen heeft de neiging iets over te slaan en dan wordt het een droom.
  Connie Palmen
  Nederlands schrijfster (1955 - )
  - +
  +27
 • Hans Teeuwen Jullie doen namelijk net alsof gevoeligheid, gekwetsheid en je beledigd voelen een voorrecht is voor gelovigen, denken jullie niet dat als ik de tv aanzet dat ik niet dingen ziet die me ergeren, dat ik me niet beledigd zou kunnen voelen, maar je ontwikkelt daar een schild voor, dat doe je in een vrije samenleving, want je wordt geconfronteerd met dingen waar je het niet mee eens bent. Dat heel vaak gelovigen daar heel slecht in zijn, dat komt omdat gelovigen de neiging hebben om een monopolie op de waarheid te hebben.
  Bron: Meiden van Halal
  Hans Teeuwen
  Nederlands cabaretier, musicus en filmmaker (1967 - )
  - +
  +19
 • Michel Houellebecq Ik heb zo weinig geleefd dat ik de neiging heb me voor te stellen dat ik niet sterven zal; het lijkt zo onwaarschijnlijk dat een mensenleven tot zo weinig wordt gereduceerd; we stellen onszelf voor dat er vroeg of laat iets zal gaan gebeuren.
  Origineel: J'ai si peu vécu que j'ai tendance à m'imaginer que je ne vais pas mourir; il paraît invraisemblable qu'une vie humaine se réduise à si peu de chose; on s'imagine malgré soi que quelque chose va, tôt ou tard, advenir.
  Bron: Configuration du dernier rivage (2013)
  Michel Houellebecq
  Frans schrijver (ps. van Michel Thomas) (1958 - )
  - +
  +14
 • Simon Carmiggelt Het is altijd moeilijk tot een harmonische menselijke omgang te komen met een kunstenaar die je erg bewondert, omdat je dan de hinderlijke neiging hebt, elk woord dat hij spreekt als orakeltaal te beschouwen.
  Simon Carmiggelt
  Nederlands schrijver (1913 - 1987)
  - +
  +12
 • Brendan Behan Als ik met mensen praat, stop ik graag en citeer ik mezelf. Mijn citaten hebben de neiging een gesprek wat op te peppen.
  Origineel: When I'm talking to people I like to stop and quote myself. My quotes have a way of spicing up conversation.
  Bron: With Brendan Behan (1981) Zie ook Shaw voor vergelijkbaar citaat
  Brendan Behan
  Iers dichter en schrijver (1923 - 1964)
  - +
  +11
 • Anthony de Mello Wanneer zul je leren dat een vader niet iemand is op wie je kan steunen, maar iemand die je verlost van de neiging om te steunen?
  Anthony de Mello
  Indiaas priester, schrijver en psychotherapeut (1931 - 1987)
  - +
  +9
 • Aldous Huxley De aard van macht is zodanig dat zelfs degenen die er niet naar hebben gezocht, maar het noodgedwongen hebben gekregen, de neiging hebben meer te willen.
  Origineel: The nature of power is such that even those who have not sought it, but have had it forced upon them, tend to acquire a taste for more.
  Bron: Brave New World Revisited (1958) p.13
  Aldous Huxley
  Engels schrijver (1894 - 1963)
  - +
  +6
 • Helena Petrovna Blavatsky De enige juiste weg is het motief voor handeling in de handeling zelf te laten zijn, nooit haar beloning;Niet opgehitst te worden door de hoop van het resultaat, en de neiging naar inertie te onderdrukken.
  Helena Petrovna Blavatsky
  Russisch / Duits / Amerikaans occultiste en publicist (1831 - 1891)
  - +
  +5
De beste neiging citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.