Citaten met onderscheidingsvermogen

 • Onderscheidingsvermogen is het zout, en fantasie de suiker van het leven; de één beschermt het, de ander maakt het aangenamer.
 • Er is niets dat meer bijdraagt aan het plezier in het leven dan vriendschap maar, als we niet genoeg onderscheidingsvermogen hebben ze uit te kiezen, is er niets dat de rust meer kan verstoren dan vrienden.

Citaten 1 t/m 4 van 4.

 • Ali ibn Aboe Talib De onwetende, die ernaar streeft te leren, gelijkt al op een geleerde; en een geleerde, die praat zonder onderscheidingsvermogen, gelijkt op een onwetende.
  Ali ibn Aboe Talib
  Arabisch geleerde en vierde kalief 601-661
  - +
  +4
 • Charles de Saint-Evremond Er is niets dat meer bijdraagt aan het plezier in het leven dan vriendschap maar, als we niet genoeg onderscheidingsvermogen hebben ze uit te kiezen, is er niets dat de rust meer kan verstoren dan vrienden.
  Origineel: Il n'y a rien qui contribue plus à la douceur de la vie que l'amitié, mais il n'y a rien qui trouble plus le repos que les amis, si nous n'avons pas assez de discernement pour les choisir.
  Bron: Les pensées, sentiments et maximes (1740)
  Charles de Saint-Evremond
  Frans militair en schrijver 1613-1703
  - +
  +4
 • C. J. Wijnaendts Francken De oppervlakkigheid kenmerkt zich door een gemis aan onderscheidingsvermogen tussen het belangrijke en het onbelangrijke.
  C. J. Wijnaendts Francken
  Nederlands letterkundige en filosoof 1863-1944
  - +
  +3
 • Christian Nestell Bovee Onderscheidingsvermogen is het zout, en fantasie de suiker van het leven; de één beschermt het, de ander maakt het aangenamer.
  Christian Nestell Bovee
  Amerikaans schrijver 1820-1904
  - +
  +3
De beste onderscheidingsvermogen citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: