Citaten met prijst

 • De dieren lijden en hun gejammer vervult de lucht. De bossen vallen ten prooi aan vernietiging. De bergen worden opengescheurd voor de metalen die in hun aderen groeien. En de mens looft en prijst degenen die aan de natuur en aan de mensheid de grootste schade berokkenen.
 • Elke keer dat men mij prijst, ruik ik mijn graf.
 • Wanneer iedereen u prijst is uw begrafenis aan de gang.
 • Hij die trots is eet zichzelf op: trots is zijn eigen spiegel, zijn eigen trompet, zijn eigen kroniek; en wat zichzelf slechts in de daad prijst, verslindt zichzelf in de lof.
 • Wie anderen lastert prijst zichzelf indirect.
 • Als mijn leven vruchteloos is, maakt het niet uit wie mij prijst, en als mijn leven vruchtbaar is, maakt het niet uit wie mij bekritiseert.
 • Hij, die niets kan bedenken, is niet zó dom als hij, die een domheid, door een ander bedacht, prijst.
+4

Citaten 1 t/m 10 van 30.

 • Leonardo da Vinci De dieren lijden en hun gejammer vervult de lucht. De bossen vallen ten prooi aan vernietiging. De bergen worden opengescheurd voor de metalen die in hun aderen groeien. En de mens looft en prijst degenen die aan de natuur en aan de mensheid de grootste schade berokkenen.
  Bron: Codex Atlantico 382
  Leonardo da Vinci
  Italiaans schilder, ingenieur en musicus 1452-1519
  - +
  +232
 • Marcus Tullius Cicero Hij, die niets kan bedenken, is niet zó dom als hij, die een domheid, door een ander bedacht, prijst.
  Origineel: Minus stultus est is, cui nihil in mentem venit, quam ille, qui, quod stulte alteri venit in mentem, comprobat.
  Bron: Cluent
  Marcus Tullius Cicero
  Romeins staatsman en schrijver 106 v.C. - 43 v.C.
  - +
  +16
 • Julien de Valckenaere Wanneer iedereen u prijst is uw begrafenis aan de gang.
  Julien de Valckenaere
  Vlaams aforismenschrijver 1898-1958
  - +
  +6
 • Johan Anthierens Als je een Vlaming voor zijn kont schopt prijst hij de kwaliteit van je schoenen en apprecieert hij dat je beenreflex soepel is gebleven.
  Johan Anthierens
  Vlaams journalist, satiricus en schrijver 1937-2000
  - +
  +5
 • Johann Kaspar Lavater Vertrouw hem weinig, die alles prijst; nog minder hem, die alles veroordeelt; het minste hem, wie alles onverschillig laat.
  Johann Kaspar Lavater
  Zwitsers theoloog en mysticus 1741-1801
  - +
  +4
 • Henry Louis Mencken Een beroemdheid is iemand die bekend is bij een heleboel mensen, die hij zich gelukkig prijst niet te kennen.
  Henry Louis Mencken
  Amerikaans journalist en criticus 1880-1956
  - +
  +3
 • Jean de la Bruyère Er zijn maar weinig vrouwen zo volmaakt, dat ze voorkomen dan een man minstens éénmaal per dag betreurt dat hij een vrouw heeft, of zich gelukkig prijst dat hij er geen heeft.
  Origineel: Il y a peu de femmes si parfaites, qu'elles empêchent un mari de se repentir du moins une fois le jour d'avoir une femme, ou de trouver heureux celui qui n'en a point.
  Bron: Les Caractères (1688) III, 78
  Jean de la Bruyère
  Frans schrijver 1645-1696
  - +
  +3
 • William Shakespeare Hij die trots is eet zichzelf op: trots is zijn eigen spiegel, zijn eigen trompet, zijn eigen kroniek; en wat zichzelf slechts in de daad prijst, verslindt zichzelf in de lof.
  Origineel: He that is proud eats up himself: pride is his own glass, his own trumpet, his own chronicle; and whatever praises itself but in the deed, devours the deed in the praise.
  Bron: Troilus and Cressida (1602) Act II, sc iii
  William Shakespeare
  Engels toneelschrijver en dichter 1564-1616
  - +
  +3
 • G. C. Lichtenberg Is het niet zonderling, dat men het publiek, hetwelk ons prijst, steeds voor een bevoegd rechter houdt; maar het, zodra het ons laakt, voor onbekwaam verklaart om over werken van de geest te oordelen.
  Origineel: Ist es nicht sonderbar, daß man das Publikum, das uns lobt, immer für einen kompetenten Richter hält; aber sobald es uns tadelt, es für unfähig erklärt, über Werke des Geistes zu urteilen?
  Bron: Sudelbuch G G 33
  G. C. Lichtenberg
  Duits schrijver en natuurkundige 1742-1799
  - +
  +3
 • Democritus Wie een dwaas prijst, berokkent hem grote schade.
  Democritus
  Grieks geleerde, astronoom en filosoof 460 v. C.- 380/370 v. C.
  - +
  +3
De beste prijst citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: