Citaten met opgemerkt

 • De man geniet van het geluk dat hij voelt, de vrouw van het geluk dat ze geeft. Dit verschil, zo essentieel en toch zo zelden opgemerkt, beïnvloedt niettemin de totaliteit van hun respectievelijke gedrag. Het genoegen van de een is om verlangens te bevredigen, die van de ander is voornamelijk om het
 • Al opgemerkt dat iedereen die trager rijdt dan jijzelf een idioot is en iedereen die harder rijdt een gevaarlijke gek?
 • Voortreffelijk is de heerser die door zijn onderdanen nauwelijks wordt opgemerkt. De laagste heerser is hij die door zijn onderdanen wordt geminacht.
 • Vroeg in mijn leven heb ik opgemerkt dat geen enkele gebeurtenis ooit correct in een krant vermeld wordt.
 • Iedereen, heb ik opgemerkt, houdt van ons land. De verleiding is groot, te denken dat wij zulke aardige mensen zijn. Maar dat is het niet. De reden is, dat wij er niet toe doen. Men houdt van ons met de vertedering, waarmee men van kinderen houdt.
+2

Citaten 1 t/m 10 van 20.

 • George Carlin Al opgemerkt dat iedereen die trager rijdt dan jijzelf een idioot is en iedereen die harder rijdt een gevaarlijke gek?
  Origineel: Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
  George Carlin
  Amerikaanse stand-upcomedian, acteur en publicist (1937 - 2008)
  - +
  +80
 • Lao-Tse Voortreffelijk is de heerser die door zijn onderdanen nauwelijks wordt opgemerkt. De laagste heerser is hij die door zijn onderdanen wordt geminacht.
  Lao-Tse
  Chinees filosoof (Rond 6e eeuw v. Chr.)
  - +
  +17
 • George Orwell Vroeg in mijn leven heb ik opgemerkt dat geen enkele gebeurtenis ooit correct in een krant vermeld wordt.
  Origineel: Early in life I had noticed that no event is ever correctly reported in a newspaper.
  Bron: Looking Back on the Spanish Civil War ch.4
  George Orwell
  Engels schrijver (ps. van Eric Blair) (1903 - 1950)
  - +
  +13
 • Godfried Bomans Iedereen, heb ik opgemerkt, houdt van ons land. De verleiding is groot, te denken dat wij zulke aardige mensen zijn. Maar dat is het niet. De reden is, dat wij er niet toe doen. Men houdt van ons met de vertedering, waarmee men van kinderen houdt.
  Bron: Gedachten achter een bord spaghetti
  Godfried Bomans
  Nederlands schrijver (1913 - 1971)
  - +
  +12
 • Paul Masson Ik schrijf alleen in aforismen, want ik heb opgemerkt dat men zelden een artikel van begin tot einde leest, een aforisme altijd.
  Origineel: Je n'écris que par aphorismes. J'ai remarqué, en effet qu'on lisait rarement un article d'un bout à l'autre, une pensée toujours.
  Bron: Pensées d'un Yoghi (1896)
  Paul Masson
  Frans aforismenschrijver
  - +
  +10
 • Jules Renard Al opgemerkt dat wanneer je tegen een vrouw zegt dat ze mooi is, zij altijd gelooft dat het waar is?
  Origineel: Avez-vous remarqué que, lorsqu'on dit à une femme qu'elle est jolie, elle croit toujours que c'est vrai?
  Bron: Journal 13 janvier 1905
  Jules Renard
  Frans schrijver (1864 - 1910)
  - +
  +6
 • Paul Léautaud Ik heb in de schouwburg vaak opgemerkt dat, bij het zien van een man die bedrogen wordt, alleen de vrouwen lachen.
  Bron: Propos d'un jour (1947)
  Paul Léautaud
  Frans schrijver (1872 - 1956)
  - +
  +6
 • Catullus Als een verborgen bloem in een ommuurde tuin, niet opgemerkt door het vee, door geen ploeg beroerd; de wind streelt hem, de zon sterkt hem, de regen brengt hem groot: veel jongens en meisjes opteren ervoor.
  Origineel: Ut flos in saeptis secretus nascitur hortis, Ignotus pecori, nullo contusus aratro, Quem mulcent aurae, firmat sol, educat imber; Multi illum pueri, multae optavere puellae.
  Bron: Carmina
  Catullus
  Romeins dichter en lyricus (84 v. Chr. - 54 v. Chr.)
  - +
  +4
 • Karel Jonckheere Ik heb opgemerkt dat de meeste mensen alleen maar beleefd doen tegenover wie nog niet weten hoe onbeleefd ze eigenlijk zijn.
  Karel Jonckheere
  Vlaams schrijver en dichter (1906 - 1993)
  - +
  +4
 • Victor Hugo Uitgedaagd worden is opgemerkt worden.
  Origineel: Etre contesté, c’est être constaté.
  Bron: Tas de pierres
  Victor Hugo
  Frans schrijver (1802 - 1885)
  - +
  +2
De beste opgemerkt citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.