Citaten met overeenkomsten

 • Een samenleving kan alleen overleven wanneer er voldoende homogeniteit is tussen haar leden: onderwijs bestendigt en versterkt deze homogeniteit door vooraf in de ziel van het kind de essentiële overeenkomsten te leggen die het collectieve leven vereist.
 • De christelijke godsdienst is in zekere mate verwant met een bepaald soort dwaasheid, maar heeft heel weinig overeenkomsten met de wijsheid.
 • Het is makkelijker om een oorlog te beginnen dan te beëindigen. Het is makkelijker om anderen de schuld te geven dan naar jezelf te kijken, om de verschillen met een ander te benoemen dan de overeenkomsten te vinden. Maar we moeten het juiste pad kiezen, niet slechts het meest gemakkelijke pad.

Citaten 1 t/m 6 van 6.

 • Barack Obama Het is makkelijker om een oorlog te beginnen dan te beëindigen. Het is makkelijker om anderen de schuld te geven dan naar jezelf te kijken, om de verschillen met een ander te benoemen dan de overeenkomsten te vinden. Maar we moeten het juiste pad kiezen, niet slechts het meest gemakkelijke pad.
  Origineel: It is easier to start wars than to end them. It is easier to blame others than to look inward; to see what is different about someone than to find the things we share. But we should choose the right path, not just the easy path.
  Bron: Toespraak in Cairo, 04-06-2009. Voor de volledige tekst zie: www.nytimes.com
  Barack Obama
  Amerikaans president (44e) 1961-
  - +
  +15
 • Erasmus De christelijke godsdienst is in zekere mate verwant met een bepaald soort dwaasheid, maar heeft heel weinig overeenkomsten met de wijsheid.
  Erasmus
  Nederlands humanist en filosoof 1469-1536
  - +
  +5
 • Emile Durkheim Een samenleving kan alleen overleven wanneer er voldoende homogeniteit is tussen haar leden: onderwijs bestendigt en versterkt deze homogeniteit door vooraf in de ziel van het kind de essentiële overeenkomsten te leggen die het collectieve leven vereist.
  Origineel: La société ne peut vivre que s'il existe entre ses membres une suffisante homogénéité: l'éducation perpétue et renforce cette homogénéité en fixant d'avance dans l'âme de l'enfant les similitudes essentielles que réclame la vie collective.
  Bron: Education et sociologie
  Emile Durkheim
  Frans socioloog 1858-1917
  - +
  +3
 • Marie-Jean Hérault de Séchelles Om goed verschillen te kunnen vatten, dient men het hoofd af te koelen en het denken te vertragen. Om goed overeenkomsten te zien, dient met het hoofd op te warmen en het denken te versnellen.
  Origineel: Pour bien saisir les différences, il faut refroidir sa tête, et ralentir le mouvement de sa pensée. - Pour bien remarquer les analogies, il faut échauffer sa tête, et accélérer le mouvement de sa pensée.
  Bron: Théorie de l'ambition
  Marie-Jean Hérault de Séchelles
  Frans rechter en politicus 1759-1794
  - +
  +1
 • Stephen Covey Alle verbroken relaties zijn terug te voeren op verbroken overeenkomsten.
  Origineel: All broken relationships can be traced back to broken agreements.
  Stephen Covey
  Amerikaans zelf-help auteur 1932-2012
  - +
   0
 • Thomas Carlyle De liefde is niet hetzelfde als een delirium, hoewel er vele overeenkomsten zijn.
  Origineel: Love is not altogether a delirium, yet has it many points in common therewith.
  Bron: Sartor Resartus (1834)
  Thomas Carlyle
  Schots schrijver en historicus 1795-1881
  - +
   0
De beste overeenkomsten citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: