Citaten met onbereikbaar

 • Vrede op aarde is meer dan een onbereikbaar ideaal. Meer dan een ster aan de hemel. Vrede op aarde begint heel dichtbij. Thuis. In de straat. In de buurt. Op de club. In eigen dorp of stad. Ieder kan, op zijn of haar eigen manier aan die vrede bijdragen door verbindingen te zoeken.
 • Alles waar je je wil en je aandacht op richt, wordt onzichtbaar, onbereikbaar, dat is tenminste mijn ervaring. Je ziet de dingen pas werkelijk uit je ooghoeken, als je eigenlijk ergens anders mee bezig bent.
 • Niet omdat de dingen ons onbereikbaar lijken, durven we niet. Omdat we niet durven, lijken ze ons onbereikbaar.
 • Het welzijn der mensheid, haar vrede en veiligheid zijn onbereikbaar, tenzij haar eenheid blijvend tot stand is gebracht.
 • Wanhoop is de prijs die men betaalt als men een onbereikbaar doel nastreeft.
 • De meeste mensen zijn als een blad dat valt, als speeltuig van de wind draait en wentelt het, om ten slotte ter aarde te tuimelen. Anderen echter, zij zijn sterk in de minderheid, lijken op sterren die een vaste baan hebben, zij zijn onbereikbaar voor de wind en bezitten een wet en koers in zichzelf
 • Als iemand niet hoopt op het onverhoopte, zal hij het niet vinden, omdat het dan onvindbaar en onbereikbaar is.
+4

Citaten 1 t/m 10 van 10.

 • Bahá'u'lláh Het welzijn der mensheid, haar vrede en veiligheid zijn onbereikbaar, tenzij haar eenheid blijvend tot stand is gebracht.
  Bahá'u'lláh
  Arabisch geestelijke en stichter van het bahá'í-geloof. (1817 - 1892)
  - +
  +15
 • Willem-Alexander der Nederlanden Vrede op aarde is meer dan een onbereikbaar ideaal. Meer dan een ster aan de hemel. Vrede op aarde begint heel dichtbij. Thuis. In de straat. In de buurt. Op de club. In eigen dorp of stad. Ieder kan, op zijn of haar eigen manier aan die vrede bijdragen door verbindingen te zoeken.
  Bron: Kersttoespraak 2013
  Willem-Alexander der Nederlanden
  Nederlands koning (1967 - )
  - +
  +10
 • Hermann Hesse De meeste mensen zijn als een blad dat valt, als speeltuig van de wind draait en wentelt het, om ten slotte ter aarde te tuimelen. Anderen echter, zij zijn sterk in de minderheid, lijken op sterren die een vaste baan hebben, zij zijn onbereikbaar voor de wind en bezitten een wet en koers in zichzelf.
  Bron: Siddhartha
  Hermann Hesse
  Duits-Zwitsers schrijver, dichter en Nobelprijswinnaar literatuur (1946) (1877 - 1962)
  - +
  +8
 • Marnix Gijsen Hij die slaapt is onbereikbaar; hij die droomt bezit het onbereikbare.
  Marnix Gijsen
  Vlaams letterkundige en schrijver (1899 - 1984)
  - +
  +8
 • Heraclitus Als iemand niet hoopt op het onverhoopte, zal hij het niet vinden, omdat het dan onvindbaar en onbereikbaar is.
  Heraclitus
  Grieks filosoof (540 v. Chr. - 480 v. Chr.)
  - +
  +4
 • Graham Greene Wanhoop is de prijs die men betaalt als men een onbereikbaar doel nastreeft.
  Origineel: Despair is the price one pays for setting oneself an impossible aim.
  Bron: The Living Room (1953)
  Graham Greene
  Engels schrijver (1904 - 1991)
  - +
  +4
 • Harry Mulisch Alles waar je je wil en je aandacht op richt, wordt onzichtbaar, onbereikbaar, dat is tenminste mijn ervaring. Je ziet de dingen pas werkelijk uit je ooghoeken, als je eigenlijk ergens anders mee bezig bent.
  Bron: Twee Vrouwen (1975)
  Harry Mulisch
  Nederlands schrijver (1927 - 2010)
  - +
  +3
 • Seneca Niet omdat de dingen ons onbereikbaar lijken, durven we niet. Omdat we niet durven, lijken ze ons onbereikbaar.
  Seneca
  Romeins filosoof, staatsman en toneelschrijver (5 v. Chr. - 65)
  - +
  +3
 • Luciano de Crescenzo Sommigen zijn bang dat geluk een heel ver, bijna onbereikbaar iets is, daarom rennen ze zo snel als ze kunnen, in de hoop het te benaderen, zonder ooit te beseffen dat hoe sneller ze rennen, hoe meer ze zich er van verwijderen.
  Origineel: Alcuni temono che la Felicità sia un bene molto lontano, quasi irraggiungibile, motivo per cui corrono a più non posso nella speranza di avvicinarla, senza mai rendersi conto che più corrono e più se ne allontanano.
  Bron: Il tempo e la felicità (1998)
  Luciano de Crescenzo
  Italiaans schrijver, acteur en regisseur (1928 - 2019)
  - +
  +2
 • Emanuel Wertheimer De mens heeft altijd een onbereikbaar doel nodig, een zinloze hoop, een voortdrijvende ontevredenheid.
  Origineel: Der Mensch braucht immer ein unerreichbares Ziel, eine vergebliche Hoffnung, eine ihn vorwärtstreibende Unzufriedenheit.
  Bron: Aphorismen, Gedanken und Meinungen (1896)
  Emanuel Wertheimer
  Duits-Oostenrijks filosoof (1846 - 1916)
  - +
   0
De beste onbereikbaar citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.