Citaten met ondergeschikt

 • De staat heeft altijd enkel het doel het individu te beperken, te binden, ondergeschikt te maken, hem in het algemeen te onderwerpen.
 • Wie zou liefde ondergeschikt aan de wet willen maken? De liefde zelf is de hogere wet.

Citaten 1 t/m 4 van 4.

 • Boethius Wie zou liefde ondergeschikt aan de wet willen maken? De liefde zelf is de hogere wet.
  Boethius
  Romeins filosoof en politicus (voluit Anicius Manlius Severinus Boëthius) (480 - 524)
  - +
  +6
 • Max Stirner De staat heeft altijd enkel het doel het individu te beperken, te binden, ondergeschikt te maken, hem in het algemeen te onderwerpen.
  Origineel: Der Staat hat immer nur den Zweck, den einzelnen zu beschränken, zu bändigen, zu subordinieren, ihn in irgendeinem Allgemeinen untertan zu machen.
  Bron: Der Einzige und sein Eigentum (1844)
  Max Stirner
  Duits filosoof (ps. van Johan C. Schmidt) (1806 - 1856)
  - +
  +2
 • Ziggy Marley Het politieke systeem is er niet voor de mensen. De mensen zijn ondergeschikt aan de economie. Het gaat er om hoeveel geld het oplevert, niet om wat de mensen ten goede komt.
  Origineel: The political system is not for the people. The people are secondary to the economy. It's about what generates money, not about what benefits the people.
  Ziggy Marley
  Jamaicaanse reggae-zanger (1968 - )
  - +
  +1
 • George C. Mason Sr Een van de eerste beginselen der decoratiekunst is, dat de versiering ondergeschikt moet zijn aan het nut. Wanneer, door overdaad, de versiering het nut schaadt, dan is zij misplaatst en vulgair.
  Origineel: One of the first principles of decorative art is that in all manufactures ornament must hold a place subordinate to that of utility; and when, by its exuberance, ornament interferes with utility, it is misplaced and vulgar.
  George C. Mason Sr
  Amerikaans architect (1820 - 1894)
  - +
   0
De beste ondergeschikt citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.