Citaten met onlosmakelijk

 • Schijven is een vorm van therapie; soms vraag ik me af hoe al diegenen die niet schrijven, componeren of schilderen, kunnen ontsnappen aan de waanzin, de melancholie en de panische angst die onlosmakelijk met het menselijk bestaan verbonden zijn.
 • Geluk en morele plicht zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Citaten 1 t/m 5 van 5.

 • Epicurus Het hoogste goed is praktisch verstand. Daarom is praktisch verstand zelfs waardevoller dan de filosofie. Uit dit verstand vloeien de andere deugden van nature voort, en het leert ons dat het niet mogelijk is om aangenaam te leven zonder verstandig en goed en rechtvaardig te leven, en evenmin om verstandig en goed en rechtvaardig te leven zonder aangenaam te leven. De deugden horen immers van nature bij het aangename leven en het aangename leven is met de deugden onlosmakelijk verbonden.
  Epicurus
  Grieks filosoof (341 v. Chr. - 270 v. Chr.)
  - +
  +22
 • Graham Greene Schijven is een vorm van therapie; soms vraag ik me af hoe al diegenen die niet schrijven, componeren of schilderen, kunnen ontsnappen aan de waanzin, de melancholie en de panische angst die onlosmakelijk met het menselijk bestaan verbonden zijn.
  Origineel: Writing is a form of therapy; sometimes I wonder how all those who do not write, compose or paint can manage to escape the madness, the melancholia, the panic fear which is inherent in the human condition.
  Bron: New York Times 08-01-1981
  Graham Greene
  Engels schrijver (1904 - 1991)
  - +
  +13
 • H. P. Lovecraft Het is een vergissing te verbeelden dat horror onlosmakelijk verbonden is met de duisternis, stilte en eenzaamheid.
  Origineel: It is a mistake to fancy that horror is associated inextricably with darkness, silence, and solitude.
  H. P. Lovecraft
  Amerikaans fantasy- en horrorschrijver (1890 - 1937)
  - +
  +5
 • Ludwig Erhard 'Welvaart voor iedereen' en 'welvaart door middel van concurrentie' zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De eerste these geeft het doel weer, de tweede de weg die naar dit doel leidt.
  Origineel: 'Wohlstand für alle' und 'Wohlstand durch Wettbewerb' gehören untrennbar zusammen; das erste Postulat kennzeichnet das Ziel, das zweite den Weg, der zu diesem Ziel führt.
  Bron: Wohlstand für Alle (1957)
  Ludwig Erhard
  Duits CDU politicus en bondskanselier (1897 - 1977)
  - +
  +2
 • George Washington Geluk en morele plicht zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
  Origineel: Happiness and moral duty are inseparably connected.
  George Washington
  Amerikaans president (1e) (1732 - 1799)
  - +
  -1
De beste onlosmakelijk citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.