Citaten met ontgaan

 • Sterven doe je niet ineens, maar af en toe een beetje. En alle beetjes die je stierf, 't is vreemd, maar die vergeet je. Het is je dikwijls zelf ontgaan, je zegt ik ben wat moe. Maar op een keer dan ben je aan je laatste beetje toe.
 • Het is waar, de dood kunnen wij niet ontgaan. Dat is ook niet zo erg. Want dan begint het verblijven bij een gastheer die zo boeiend is dat de tijd volledig stil gaat staan en eeuwig wordt.
 • Gij kunt het noodlot niet ontgaan, wel overwinnen.
 • Hoe minder iemand denkt, des te minder zal aan zijn ogen ontgaan: het zien moet bij hem de plaats van het denken innemen.
+1

Citaten 1 t/m 8 van 8.

 • Toon Hermans Sterven doe je niet ineens, maar af en toe een beetje. En alle beetjes die je stierf, 't is vreemd, maar die vergeet je. Het is je dikwijls zelf ontgaan, je zegt ik ben wat moe. Maar op een keer dan ben je aan je laatste beetje toe.
  Bron: Groot versjesboek (1983) 'n Beetje
  Toon Hermans
  Nederlands cabaretier, zanger en dichter (1916 - 2000)
  - +
  +608
 • Godfried Bomans Het is waar, de dood kunnen wij niet ontgaan. Dat is ook niet zo erg. Want dan begint het verblijven bij een gastheer die zo boeiend is dat de tijd volledig stil gaat staan en eeuwig wordt.
  Godfried Bomans
  Nederlands schrijver (1913 - 1971)
  - +
  +60
 • A. Schopenhauer Hoe minder iemand denkt, des te minder zal aan zijn ogen ontgaan: het zien moet bij hem de plaats van het denken innemen.
  Origineel: Je weniger Einer denkt, desto mehr hat er die Augen überall: das Sehn muß bei ihm die Stelle des Denkens vertreten.
  Bron: Senilia
  A. Schopenhauer
  Duits filosoof (1788 - 1860)
  - +
  +11
 • Seneca Gij kunt het noodlot niet ontgaan, wel overwinnen.
  Bron: Epistulae Morales ad Lucilium 37, 3
  Seneca
  Romeins filosoof, staatsman en toneelschrijver (5 v. Chr. - 65)
  - +
  +10
 • Chinua Achebe Zolang de ene mensen op de andere zitten en doof zijn voor hun geroep, zo lang zullen begrip en vrede ons allemaal ontgaan.
  Origineel: As long as one people sit on another and are deaf to their cry, so long will understanding and peace elude all of us.
  Chinua Achebe
  Nigeriaans romanschrijver en dichter (1930 - 2013)
  - +
  +5
 • George Savile Marquess of Halifax Dankbaarheid kan niet worden aangeschaft, maar moet zijn aangeboren. Alle verplichtingen ter wereld zullen haar niet verwekken. Uiterlijk vertoon kan worden gemaakt om de eisen van het fatsoen te bevredigen en verwijt te ontgaan; doch een waar gevoel van dankbaarheid is een gave der natuur, en kan niet verworven worden.
  Origineel: I am of an Opinion, in which I am every Day more confirmed by Observation, that Gratitude is one of those things that cannot be bought. It must be born with Men, or else all the Obligations in the World will not create it. An outward Show may be made to satisfy Decency, and to prevent Reproach; but a real Sense of a kind thing is a Gift of Nature, and never was, nor can be acquired.
  Bron: Character of King Charles the Second
  George Savile Marquess of Halifax
  Engels staatsman en auteur (1633 - 1695)
  - +
  +3
 • Salomon Baer-Oberdorf Streef naar een practisch doel, en duizend idealen zullen voor u in vervulling gaan. Streef naar een ideaal, en duizend practische doeleinden zullen u ontgaan.
  Bron: Wetterleuchten
  Salomon Baer-Oberdorf
  Duits schrijver (1870 - 1940)
  - +
  +2
 • Multatuli Onjuistheid van uitdrukking baart strijd. Wie dus strijd wil ontgaan, moet zich toeleggen op juistheid?
  Bron: Ideeën
  Multatuli
  Nederlands schrijver (ps. van Eduard Douwes Dekker) (1820 - 1887)
  - +
   0
De beste ontgaan citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.