Citaten met ontwikkelen

 • Als de mens inziet dat de verschillende schepselen allemaal in Eén zijn gegrondvest en zich uit die Eén ontwikkelen, dan pas bereikt hij Brahman.
 • Een goede daad verrichten is makkelijk; de gewoonte ontwikkelen om dat altijd te doen niet.
 • Een kind is van nature wijs en realistisch. Als hij aan zichzelf wordt overgelaten zonder enige toespeling van een volwassene, zal hij zich zo ver ontwikkelen als dat hij in staat is zich te ontwikkelen.
 • De mens bezit voldoende vindingrijkheid om schoenen te ontwikkelen maar is ook dom genoeg om er naast te gaan lopen.
 • Alleen op de bodem van echte vrijheid kan al het grote zich ontwikkelen.
 • De taak der kunst is het gevoel voor schoonheid te ontwikkelen.
 • Het is een techniek die bij uitstek geschikt is om lichamelijke en geestelijke ziekten te voorkomen en om het lichaam in het algemeen te beschermen, en een onvermijdelijk gevoel van zelfredzaamheid en zekerheid te ontwikkelen.
 • Ik ontwikkelde een passie voor de Middeleeuwen op dezelfde manier waarop sommige mensen een passie voor kokosnoten ontwikkelen.
 • Ik wil nog voortleven ook na mijn dood! En daarom ben ik God zo dankbaar, dat hij me bij mijn geboorte al een mogelijkheid heeft meegegeven om me te ontwikkelen en om te schrijven, dus om uit te drukken alles wat in me is.
 • De mens wordt geboren om zich tot humaniteit te ontwikkelen; wij zijn nog geen mensen, we moeten het dagelijks worden.
+7

Citaten 1 t/m 10 van 32.

 • Aristoteles Een goede daad verrichten is makkelijk; de gewoonte ontwikkelen om dat altijd te doen niet.
  Aristoteles
  Grieks filosoof (384 v. Chr. - 322 v. Chr.)
  - +
  +565
 • Leonardo da Vinci De mens zal met grote vleugels, doordat hij tegen de weerstand biedende lucht kracht weet te ontwikkelen, met succes de lucht overwinnen en zich op haar verheffen kunnen.
  Bron: Codex Atlanticus f. 381
  Leonardo da Vinci
  Italiaans schilder, ingenieur en musicus (1452 - 1519)
  - +
  +69
 • Confucius Pas op de jeugd. Je weet niet hoe ze zich ontwikkelen zal.
  Confucius
  Chinees filosoof (551 v. Chr. - 479 v. Chr.)
  - +
  +31
 • Alexander Mitscherlich Men kan domheid door zorgvuldige opvoeding tot vooroordelen ontwikkelen.
  Origineel: Man kann Dummheit sorgfältig durch Erziehung zu Vorurteilen herbeiführen.
  Alexander Mitscherlich
  Duits arts en psycholoog (1908 - 1982)
  - +
  +18
 • Anne Frank Ik wil nog voortleven ook na mijn dood! En daarom ben ik God zo dankbaar, dat hij me bij mijn geboorte al een mogelijkheid heeft meegegeven om me te ontwikkelen en om te schrijven, dus om uit te drukken alles wat in me is.
  Bron: Het achterhuis - 5 april 1944
  Anne Frank
  Joods vluchteling en schrijfster (1929 - 1945)
  - +
  +15
 • Democritus De mens wordt geboren om zich tot humaniteit te ontwikkelen; wij zijn nog geen mensen, we moeten het dagelijks worden.
  Democritus
  Grieks geleerde, astronoom en filosoof (460 v. Chr. - 380 v. Chr.)
  - +
  +14
 • Julien Schoenaerts Waarom zijn wij God kwijt? Omdat we onszelf verloren zijn. Omdat wij dat deel van ons dat God is niet meer ontwikkelen.
  Julien Schoenaerts
  Vlaams acteur (1925 - 2006)
  - +
  +11
 • Wassily Kandinsky Schilderkunst kan net zulke krachten ontwikkelen als muziek bezit.
  Wassily Kandinsky
  Russisch abstract schilder (1866 - 1944)
  - +
  +10
 • Erich Fromm Wat is het onderscheid tussen de mens en het dier? Niet zijn rechtstaande houding. Dat was al aanwezig bij de apen lang voordat de hersenen zich begonnen te ontwikkelen. Ook niet het gebruik van gereedschap. Het is iets geheel nieuws, iets dat voorheen onbekend was: zelfbewustzijn. Dieren hebben ook een bewustzijn: ze zijn zich bewust van dingen. Ze weten dat dit hier één ding is en dat daar een ander ding. Maar toen de mens ter aarde kwam had hij een nieuw bewustzijn, een bewustzijn van zichzelf. Hij wist dat hij bestond en dat ook hij iets anders was, iets anders dan de natuur, iets anders dan andere mensen. Hij werd zichzelf gewaar. Hij was zich bewust dat hij dacht en voelde. Zover wij weten is er niets dergelijks in de dierenwereld. Dat is de kenmerkende eigenschap dat mensen mensen maakt.
  Origineel: What is it that distinguishes man from animals? It is not his upright posture. That was present in the apes long before the brain began to develop. Nor is it the use of tools. It is something altogether new, a previously unknown quality: self-awareness. Animals, too, have awareness. They are aware of objects; they know this is one thing and that another. But when the human being as such was born he had a new and different consciousness, a consciousness of himself; he knew that he existed and that he was something different, something apart from nature, apart from other people, too. He experienced himself. He was aware that he thought and felt. As far as we know, there is nothing analogous to this anywhere in the animal kingdom. That is the specific quality that makes human beings human.
  Bron: For the Love of Life (1986) Affluence and Ennui in Our Society
  Erich Fromm
  Duits - Amerikaans filosoof en psycholoog (1900 - 1980)
  - +
  +9
 • Bhagavadgita Als de mens inziet dat de verschillende schepselen allemaal in Eén zijn gegrondvest en zich uit die Eén ontwikkelen, dan pas bereikt hij Brahman.
  Bhagavadgita
  Indisch Hindoeistisch verhalenboek
  - +
  +6
De beste ontwikkelen citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.