Citaten met onbevangenheid

 • De ogen van het kind en van de oude mens kijken met de rustige onbevangenheid van wie nog niet het bal masqué is binnengegaan of alweer weg is. En heel die tussenperiode schijnt een vergeefs tumult, schermutselingen in de ruimte, een nutteloze chaos, waarvan men zich afvraagt waarom men er doorheen
 • Een zelfde ding is dikwijls in de mond van een man van geest een onbevangenheid of een kwinkslag, en in die van een dwaas een dwaasheid.
 • De volkomen onbevangenheid blijft de idee van een ideale zijnswijze, die wij als een blijvend heimwee ervaren.

Citaten 1 t/m 4 van 4.

 • Marguerite Yourcenar De ogen van het kind en van de oude mens kijken met de rustige onbevangenheid van wie nog niet het bal masqué is binnengegaan of alweer weg is. En heel die tussenperiode schijnt een vergeefs tumult, schermutselingen in de ruimte, een nutteloze chaos, waarvan men zich afvraagt waarom men er doorheen is moeten gaan.
  Origineel: Les yeux de I'enfant et ceux du vieillard regardent avec la tranquille candeur de qui n'est pas encore entré dans le bal masqué ou en est déjà sorti. Et tout I'intervalle semble un tumulte vain, une agitation à vide, un chaos inutile par lequel on se demande pourquoi on a dû passer.
  Bron: Souvenirs pieux (1974) p.202
  Marguerite Yourcenar
  Frans schrijfster (1903 - 1987)
  - +
  +27
 • Nicolas Chamfort In de onbevangenheid van een rechtgeaard kind steekt soms een beminnelijke wijsbegeerte.
  Origineel: Dans les naïvetés d’un enfant bien né, il y a quelquefois une philosophie bien aimable.
  Bron: Maximes et pensées (1803) CCCIV
  Nicolas Chamfort
  Frans schrijver, journalist en toneelschrijver (1741 - 1794)
  - +
  +5
 • Frederik J. J. Buytendijk De volkomen onbevangenheid blijft de idee van een ideale zijnswijze, die wij als een blijvend heimwee ervaren.
  Frederik J. J. Buytendijk
  Nederlands medicus, psycholoog en auteur (1887 - 1974)
  - +
  +1
 • Jean de la Bruyère Een zelfde ding is dikwijls in de mond van een man van geest een onbevangenheid of een kwinkslag, en in die van een dwaas een dwaasheid.
  Origineel: La même chose souvent est, dans la bouche d'un homme d'esprit, une naïveté ou un bon mot, et dans celle du sot, une sottise.
  Bron: Les Caractères (1688) XIII, 50
  Jean de la Bruyère
  Frans schrijver (1645 - 1696)
  - +
  +1
De beste onbevangenheid citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.