Citaten met partij

 • Het denken mag zich nooit onderwerpen, noch aan een dogma, noch aan een partij, noch aan een passie, noch aan een belang, noch aan een vooringenomen idee, noch aan wat het ook mag zijn, behalve aan de feiten zelf, omdat, voor het denken, onderwerping zou betekenen ophouden te zijn.
 • Vrijheid voor de aanhangers van de regering, slechts voor de leden van de partij, al zijn zij nog zo talrijk, is geen vrijheid. Vrijheid betekent immer vrijheid voor andersdenkenden.
 • We winnen rechtvaardigheid het snelst door het geven van rechtvaardigheid aan de andere partij.
 • We moeten partij kiezen. Neutraliteit helpt de onderdrukker, nooit het slachtoffer.
 • De president is niet alleen de leider van een partij, hij is de voorzitter van het hele volk. Hij moet het geweten van Amerika interpreteren.
 • Een partij is de dwaasheid van velen te behoeve van het voordeel van weinigen.
 • Tegenwoordig is de schitterendste en best beloonde loopbaan in de politiek die van een revolutionair die zijn partij verraadt.
 • Eigendunk is de levertraan van de geest. Je moet er elke dag een partij van naar binnen werken om weerstand te kunnen bieden aan de stormloop van de buitenwereld.
 • Wie veel denkt, deugt niet tot partijganger; hij denkt zich door de partij heen.
 • Als je neutraal bent in een situatie waarin één partij overduidelijk slecht wordt behandeld, dan is de conclusie dat je dit onrecht toestaat.
+7

Citaten 1 t/m 10 van 57.

 • Rosa Luxemburg Vrijheid voor de aanhangers van de regering, slechts voor de leden van de partij, al zijn zij nog zo talrijk, is geen vrijheid. Vrijheid betekent immer vrijheid voor andersdenkenden.
  Origineel: Freiheit nur für die Anhänger der Regierung, nur für Mitglieder einer Partei – mögen sie noch so zahlreich sein – ist keine Freiheit. Freiheit ist immer nur Freiheit des anders Denkenden.
  Bron: Zur russische Revolution (1918)
  Rosa Luxemburg
  Duits marxistisch politica en filosofe 1871-1919
  - +
  +18
 • Gerrit Komrij Eigendunk is de levertraan van de geest. Je moet er elke dag een partij van naar binnen werken om weerstand te kunnen bieden aan de stormloop van de buitenwereld.
  Gerrit Komrij
  Nederlands schrijver 1944-2012
  - +
  +15
 • Henri Poincaré Het denken mag zich nooit onderwerpen, noch aan een dogma, noch aan een partij, noch aan een passie, noch aan een belang, noch aan een vooringenomen idee, noch aan wat het ook mag zijn, behalve aan de feiten zelf, omdat, voor het denken, onderwerping zou betekenen ophouden te zijn.
  Origineel: La pensée ne doit jamais se soumettre, ni à un dogme, ni à un parti, ni à une passion, ni à un intérêt, ni à une idée préconçue, ni à quoi que ce soit, si ce n'est aux faits eux-mêmes, parce que, pour elle, se soumettre, ce serait cesser d'être.
  Bron: Science et méthode (1908)
  Henri Poincaré
  Frans wiskundige en filosoof 1854-1912
  - +
  +13
 • Robert Blake Een politieke partij heeft maar twee problemen. Het eerste is: hoe komt men aan de macht, het tweede: wat doet men er mee als men haar heeft.
  Robert Blake
  Amerikaans acteur (geb. Michael James Vincenzo Gubitosi) 1933-
  - +
  +10
 • John F. Kennedy In een tijd van nationale crisis, moeten mensen van goede wil en vrijgevigheid in staat zijn om zich te verenigen, ongeacht de partij of de politiek.
  Origineel: In a time of domestic crisis men of good will and generosity should be able to unite regardless of party or politics.
  Bron: Civil Rights Address 11-06-1963
  John F. Kennedy
  Amerikaans politicus en president (35e) 1917-1963
  - +
  +7
 • Dwight W. Morrow Een partij die de eer opeist voor de regen moet niet verbaasd zijn als haar tegenstanders haar de schuld geven van de droogte.
  Dwight W. Morrow
  Amerikaans diplomaat, ondernemer en politicus 1873-1931
  - +
  +6
 • Ronald Reagan Als de Sovjet-Unie een andere politieke partij toestaat, zouden ze nog steeds een eenpartijstaat zijn, want iedereen zou toetreden tot de andere partij.
  Origineel: If the Soviet Union let another political party come into existence, they would still be a one-party state, because everybody would join the other party.
  Ronald Reagan
  Amerikaans acteur, staatsman en president (40e) 1911-2004
  - +
  +5
 • Friedrich Nietzsche Het christendom heeft partij gekozen voor alles wat zwak, laag en mislukt is, het heeft de ontkenning van de overlevingsinstincten van het sterke leven tot een ideaal verheven; het heeft de rede van zelfs de geestelijk sterkste naturen verdorven door hun de hoogste waarden van de geest als zondig, als misleidend, als bekoringen te leren ervaren.
  Origineel: Das Christenthum hat die Partei alles Schwachen, Niedrigen, Mißrathnen genommen, es hat ein Ideal aus dem Widerspruch gegen die Erhaltungs-Instinkte des starken Lebens gemacht; es hat die Vernunft selbst der geistig stärksten Naturen verdorben, indem es die obersten Werthe der Geistigkeit als sündhaft, als irreführend, als Versuchungen empfinden lehrte.
  Bron: De antichrist #5
  Friedrich Nietzsche
  Duits dichter en filosoof 1844-1900
  - +
  +5
 • Mark Twain Vaak lijkt het zo jammer dat Noach en zijn partij de boot niet misten.
  Origineel: Often it seems a pity that Noah and his party did not miss the boat.
  Mark Twain
  Amerikaans schrijver (ps. van Samuel Langhorne Clemens) 1835-1910
  - +
  +5
 • Elie Wiesel We moeten partij kiezen. Neutraliteit helpt de onderdrukker, nooit het slachtoffer.
  Origineel: We must take sides. Neutrality helps the oppressor, never the victim.
  Elie Wiesel
  In Roemenië geboren Joods-Amerikaans schrijver en Nobelprijswinnaar (Vrede 1986) 1928-2016
  - +
  +5
De beste partij citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: