Citaten met ontzag

 • Wij moeten twee dingen uit mannenland overnemen: doeltreffende organisatievorm en strategisch denken. Als wij dat doen wordt het feminisme een eilandenwijk, een stevige staat waarnaar met ontzag wordt geluisterd.
 • Twee dingen vervullen het gemoed met steeds nieuwe en steeds toenemende bewondering en ontzag, hoe vaker en intenser het nadenken zich erop toelegt: de sterrenhemel boven mij en de morele wet in mij.
 • Bij het woord compositie werd ik altijd innerlijk aangedaan en ik maakte het later tot mijn levensdoel een compositie te schilderen. Het woord zelf had op mij het effect van een gebed. Het vervulde mij met ontzag.

Citaten 1 t/m 10 van 10.

 • Immanuel Kant Twee dingen vervullen het gemoed met steeds nieuwe en steeds toenemende bewondering en ontzag, hoe vaker en intenser het nadenken zich erop toelegt: de sterrenhemel boven mij en de morele wet in mij.
  Origineel: Zwei Dinge erfüllen das Gemüt mit immer neuer und zunehmender Bewunderung und Ehrfurcht, je öfter und anhaltender sich das Nachdenken damit beschäftigt: der bestirnte Himmel über mir, und das moralische Gesetz in mir.
  Bron: Kritiek van de praktische rede
  Immanuel Kant
  Duits filosoof 1724-1804
  - +
  +9
 • Joke Smit Wij moeten twee dingen uit mannenland overnemen: doeltreffende organisatievorm en strategisch denken. Als wij dat doen wordt het feminisme een eilandenwijk, een stevige staat waarnaar met ontzag wordt geluisterd.
  Joke Smit
  Nederlands feministe 1933-1981
  - +
  +8
 • Wassily Kandinsky Bij het woord compositie werd ik altijd innerlijk aangedaan en ik maakte het later tot mijn levensdoel een compositie te schilderen. Het woord zelf had op mij het effect van een gebed. Het vervulde mij met ontzag.
  Wassily Kandinsky
  Russisch abstract schilder 1866-1944
  - +
  +5
 • Carl Sagan De beste manier die ik ken om de religieuze gevoeligheid aan te spreken, dat gevoel van ontzag, is tijdens een heldere nacht omhoog te kijken.
  Origineel: By far the best way I know to engage the religious sensibility, the sense of awe, is to look up on a clear night.
  Bron: The Varieties of Scientific Experience: A Personal View of the Search for God (2006)
  Carl Sagan
  Amerikaans astronoom, astrofysicus en populair-wetenschappelijk schrijver 1934-1996
  - +
  +4
 • Yehudi Menuhin Waarom is compassie geen onderdeel van ons gevestigde curriculum, een inherent onderdeel van ons onderwijs? Compassie, ontzag, verwondering, nieuwsgierigheid, verheffing, nederigheid - dit zijn de fundamenten van elke echte beschaving, niet langer de voorrechten, de domeinen van een kerk, maar van iedereen, elk kind in elk huis, op elke school.
  Origineel: Why is compassion not part of our established curriculum, an inherent part of our education? Compassion, awe, wonder, curiosity, exaltation, humility - these are the very foundation of any real civilization, no longer the prerogatives, the preserves of any one church, but belonging to everyone, every child in every home, in every school.
  Yehudi Menuhin
  Amerikaans/Brits violist, altviolist en dirigent 1916-1999
  - +
  +3
 • Carl Sagan In elk sterrenkundig onderzoek, soms zo diep verborgen dat de onderzoeker zelf zich van de aanwezigheid ervan niet bewust is, ligt een kern van ontzag.
  Origineel: Hidden within every astronomical investigation, sometimes so deeply buried that the researcher himself is unaware of its presence, lies a kernel of awe.
  Bron: Cosmos (1980)
  Carl Sagan
  Amerikaans astronoom, astrofysicus en populair-wetenschappelijk schrijver 1934-1996
  - +
  +1
 • Llewelyn Powys De menselijke ogen kunnen niet een schouwspel aanschouwen die meer ontzag inboezemt dan de nachtelijke hemel, bezaaid met ontelbare sterren.
  Origineel: No sight that the human eyes can look upon is more provocative of awe than is the night sky scattered thick with stars.
  Bron: Llewelyn Powys: A Selection from His Writing (1961)
  Llewelyn Powys
  Brits schrijver 1884-1939
  - +
   0
 • David Blaine Een goocheltruc gaat niet over het oplossen van een puzzel. Het gaat om het creëren van een moment van ontzag en verbazing. En dat kan heel mooi zijn.
  Origineel: Magic is not about having a puzzle to solve. It's about creating a moment of awe and astonishment. And that can be a beautiful thing.
  David Blaine
  Amerikaans illusionist en goochelaar 1973-
  - +
   0
 • Walter Bagehot Een schoolmeester moet een sfeer van ontzag uitstralen, en verwonderd lopen, alsof hij er versteld van staat zichzelf te zijn.
  Origineel: A schoolmaster should have an atmosphere of awe, and walk wonderingly, as if he was amazed at being himself.
  Bron: The works of Walter Bagehot I, p.148
  Walter Bagehot
  Engels econoom 1826-1877
  - +
   0
 • Brad Herzog Eerbied voor het verleden is belangrijk, maar ontzag voor de toekomst ook.
  Brad Herzog
  Amerikaans schrijver
  - +
  -1
De beste ontzag citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: