Citaten met positie

 • Als je voor elke positie de beste speler kiest, heb je nog geen sterk elftal maar een team dat als los zand uiteen valt.
 • Mannen zijn als getallen, die alleen door hun positie meer waarde verkrijgen.
 • Niemand van ons is in een positie om oorlogen te voorkomen, maar het is onze plicht om het aan de kaak te stellen en bloot te leggen in al zijn afschuwelijkheid. Oorlog laat geen overwinnaars achter, alleen slachtoffers.
 • Wie een kleine elite als vijand heeft, kan gemakkelijk en vrij geruisloos voor zijn eigen veiligheid zorg dragen; maar wie het hele volk tot vijand heeft, is nooit veilig en hoe wreder zijn optreden, des te zwakker wordt zijn positie.
+1

Citaten 1 t/m 10 van 27.

 • Johan Cruijff Als je voor elke positie de beste speler kiest, heb je nog geen sterk elftal maar een team dat als los zand uiteen valt.
  Johan Cruijff
  Nederlands voetballer en coach (1947 - 2016)
  - +
  +160
 • Henri Frédéric Amiel Minacht uw positie niet: het is daar, dat ge moet handelen, lijden, en overwinnen.
  Origineel: Ne méprise pas ta situation; c'est là, qu'il faut agir, souffrir et vaincre.
  Henri Frédéric Amiel
  Zwitsers filosoof en dichter (1821 - 1881)
  - +
  +8
 • Machiavelli Wie een kleine elite als vijand heeft, kan gemakkelijk en vrij geruisloos voor zijn eigen veiligheid zorg dragen; maar wie het hele volk tot vijand heeft, is nooit veilig en hoe wreder zijn optreden, des te zwakker wordt zijn positie.
  Bron: Discorsi
  Machiavelli
  Florentijns staatsfilosoof (1469 - 1527)
  - +
  +6
 • Nelson Mandela Het compromis moet niet je positie ondermijnen.
  Nelson Mandela
  Zuid-Afrikaans advocaat, politicus en anti-apartheidsstrijder (1918 - 2013)
  - +
  +5
 • William Arthur Ward Grootheid komt niet voort uit bezit, macht, positie of prestige. Het komt voort uit goedheid, nederigheid, dienstbaarheid en karakter.
  Origineel: Greatness is not found in possessions, power, position, or prestige. It is discovered in goodness, humility, service, and character.
  William Arthur Ward
  Amerikaans schrijver (1921 - 1994)
  - +
  +4
 • Dag Hammarskjöld Je positie geeft je nooit het recht om bevelen te geven. Alleen de plicht om zo te leven dat anderen je bevel kunnen krijgen zonder vernederd te worden.
  Bron: Merkstenen
  Dag Hammarskjöld
  Zweeds diplomaat en van 1953-1961 VN secretaris-generaal (1905 - 1961)
  - +
  +4
 • Bronislaw Malinowski De antropoloog moet zijn comfortabele positie in een ligstoel op de veranda van het missieverblijf, de regeringspost of de bungalow van de plantagehouder opgeven, alwaar hij gewapend met potlood en notitieboekje, en soms met een whisky en soda, gewend is om verklaringen te verkrijgen van informanten... Hij moet daarentegen de dorpen ingaan en de inboorlingen aan het werk zien in tuinen, op het strand, in de jungle; hij moet met hen zeilen naar verre zandbanken en naar vreemde stammen.
  Origineel: The anthropologist must relinquish his comfortable position in the long chair on the veranda of the missionary compound, Government station, or planter's bungalow, where, armed with pencil and notebook and at times with a whisky and soda, he has been accustomed to collect statements from informants [...]. He must go out into the villages, and see the natives at work in gardens, on the beach, in the jungle; he must sail with them to distant sandbanks and to foreign tribes.
  Bron: Myth in Primitive Psychology (1926) ch. 5
  Bronislaw Malinowski
  Pools-Brits antropoloog (1884 - 1942)
  - +
  +3
 • Napoleon Bonaparte Mannen zijn als getallen, die alleen door hun positie meer waarde verkrijgen.
  Origineel: Les hommes sont comme les chiffres, qui n'acquièrent de valeur que par leur position.
  Bron: Maximes de guerre et pensées #225
  Napoleon Bonaparte
  Frans staatsman en keizer (1769 - 1821)
  - +
  +3
 • Elie Wiesel Niemand van ons is in een positie om oorlogen te voorkomen, maar het is onze plicht om het aan de kaak te stellen en bloot te leggen in al zijn afschuwelijkheid. Oorlog laat geen overwinnaars achter, alleen slachtoffers.
  Origineel: None of us is in a position to eliminate war, but it is our obligation to denounce it and expose it in all its hideousness. War leaves no victors, only victims.
  Bron: Hope, Despair, and Memory (1986)
  Elie Wiesel
  In Roemenië geboren Joods-Amerikaans schrijver en Nobelprijswinnaar (Vrede 1986) (1928 - 2016)
  - +
  +3
 • William Somerset Maugham Een mens met een hoge positie krijgt een andere kijk op zijn omgeving en dat verandert zijn karakter.
  Origineel: A man's height gives him a different outlook on his environment and so changes his character.
  Bron: The summing up (1935)
  William Somerset Maugham
  Engels schrijver (1874 - 1965)
  - +
  +2
De beste positie citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.