Citaten met prostitutie

 • Wij misbruiken onze taal steeds roekelozer. Wij prostitueren haar. Prostitutie is zedenbederf. Aan zedenbederf gaat een volk onder. Wij zijn op de helling. Als wij ons niet weten af te werken van de helling gaan wij onder aan onze taal, met onze taal.
 • Schrijven is net als prostitutie. Eerst schrijven we uit liefde ervoor, dan voor sommige vrienden, en uiteindelijk voor het geld.
 • De prostitutie is een van de weinige beroepen die ondanks de technische vooruitgang toch erg ambachtelijk is gebleven.
 • Nergens kan de liefhebber zo snel prof worden als in de politiek en in de prostitutie.
+1

Citaten 1 t/m 9 van 9.

 • Julien Vandiest Nergens kan de liefhebber zo snel prof worden als in de politiek en in de prostitutie.
  Julien Vandiest
  Vlaams schaker en aforist 1919-2010
  - +
  +33
 • Bertrand Russell Het totaal van ongewenste seks die vrouwen moeten doorstaan in het huwelijk is waarschijnlijk groter dan in de prostitutie.
  Origineel: The total amount of undesired sex endured by women is probably greater in marriage than in prostitution.
  Bron: Marriage and Morals (1929) Ch. 11
  Bertrand Russell
  Engels filosoof, wiskundige en Nobelprijswinnaar literatuur (1950) 1872-1970
  - +
  +6
 • Ischa Meijer Prostitutie is jouw verdriet in een ander stoppen.
  Ischa Meijer
  Nederlands journalist en tv-presentator 1943-1995
  - +
  +5
 • Mahatma Gandhi Ik acht drankzucht veel verwerpelijker dan diefstal en misschien zelfs dan prostitutie. Is hij immers niet vaak de vader van beide?
  Mahatma Gandhi
  Indiaas politicus 1869-1948
  - +
  +4
 • Ferdinand Bordewijk Wij misbruiken onze taal steeds roekelozer. Wij prostitueren haar. Prostitutie is zedenbederf. Aan zedenbederf gaat een volk onder. Wij zijn op de helling. Als wij ons niet weten af te werken van de helling gaan wij onder aan onze taal, met onze taal.
  Bron: Bint (1949) p.99
  Ferdinand Bordewijk
  Nederlands schrijver 1884-1965
  - +
  +3
 • Joseph Heller Prostitutie biedt haar de gelegenheid om mensen te ontmoeten. Het zorgt voor frisse lucht en gezonde lichaamsbeweging, en het houdt haar uit de problemen.
  Origineel: Prostitution gives her an opportunity to meet people. It provides fresh air and wholesome exercise, and it keeps her out of trouble.
  Bron: Catch-22 (1999) 465
  Joseph Heller
  Amerikaans romanschrijver 1923-1999
  - +
  +2
 • Molière Schrijven is net als prostitutie. Eerst schrijven we uit liefde ervoor, dan voor sommige vrienden, en uiteindelijk voor het geld.
  Origineel: L'écriture ressemble à la prostitution. D'abord on écrit pour l'amour de la chose, puis pour quelques amis, et à la fin, pour de l'argent.
  Bron: toegeschreven
  Molière
  Frans toneelschrijver (ps. van J. B. Poquelin) 1622-1673
  - +
  +2
 • Philippe Bouvard De prostitutie is een van de weinige beroepen die ondanks de technische vooruitgang toch erg ambachtelijk is gebleven.
  Origineel: La prostitution est une des rares professions qui soient demeurées très artisanales en dépit du progrès technique.
  Bron: toegeschreven
  Philippe Bouvard
  Frans journalist en presentator 1929-
  - +
   0
 • Angela Carter Van de regen in de drup! Wat is een huwelijk meer dan prostitutie voor één man in plaats van voor velen? Geen verschil!
  Origineel: Out of the frying pan into the fire! What is marriage but prostitution to one man instead of many? No different!
  Bron: Nights at the circus (1984) p.21
  Angela Carter
  Brits auteur 1940-1992
  - +
   0
De beste prostitutie citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: