Citaten met oceaan

 • Wat nodig is een beker kennis, een vat vol liefde en een oceaan van geduld.
 • Werken aan onszelf is niet bedoeld om de golven in de oceaan van het leven kwijt te raken, maar om te leren hoe we moeten surfen.
 • Vergeetachtigheid is een gigantische oceaan waarop maar één schip vaart, dat is het geheugen.
 • Iemand beoordelen op zijn slechtste eigenschap is hetzelfde als de kracht van de oceaan beoordelen op een enkele golf.
 • Je moet niet het geloof in de mensheid verliezen. De mensheid is als een oceaan; als er een paar druppels van de oceaan vies zijn, wordt de oceaan niet vies.
 • Zoals de Grote Oceaan slechts één smaak heeft: die van zout; zo heeft ons onderwijs ook slechts één smaak: die van vrijheid.
 • Verkenning zit in onze aard. We zijn begonnen als zwervers, en we zijn nog steeds zwervers. We zijn lang genoeg blijven hangen aan de oevers van de kosmische oceaan. Eindelijk zijn we klaar om naar de sterren te zeilen.
 • Het leven is een eiland in een oceaan van verlatenheid, een eiland waarvan de rotsen verwachtingen, de bomen dro­men, de bloemen eenzaamheid en de beken dorst zijn.
 • Wat wij weten is een druppel, wat wij niet weten is een oceaan.
 • Nutteloos als een geschilderd schip op een geschilderde oceaan.
+7

Citaten 1 t/m 10 van 42.

 • Franciscus van Sales Wat nodig is een beker kennis, een vat vol liefde en een oceaan van geduld.
  Franciscus van Sales
  Katholiek heilige, mysticus en Bisschop van Genève 1567-1622
  - +
  +43
 • Sir Isaac Newton Wat wij weten is een druppel, wat wij niet weten is een oceaan.
  Origineel: What we know is a drop, what we don't know is an ocean.
  Bron: toegeschreven, ten onrechte
  Sir Isaac Newton
  Brits wetenschapper, wiskundige 1642-1727
  - +
  +37
 • Mahatma Gandhi Je moet niet het geloof in de mensheid verliezen. De mensheid is als een oceaan; als er een paar druppels van de oceaan vies zijn, wordt de oceaan niet vies.
  Origineel: You must not lose faith in humanity. Humanity is an ocean; if a few drops of the ocean are dirty, the ocean does not become dirty.
  Mahatma Gandhi
  Indiaas politicus 1869-1948
  - +
  +21
 • Sir Isaac Newton Ik weet niet wat de wereld van mij denkt. Maar mijzelf lijk ik een knaap, die aan het strand speelt, en zich verheugt over een gladde kei of een bijzonder mooie schelp die hij af en toe vindt, terwijl de grote oceaan der waarheid onverkend voor hem ligt.
  Origineel: I do not know what I may appear to the world, but to myself I seem to have been only like a boy playing on the seashore, and diverting myself in now and then finding a smoother pebble or a prettier shell than ordinary, whilst the great ocean of truth lay all undiscovered before me.
  Bron: In: Joseph Spence - Anecdotes, Observations and Characters, of Books and Men (1820)
  Sir Isaac Newton
  Brits wetenschapper, wiskundige 1642-1727
  - +
  +20
 • Kahlil Gibran Jezelf afmeten naar je geringste daad is de kracht van de oceaan bepalen naar de luchtigheid van haar schuim.
  Origineel: To measure you by your smallest deed is to reckon the power of the ocean by the frailty of its foam.
  Bron: De Profeet
  Kahlil Gibran
  Libanees-Amerikaans schrijver en kunstschilder 1883-1931
  - +
  +19
 • Boeddha Zoals de Grote Oceaan slechts één smaak heeft: die van zout; zo heeft ons onderwijs ook slechts één smaak: die van vrijheid.
  Boeddha
  Spirituele leider, geboren als Siddhartha Gautama ca. 450 vC. - ca. 370 vC
  - +
  +18
 • Kahlil Gibran Het leven is een eiland in een oceaan van verlatenheid, een eiland waarvan de rotsen verwachtingen, de bomen dro­men, de bloemen eenzaamheid en de beken dorst zijn.
  Origineel: Life is an island in an ocean of loneliness, an island whose rocks are hopes, whose trees are dreams, whose flowers are solitude, and whose brooks are thirst.
  Bron: A Second Treasury of Kahlil Gibran
  Kahlil Gibran
  Libanees-Amerikaans schrijver en kunstschilder 1883-1931
  - +
  +17
 • Boeddha Er komt een dag dat de grote oceaan is uitgedroogd, vergaat en niet meer bestaat, maar ik verzeker u dat de wezens die ronddolen en zwerven, bevangen in onwetendheid en geplaagd door de dorst om te leven, geen einde zullen vinden.
  Boeddha
  Spirituele leider, geboren als Siddhartha Gautama ca. 450 vC. - ca. 370 vC
  - +
  +16
 • Marcel Messing Eén hemelse dauwdruppel die het hart beroert, bevat meer wijsheid dan een oceaan van kennis in het hoofd.
  Bron: De meester van de eindtijd
  Marcel Messing
  Nederlands spiritueel schrijver 1945-
  - +
  +12
 • Thomas Henry Huxley Het bekende is eindig, het onbekende oneindig; verstandelijk staan we op een eilandje midden in een onmetelijke oceaan van onverklaarbaarheid. Het is onze plicht in elke generatie een beetje meer land droog te leggen, om iets toe te voegen aan de omvang en degelijkheid van onze kennis.
  Origineel: The known is finite, the unknown infinite; intellectually we stand on an islet in the midst of an illimitable ocean of inexplicability. Our business in every generation is to reclaim a little more land, to add something to the extent and the solidity of our possessions.
  Bron: On the Reception of the Origin of Species (1887). Voor de volledige tekst zie: mathcs.clarku.edu
  Thomas Henry Huxley
  Engels bioloog 1825-1895
  - +
  +7
De beste oceaan citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: