Citaten met onderscheid

 • Op de troon geroepen door de stem van het volk, is mijn stelregel altijd geweest; vrij baan voor het talent, zonder onderscheid van stand.
 • Nederland met al zijn antidiscriminatiebepalingen en vooral de morele verontwaardiging over alles wat maar enigszins zweemt naar het maken van onderscheid tussen mensen op welk terrein dan ook, is een keiharde gesegregeerde samenleving.
 • Geef me de moed te accepteren wat niet in mijn vermogen ligt, de kracht om alles te doen wat in mijn vermogen ligt en de wijsheid tussen die twee onderscheid te maken.
 • Het onderscheid tussen een leider en een volger is innovatie.
 • Er is dus ofwel geen enkel onderscheid tussen dwazen en wijzen of, als er toch één is, dan is het dat de dwazen gelukkiger zijn daarbij. En wel daarom dat ten eerste hun geluk nauwelijks iets kost omdat een simpele vooropgezette mening voldoende is. Ten tweede omdat zij dit geluk met ontelbare ander
 • Christus heeft nooit gewerkt met het onderscheid tussen orthodox en ketters, maar wel met het verschil in vruchten waaraan men beide kan kennen.
 • De bleke dood klopt zonder onderscheid aan de hutten der armen en de burchten der koningen.
 • De stervelingen zijn gelijk: niet de geboorte, alleen de deugd maakt een onderscheid tussen hen.
 • Democratie betekent de organisatie van de samenleving ten bate en ten koste van iedereen zonder onderscheid en niet ten behoeve van een bevoorrechte klasse.
 • Tussen een zuinig mens en een vrek is een groot onderscheid.
+7

Citaten 1 t/m 10 van 34.

 • Epictetus Geef me de moed te accepteren wat niet in mijn vermogen ligt, de kracht om alles te doen wat in mijn vermogen ligt en de wijsheid tussen die twee onderscheid te maken.
  Epictetus
  Romeins stoïcijns filosoof (50 - 130)
  - +
  +387
 • Erasmus Er is dus ofwel geen enkel onderscheid tussen dwazen en wijzen of, als er toch één is, dan is het dat de dwazen gelukkiger zijn daarbij. En wel daarom dat ten eerste hun geluk nauwelijks iets kost omdat een simpele vooropgezette mening voldoende is. Ten tweede omdat zij dit geluk met ontelbare anderen delen. Er is trouwens geen gein aan, iets goeds alleen bezitten.
  Bron: Lof der Zotheid (1511)
  Erasmus
  Nederlands humanist en filosoof (1469 - 1536)
  - +
  +19
 • Sören Kierkegaard Christus heeft nooit gewerkt met het onderscheid tussen orthodox en ketters, maar wel met het verschil in vruchten waaraan men beide kan kennen.
  Sören Kierkegaard
  Deens filosoof (1813 - 1855)
  - +
  +16
 • Voltaire De stervelingen zijn gelijk: niet de geboorte, alleen de deugd maakt een onderscheid tussen hen.
  Origineel: Les mortels sont égaux: ce n'est point la naissance, I c'est la seule vertu qui fait la différence.
  Bron: Le Fanatisme ou Mahomet le Prophète
  Voltaire
  Frans schrijver en filosoof (ps. van François Marie Arouet) (1694 - 1778)
  - +
  +11
 • Erich Fromm Wat is het onderscheid tussen de mens en het dier? Niet zijn rechtstaande houding. Dat was al aanwezig bij de apen lang voordat de hersenen zich begonnen te ontwikkelen. Ook niet het gebruik van gereedschap. Het is iets geheel nieuws, iets dat voorheen onbekend was: zelfbewustzijn. Dieren hebben ook een bewustzijn: ze zijn zich bewust van dingen. Ze weten dat dit hier één ding is en dat daar een ander ding. Maar toen de mens ter aarde kwam had hij een nieuw bewustzijn, een bewustzijn van zichzelf. Hij wist dat hij bestond en dat ook hij iets anders was, iets anders dan de natuur, iets anders dan andere mensen. Hij werd zichzelf gewaar. Hij was zich bewust dat hij dacht en voelde. Zover wij weten is er niets dergelijks in de dierenwereld. Dat is de kenmerkende eigenschap dat mensen mensen maakt.
  Origineel: What is it that distinguishes man from animals? It is not his upright posture. That was present in the apes long before the brain began to develop. Nor is it the use of tools. It is something altogether new, a previously unknown quality: self-awareness. Animals, too, have awareness. They are aware of objects; they know this is one thing and that another. But when the human being as such was born he had a new and different consciousness, a consciousness of himself; he knew that he existed and that he was something different, something apart from nature, apart from other people, too. He experienced himself. He was aware that he thought and felt. As far as we know, there is nothing analogous to this anywhere in the animal kingdom. That is the specific quality that makes human beings human.
  Bron: For the Love of Life (1986) Affluence and Ennui in Our Society
  Erich Fromm
  Duits - Amerikaans filosoof en psycholoog (1900 - 1980)
  - +
  +9
 • Steve Jobs Het onderscheid tussen een leider en een volger is innovatie.
  Steve Jobs
  Amerikaans zakenman, medeoprichter van Apple Inc. (1955 - 2011)
  - +
  +8
 • Pim Fortuyn Nederland met al zijn antidiscriminatiebepalingen en vooral de morele verontwaardiging over alles wat maar enigszins zweemt naar het maken van onderscheid tussen mensen op welk terrein dan ook, is een keiharde gesegregeerde samenleving.
  Bron: De islamisering van onze cultuur
  Pim Fortuyn
  Nederlands politicus, socioloog en columnist (1948 - 2002)
  - +
  +7
 • Horatius De bleke dood klopt zonder onderscheid aan de hutten der armen en de burchten der koningen.
  Origineel: Pallida nors aequa pulsat pede pauperum tabernas, regumque turres.
  Horatius
  Romeins dichter (65 v. Chr. - 8 v. Chr.)
  - +
  +6
 • Napoleon Bonaparte Op de troon geroepen door de stem van het volk, is mijn stelregel altijd geweest; vrij baan voor het talent, zonder onderscheid van stand.
  Origineel: Appelé au trône par la voix du peuple, ma maxime a toujours été : Carrière ouverte aux talents, sans distinction de naissance.
  Bron: Revue de Paris (1846)
  Napoleon Bonaparte
  Frans staatsman en keizer (1769 - 1821)
  - +
  +6
 • Horatius Tussen een zuinig mens en een vrek is een groot onderscheid.
  Horatius
  Romeins dichter (65 v. Chr. - 8 v. Chr.)
  - +
  +5
De beste onderscheid citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.