Citaten met oudere

U zocht op oudere bedoelde u:

 • Als u succes in het leven wenst, maak van volharding uw boezemvriend, van ervaring uw wijze adviseur, van voorzichtigheid uw oudere broer en van hoop uw beschermend talent.
 • Als jongetje had ik geen besef van mijn talent. Ik mocht steeds meedoen met een oudere groep. Toen was er geen kwestie van dat ik de beste was, of mij zo voelde. Ik was de jongste, en moest, elk keer opnieuw, knokken om erbij te mogen komen, erbij te blijven, erbij te horen, en dat gevecht is in pri
 • In de mond van een vrouw is 'neen' slechts de oudere broer van 'ja'.
 • Op oudere leeftijd neemt de overvloed aan ideeën niet af, alleen de wens ze uit te drukken.
 • Het ziet er niet best uit voor een generatie waarin de jeugd conservatiever is dan de oudere.
 • Een echt geweldig boek moet worden gelezen in de jeugd, opnieuw in volwassenheid en nogmaals op oudere leeftijd, omdat een mooi gebouw moet worden gezien door ochtendlicht, 's middags en bij maanlicht.
+3

Citaten 1 t/m 10 van 33.

 • Joseph Addison Als u succes in het leven wenst, maak van volharding uw boezemvriend, van ervaring uw wijze adviseur, van voorzichtigheid uw oudere broer en van hoop uw beschermend talent.
  Origineel: If you wish success in life, make perseverance your bosom friend, experience your wise counselor, caution your elder brother and hope your guardian genius.
  Bron: toegeschreven
  Joseph Addison
  Engels politicus, schrijver en dichter 1672-1719
  - +
  +85
 • Plinius de Oudere Wij maken grote reizen om dingen te zien waarop wij in onze woonplaats geen acht slaan.
  Plinius de Oudere
  Romeins militair en letterkundige 23-79
  - +
  +25
 • Johan Cruijff Als jongetje had ik geen besef van mijn talent. Ik mocht steeds meedoen met een oudere groep. Toen was er geen kwestie van dat ik de beste was, of mij zo voelde. Ik was de jongste, en moest, elk keer opnieuw, knokken om erbij te mogen komen, erbij te blijven, erbij te horen, en dat gevecht is in principe nooit opgehouden.
  Bron: Vrij Nederland 20-10-1984
  Johan Cruijff
  Nederlands voetballer en coach 1947-2016
  - +
  +22
 • Robertson Davies Een echt geweldig boek moet worden gelezen in de jeugd, opnieuw in volwassenheid en nogmaals op oudere leeftijd, omdat een mooi gebouw moet worden gezien door ochtendlicht, 's middags en bij maanlicht.
  Origineel: A truly great book should be read in youth, again in maturity and once more in old age, as a fine building should be seen by morning light, at noon and by moonlight.
  Robertson Davies
  Canadees schrijver en journalist 1913-1995
  - +
  +6
 • Will Durant In mijn jeugd benadrukte ik de vrijheid, en op oudere leeftijd benadruk ik de orde. Ik ben tot de grote ontdekking gekomen dat vrijheid een product van orde is.
  Origineel: In my youth I stressed freedom, and in my old age I stress order. I have made the great discovery that liberty is a product of order.
  Will Durant
  Amerikaans geschiedkundige en schrijver 1885-1981
  - +
  +4
 • Oscar Wilde Onder de oudere inwoners van de zuidelijke Amerikaanse staten trof mij een droefgeestige neiging om iedere gebeurtenis van belang in verband te brengen met de afgelopen oorlog. 'Wat is de maan vanavond prachtig,' merkte ik eens op tegen een heer die naast mij stond. 'Ja', was zijn antwoord, 'maar u had hem voor de oorlog moeten zien.'
  Oscar Wilde
  Iers schrijver 1854-1900
  - +
  +3
 • Arthur C. Clarke Wanneer een eminent maar oudere geleerde beweert dat iets mogelijk is, heeft hij vrijwel zeker gelijk. Wanneer hij beweert dat iets onmogelijk is, heeft hij heel waarschijnlijk ongelijk.
  Origineel: When a distinguished but elderly scientist states that something is possible, he is almost certainly right. When he states that something is impossible, he is very probably wrong.
  Bron: Profiles of the Future (1962) Hazards of Prophecy: The Failure of Imagination
  Arthur C. Clarke
  Engels sciencefiction schrijver en futuroloog 1917-2008
  - +
  +3
 • Piet Theys Elke leeftijd is de pubertijd van een iets oudere leeftijd.
  Piet Theys
  Vlaams schrijver en sportcommentator 1927-1974
  - +
  +2
 • Plinius de Oudere Geen sterveling is te allen tijde wijs.
  Origineel: Nemo mortalium omnibus horis sapit.
  Plinius de Oudere
  Romeins militair en letterkundige 23-79
  - +
  +2
 • Victor Hugo In de mond van een vrouw is 'neen' slechts de oudere broer van 'ja'.
  Origineel: Dans la bouche d'une femme, "non" n'est que le frère aîné de "oui".
  Bron: Lucrèce Borgia (1833) III, 1
  Victor Hugo
  Frans schrijver 1802-1885
  - +
  +2
De beste oudere citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: