Citaten met personages

 • De enige reden om Nederlandse toneelstukken te spelen is deze: onze acteurs zijn in de hele wereld niet te evenaren als het er om gaat Nederlandse personages uit te beelden.
 • Het is net als mijn personages, al mijn mannen zijn vader en ik zit in een puinhoop; al mijn vrouwelijke personages zijn slim en hoopvol, zoals mama gewoon probeerde het beste van alles te maken.
 • Mijn hart is een kledingkast waarin alle kostuums van mijn personages zijn opgehangen.
 • Alle grote wereld-historische feiten en personages komen tweemaal voor... de ene keer als tragedie, de andere keer als klucht.
+1

Citaten 1 t/m 10 van 17.

 • Dimitri Frenkel Frank De enige reden om Nederlandse toneelstukken te spelen is deze: onze acteurs zijn in de hele wereld niet te evenaren als het er om gaat Nederlandse personages uit te beelden.
  Dimitri Frenkel Frank
  Nederlands acteur, regisseur en schrijver 1928-1988
  - +
  +11
 • Karl Marx Alle grote wereld-historische feiten en personages komen tweemaal voor... de ene keer als tragedie, de andere keer als klucht.
  Origineel: Alle großen weltgeschichtlichen Tatsachen und Personen sich sozusagen zweimal ereignen.... das eine Mal als Tragödie, das andere Mal als Farce.
  Bron: Der 18te Brumaire des Louis Napoleon (1852) S. 115
  Karl Marx
  Duits econoom en staatsfilosoof 1818-1883
  - +
  +7
 • Bret Easton Ellis Het is net als mijn personages, al mijn mannen zijn vader en ik zit in een puinhoop; al mijn vrouwelijke personages zijn slim en hoopvol, zoals mama gewoon probeerde het beste van alles te maken.
  Origineel: It's like my characters, all my men are Dad and me in a mess; all my female characters are smart and hopeful, like Mom just trying to make the best of things.
  Bret Easton Ellis
  Amerikaans schrijver 1964-
  - +
  +2
 • Nelson Algren Een boek, een echt boek, is de biechtstoel van de schrijver. Want, of hij het nu wil of niet, hij wordt door zijn personages verraden, direct dan wel indirect, om in het openbaar zijn diepste gevoelens te tonen.
  Origineel: A book, a true book, is the writer's confessional. For, whether he would have it so or not, he is betrayed, directly or indirectly, by his characters, into presenting publicly his innermost feelings.
  Nelson Algren
  Amerikaans schrijver 1909-1980
  - +
  +1
 • Octave Feuillet Het huwelijk is geen monoloog, het is een voorstelling met twee personages die elk slechts één rol instuderen: die van de ander.
  Origineel: Le mariage n'est pas un monologue, c'est une pièce à deux personnages dont chacun n'étudie qu'un rôle : celui de l'autre.
  Bron: Un mariage dans le monde (1875)
  Octave Feuillet
  Frans roman- en toneelschrijver 1821-1890
  - +
  +1
 • Claudia Cardinale Ik heb mezelf nooit als actrice beschouwd. Ik ben gewoon een vrouw met een bepaalde gevoeligheid: daar heb ik altijd mee gewerkt. Ik benaderde de personages met grote nederigheid: ik probeerde ze van binnenuit te ervaren, mezelf te gebruiken en zonder enige vorm van techniek te gebruiken.
  Origineel: Io non mi sono mai considerata un'attrice. Sono solo una donna con una certa sensibilità: è con quella che ho sempre lavorato. Mi sono accostata ai personaggi con grande umiltà: cercando di viverli dal di dentro, usando me stessa, e senza far ricorso a nessun tipo di tecnica.
  Bron: Io, Claudia – Tu, Claudia
  Claudia Cardinale
  Italiaans filmactrice 1938-
  - +
  +1
 • Truman Capote Je kunt een schrijver niet de schuld geven van wat de personages zeggen.
  Origineel: You can't blame a writer for what the characters say.
  Truman Capote
  Amerikaans auteur 1942-1984
  - +
  +1
 • John Fowles Pas wanneer onze personages en gebeurtenissen ongehoorzaam beginnen te worden, beginnen ze te leven.
  Origineel: It is only when our characters and events begin to disobey us that they begin to live.
  Bron: Het liefje van de Franse luitenant (1969)
  John Fowles
  Engels romanschrijver 1926-2005
  - +
  +1
 • Sylvia Townsend Warner De afgelopen zes weken werd ik lastig gevallen door enkele personages die op zoek waren naar een schrijver.
  Origineel: For the last six weeks I have found myself pestered by some characters in search of an author.
  Bron: Letters Of Sylvia Townsend Warner Aan Paul Nordoff, 1941
  Sylvia Townsend Warner
  Engels musicologe, romanschrijfster en dichteres 1893-1978
  - +
   0
 • Gail Godwin De personages die ik maak zijn delen van mezelf en ik stuur ze op kleine missies om erachter te komen wat ik nog niet weet.
  Origineel: The characters that I create are parts of myself and I send them on little missions to find out what I don’t know yet.
  Gail Godwin
  Amerikaans romanschrijfster 1937-
  - +
   0
De beste personages citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: