Citaten met onweerstaanbare

 • Drie eenvoudige maar onweerstaanbare hartstochten hebben mijn leven beheerst: de behoefte aan liefde, de drang naar kennis en het bijna ondraaglijk besef dat het mensdom smartelijk lijdt.
 • Het menselijk gevoel is als de machtige rivieren die de aarde zegenen: het wacht niet op schoonheid, het stroomt met onweerstaanbare kracht en brengt daarmee schoonheid met zich mee.

Citaten 1 t/m 2 van 2.

 • Bertrand Russell Drie eenvoudige maar onweerstaanbare hartstochten hebben mijn leven beheerst: de behoefte aan liefde, de drang naar kennis en het bijna ondraaglijk besef dat het mensdom smartelijk lijdt.
  Origineel: Three passions, simple but overwhelmingly strong, have governed my life: the longing for love, the search for knowledge, and unbearable pity for the suffering of mankind.
  Bron: The Autobiography of Bertrand Russell (1967) prologue
  Bertrand Russell
  Engels filosoof, wiskundige en Nobelprijswinnaar literatuur (1950) 1872-1970
  - +
  +31
 • George Eliot Het menselijk gevoel is als de machtige rivieren die de aarde zegenen: het wacht niet op schoonheid, het stroomt met onweerstaanbare kracht en brengt daarmee schoonheid met zich mee.
  Origineel: Human feeling is like the mighty rivers that bless the earth: it does not wait for beauty — it flows with resistless force and brings beauty with it.
  Bron: Adam Bede (1859)
  George Eliot
  Engels schrijfster (ps. van Mary Ann Evans) 1819-1880
  - +
   0
De beste onweerstaanbare citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: