Citaten met opvattingen

 • Ik ben altijd dwars door alle heersende opvattingen heen gegaan.
 • Elke censuur bestaat om te voorkomen dat iemand de huidige opvattingen en bestaande instellingen uitdaagt.
 • De diversiteit van talen is niet een diversiteit aan geluiden en tekens, maar een diversiteit van de opvattingen van de wereld.
 • Er valt denk ik meestal meer te leren van de onverwachte vragen van een kind dan van de conversaties van volwassenen, die een pad bewandelen dat geplaveid is met de opvattingen die ze hebben overgenomen en met de vooroordelen die ze uit hun opvoeding hebben verkregen.
 • Een wens tot verandering is over het algemeen het gevolg van een zelfzuchtig karakter en beperkte opvattingen. Mensen die nooit terugkijken naar hun voorouders zullen ook niet voorwaarts kijken naar het nageslacht.
 • Wie zijn oren sluit voor de opvattingen van anderen, toont weinig vertrouwen in de integriteit van zijn eigen opvattingen.
+3

Citaten 1 t/m 10 van 26.

 • Heraclitus De grote massa der mensen heeft geen kijk op het soort dingen waarop zij stuit, en wanneer die worden uitgelegd, brengen zij geen begrip op maar houden vast aan hun particuliere opvattingen.
  Heraclitus
  Grieks filosoof 540 v.C. - 480 v.C.
  - +
  +27
 • Johan Cruijff Ik ben altijd dwars door alle heersende opvattingen heen gegaan.
  Bron: Vrij Nederland 20-10-1984
  Johan Cruijff
  Nederlands voetballer en coach 1947-2016
  - +
  +25
 • A. Schopenhauer Ten gevolge van zijn persoonlijkheid en zijn omstandigheden, leeft ieder, zonder uitzondering, in een zekere beperktheid van begrippen en opvattingen.
  Origineel: In Folge seiner Individualität und Lage lebt Jeder, ohne Ausnahme, in einer gewißen Beschränkung der Begriffe und Ansichten.
  Bron: Senilia
  A. Schopenhauer
  Duits filosoof 1788-1860
  - +
  +12
 • Krishnamurti Godsdiensten, zowel de heel oude als de moderne, hebben de mensen gebonden aan bepaalde dogma's, verwachtingen en opvattingen die een pasklaar antwoord geven; maar het denken, het intellect, kan geen antwoord geven op de dood; de dood is een feit dat niet omzeild kan worden.
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar 1895-1986
  - +
  +7
 • Margarete Mitscherlich Het christendom, met name in zover het zich aan de opvattingen van de apostel Paulus oriënteerde, heeft zoals men weet niet weinig tot de onderdrukking van de vrouw bijgedragen.
  Origineel: Das Christentum, insbesondere soweit es sich an der Auffassung des Apostels Paulus orientierte, hat bekanntlich nicht wenig zur Unterdrückung der Frau beigetragen.
  Bron: Emanzipation und Sexualität der Frau (1972)
  Margarete Mitscherlich
  Duits psychoanalyticus, arts en feministe 1917-2012
  - +
  +7
 • George Bernard Shaw Elke censuur bestaat om te voorkomen dat iemand de huidige opvattingen en bestaande instellingen uitdaagt.
  Origineel: All censorships exist to prevent anyone from challenging current conceptions and existing institutions.
  Bron: Plays Unpleasant (1946)
  George Bernard Shaw
  Iers-Engels schrijver, criticus en Nobelprijswinnaar literatuur (1925) 1856-1950
  - +
  +6
 • Edmund Burke Een wens tot verandering is over het algemeen het gevolg van een zelfzuchtig karakter en beperkte opvattingen. Mensen die nooit terugkijken naar hun voorouders zullen ook niet voorwaarts kijken naar het nageslacht.
  Origineel: A spirit of innovation is generally the result of a selfish temperament and limited views. People who never look back to their ancestors will not look forward to posterity.
  Bron: Reflections on the Revolution in France
  Edmund Burke
  Engels politicus en filosoof 1729-1797
  - +
  +5
 • John Locke Er valt denk ik meestal meer te leren van de onverwachte vragen van een kind dan van de conversaties van volwassenen, die een pad bewandelen dat geplaveid is met de opvattingen die ze hebben overgenomen en met de vooroordelen die ze uit hun opvoeding hebben verkregen.
  Origineel: And I think there is frequently more to be learn'd from the unexpected questions of a child than the discourses of men, who talk in a road, according to the notions they have borrowed, and the prejudices of their education.
  Bron: Some Thoughts Concerning Education (1693) Sec. 121
  John Locke
  Engels filosoof 1632-1704
  - +
  +5
 • Pierre Nicole Ieder heeft zijn opvattingen, beginselen en gebreken, en men moet zich weinig om die van anderen bekommeren, daar men zoveel aanleiding heeft, zich met zichzelf bezig te houden.
  Origineel: Chacun a ses vues, ses principes, ses défauts et i faut peu s'occuper de ceux d'autrui, ayant tant de matière de s'occuper en soi-même.
  Bron: Brieven #38
  Pierre Nicole
  Frans theoloog, schrijver en moralist 1625-1695
  - +
  +4
 • Willem Cornelis Capel Het is de meeste mensen minder te doen om de waarheid, dan wel om versterkt te worden in hunne opvattingen.
  Bron: Dagboek van Florentijn 14
  Willem Cornelis Capel
  Nederlands dichter en schrijver 1853-1934
  - +
  +3
De beste opvattingen citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: