Citaten met overbrengen

 • Het is muziek die spiritueel en sensueel leent, die extase vrij van schuld, geloof zonder dogma, liefde als eerbetoon, en een persoon thuis met de natuur en het oneindige kan overbrengen.

Citaten 1 t/m 5 van 5.

 • Sully Prudhomme De glimlach kan gebruikt worden voor een veelheid aan gevoelens. Je kunt alles met een glimlach uitdrukken, behalve misschien boosheid; maar van verontwaardiging tot liefde, door middel van minachting, kan een glimlach alle gevoelens van de ziel overbrengen.
  Origineel: Le sourire est susceptible d'une multitude de significations. On peut tout exprimer par le sourire, excepté peut-être la colère ; mais de l'indignation à l'amour, en passant par le mépris, le sourire peut rendre toutes les affections de l'âme.
  Bron: Dagboek 6 februari 1864
  Sully Prudhomme
  Frans dichter en 1e winnaar Nobelprijs literatuur (1901) (1839 - 1907)
  - +
  +4
 • Dag Hammarskjöld Openstaan voor het leven geeft een bliksemsnel inzicht in de levenssituatie van anderen. Een eis; na de eerste reactie van je gevoel het probleem overbrengen in een goed doordachte intellectuele vorm - en daarnaar handelen.
  Bron: Merkstenen
  Dag Hammarskjöld
  Zweeds diplomaat en van 1953-1961 VN secretaris-generaal (1905 - 1961)
  - +
  +3
 • Raoul de la Grasserie De meest nauwkeurige definitie van het huwelijk in onze rechtsstaat, is het overbrengen van een portemonnee uit de ene broekzak in de andere.
  Origineel: La définition la plus juste du mariage dans notre état légal, c'est le passage d'un porte-monnaie d'une poche dans l'autre.
  Bron: Pensées contemporaines
  Raoul de la Grasserie
  Frans schrijver (1839 - 1914)
  - +
  +1
 • Leonard Bernstein Muziek... kan het onnoembare benoemen en het onkenbare overbrengen.
  Origineel: Music . . . can name the unnameable and communicate the unknowable.
  Leonard Bernstein
  Amerikaans componist en dirigent (1918 - 1990)
  - +
  +1
 • Yehudi Menuhin Het is muziek die spiritueel en sensueel leent, die extase vrij van schuld, geloof zonder dogma, liefde als eerbetoon, en een persoon thuis met de natuur en het oneindige kan overbrengen.
  Origineel: It is music that welds spiritual and sensual, that can convey ecstasy free of guilt, faith without dogma, love as homage, and a person at home with nature and the infinite.
  Yehudi Menuhin
  Amerikaans/Brits violist, altviolist en dirigent (1916 - 1999)
  - +
   0
De beste overbrengen citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.