Citaten met opzicht

 • Elk kind is in zeker opzicht een genie, en elk genie is in zeker opzicht een kind.
 • De waarheid is dat er geen zuiver ras is en dat het baseren van de politiek op een etnografische analyse is als het focussen op een hersenschim. De nobelste landen, Engeland, Frankrijk, Italië, zijn die waar het bloed het meest gemengd is. Is Duitsland in dit opzicht een uitzondering? Is het een puu
 • In biologisch en fysiologisch opzicht verschillen we niet zo van elkaar; in historisch opzicht, als vertellingen, is ieder van ons uniek.

Citaten 1 t/m 9 van 9.

 • A. Schopenhauer Elk kind is in zeker opzicht een genie, en elk genie is in zeker opzicht een kind.
  Origineel: Wirklich ist jedes Kind gewissermaßen ein Genie, und jedes Genie gewissermaßen ein Kind.
  Bron: Die Welt als Wille und Vorstellung (1819) II, 31. Vom Genie
  A. Schopenhauer
  Duits filosoof 1788-1860
  - +
  +37
 • Toon Verhoeven Met je been in het gips naar een abortuskliniek moeten omdat je skileraar in geen enkel opzicht deugde.
  Toon Verhoeven
  Nederlands aforist
  - +
  +5
 • Horatius Niets is in elk opzicht gelukkig.
  Bron: Oden 2, 16, 26
  Horatius
  Romeins dichter 65 v.C. - 8 v.C.
  - +
  +5
 • Ernest Renan De waarheid is dat er geen zuiver ras is en dat het baseren van de politiek op een etnografische analyse is als het focussen op een hersenschim. De nobelste landen, Engeland, Frankrijk, Italië, zijn die waar het bloed het meest gemengd is. Is Duitsland in dit opzicht een uitzondering? Is het een puur Germaans land? Wat een illusie! Het hele zuiden is Gallisch geweest. Het hele oosten, vanaf de Elbe, is Slavisch.
  Origineel: La vérité est qu'il n'y a pas de race pure et que faire reposer la politique sur l'analyse ethnographique, c'est la faire porter sur une chimère. Les plus nobles pays, l'Angleterre, la France, l'Italie, sont ceux où le sang est le plus mêlé. L'Allemagne fait-elle à cet égard une exception ? Est-elle un pays germanique pur ? Quelle illusion!
  Bron: Qu'est-ce qu'une nation? (1882)
  Ernest Renan
  Frans schrijver en criticus 1823-1892
  - +
  +2
 • John Galsworthy Het is niet genoeg van mensen te houden omdat zij goed voor je zijn, of omdat je er in enig opzicht voordeel bij zult hebben. We dienen lief te hebben omdat we het liefhebben liefhebben.
  Origineel: It isn't enough to love people because they're good to you, or because in some way or other you're going to get something by it. We have to love because we love loving.
  Bron: A Bit O' Love (1915)
  John Galsworthy
  Brits schrijver, toneelstukschrijver en Nobelprijswinnaar literatuur (1932) 1867-1933
  - +
  +2
 • Erskine Preston Caldwell Invloed is een erg vaag iets. Ik probeer het in elk opzicht te vermijden. Ik wil door niemand beïnvloed worden.
  Origineel: Influence is a very tenuous matter. I try to avoid it in every respect. I don't want to be influenced by anybody.
  Erskine Preston Caldwell
  Amerikaans schrijver 1903-1987
  - +
  +2
 • Karl Mannheim De technische uiterst bekwame straaljagerpiloot is in moreel en emotioneel opzicht niet verder dan de man die een eeuw geleden achter de handkar liep.
  Karl Mannheim
  Joods-Hongaars socioloog 1893-1947
  - +
  +1
 • Oliver Sacks In biologisch en fysiologisch opzicht verschillen we niet zo van elkaar; in historisch opzicht, als vertellingen, is ieder van ons uniek.
  Origineel: Biologically, physiologically, we are not so different from each other; historically, as narratives - we are each of us unique.
  Bron: De man die zijn vrouw voor een hoed hield (1985)
  Oliver Sacks
  Brits neuroloog en auteur 1933-2015
  - +
  +1
 • Jean de La Fontaine Vele mannen, die in dit opzicht als vrouwen zijn.
  Origineel: Bon nombre d'hommes qui sont femmes.
  Bron: Fables (1668–1679) VIII, 6
  Jean de La Fontaine
  Frans schrijver 1621-1695
  - +
  +1
De beste opzicht citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: