Citaten met ondubbelzinnig

Citaten 1 t/m 3 van 3.

 • John Kenneth Galbraith Alle grote leiders hebben één kenmerk gemeen gehad: het was de bereidheid om ondubbelzinnig de belangrijkste angst van de mensen in hun tijd te confronteren. Dit, en niet veel anders, is de essentie van leiderschap.
  Origineel: All of the great leaders have had one characteristic in common: it was the willingness to confront unequivocally the major anxiety of their people in their time. This, and not much else, is the essence of leadership.
  John Kenneth Galbraith
  Amerikaans econoom 1908-2006
  - +
  +4
 • José Saramago Anders dan men wel denkt, dekken zin en betekenis van een woord elkaar namelijk nooit, de betekenis zie je meteen, is direct, letterlijk, expliciet, ligt in zichzelf besloten, is zogezegd ondubbelzinnig, terwijl de zin van een woord geen rust heeft, borrelt van tweede, derde en vierde bedoelingen, van strekkingen van alle kanten op, die zich verdelen en onderverdelen in takken en twijgen, totdat ze niet meer te onderscheiden zijn, de zin van een woord is als een ster die de ruimte om zich heen manipuleert met springvloeden, kosmische winden, magnetische storingen en allerhande gesteldheden.
  Bron: Alle namen blz. 108
  José Saramago
  Portugees schrijver en Nobelprijswinnaar Literatuur (1998) 1922-2010
  - +
  +1
 • Thomas Pynchon Laat me ondubbelzinnig zijn. Ik word liever niet gefotografeerd.
  Origineel: Let me be unambiguous. I prefer not to be photographed.
  Thomas Pynchon
  Amerikaans schrijver 1937-
  - +
   0
De beste ondubbelzinnig citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: