Citaten met psychologisch

 • Serieus, de wereld verandert zo snel dat als je meer dan 80 jaar aan veranderingen hebt gehad, ik niet zie hoe je het psychologisch nog zou kunnen uithouden.
 • Racisme zal verdwijnen wanneer het niet langer winstgevend is en niet langer psychologisch nuttig. En wanneer dat gebeurt, zal het weg zijn. Maar op dit moment verdienen mensen er veel aan, pro en contra.
 • Er bestaat natuurlijk dualiteit in de natuur - man en vrouw, licht en schaduw, nacht en dag - maar waarom zijn we innerlijk, psychologisch, tweeslachtig?
 • Het blijft - niet een zedelijk vermanende voorspiegeling, maar een psychologisch feit, dat de arbeid te meer voldoening schenkt naarmate hij meer vrucht draagt; maar niet minder, dat die vruchten te meer gewaardeerd worden, naarmate zij meer arbeid en inspanning gekost hebben gelijk ook de genieting
 • Psychologisch gezien moet je vertrouwen hebben in jezelf en dit vertrouwen moet gebaseerd zijn op de feiten.
 • Psychologisch gesproken zou er, als er geen gisteren of heden of morgen zou bestaan, ook geen angst zijn.
+3

Citaten 1 t/m 10 van 10.

 • Krishnamurti Psychologisch gesproken zou er, als er geen gisteren of heden of morgen zou bestaan, ook geen angst zijn.
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar (1895 - 1986)
  - +
  +21
 • Krishnamurti Er bestaat natuurlijk dualiteit in de natuur - man en vrouw, licht en schaduw, nacht en dag - maar waarom zijn we innerlijk, psychologisch, tweeslachtig?
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar (1895 - 1986)
  - +
  +15
 • Toni Morrison Racisme zal verdwijnen wanneer het niet langer winstgevend is en niet langer psychologisch nuttig. En wanneer dat gebeurt, zal het weg zijn. Maar op dit moment verdienen mensen er veel aan, pro en contra.
  Origineel: Racism will disappear when it's no longer profitable, and no longer psychologically useful. And when that happens, it'll be gone. But at the moment, people make a lot of money off of it, pro and con.
  Toni Morrison
  Amerikaans schrijfster en Nobelprijswinnares Literatuur (1993) (1931 - 2019)
  - +
  +3
 • Kurt Lewin Een conflict kan psychologisch worden gekarakteriseerd als een situatie waarin tegengestelde, gelijktijdige krachten van ongeveer gelijke sterkte op het individu inwerken.
  Origineel: A conflict is to be characterized psychologically as a situation in which oppositely directed, simultaneously acting forces of approximately equal strength work upon the individual.
  Bron: A Dynamic Theory of Personality (1935) p. 122
  Kurt Lewin
  Duitsland-Amerikaans psycholoog, grondlegger Gestaltpsychologie (1890 - 1947)
  - +
  +1
 • Bobby Fischer Psychologisch gezien moet je vertrouwen hebben in jezelf en dit vertrouwen moet gebaseerd zijn op de feiten.
  Origineel: Psychologically, you have to have confidence in yourself and this confidence should be based on fact.
  Bobby Fischer
  Amerikaans schaakgrootmeester (1943 - 2008)
  - +
  +1
 • Jonathan Franzen Serieus, de wereld verandert zo snel dat als je meer dan 80 jaar aan veranderingen hebt gehad, ik niet zie hoe je het psychologisch nog zou kunnen uithouden.
  Origineel: Seriously, the world is changing so quickly that if you had any more than 80 years of change I don't see how you could stand it psychologically.
  Jonathan Franzen
  Amerikaanse schrijver (1959 - )
  - +
  +1
 • C. J. Wijnaendts Francken Het blijft - niet een zedelijk vermanende voorspiegeling, maar een psychologisch feit, dat de arbeid te meer voldoening schenkt naarmate hij meer vrucht draagt; maar niet minder, dat die vruchten te meer gewaardeerd worden, naarmate zij meer arbeid en inspanning gekost hebben gelijk ook de genietingen die langs die weg verkregen werden, het diepst in het geheugen gegrift blijven.
  Bron: Sociale Ethiek
  C. J. Wijnaendts Francken
  Nederlands letterkundige en filosoof (1863 - 1944)
  - +
  -1
 • Anne Michaels Het delen van een schuilplaats, fysiek of psychologisch, is net zo intiem als liefde.
  Origineel: To share a hiding place, physical or psychological, is as intimate as love.
  Bron: Verborgen verleden (2010) 20
  Anne Michaels
  Canadees dichter (1958 - )
  - +
  -1
 • John Fowles Rijkdom is een monster. Het duurt een maand om het financieel te leren beheersen. En vele jaren om het psychologisch te leren beheersen.
  Origineel: Wealth is a monster. It takes a month to learn to control it financially. And many years to learn to control it psychologically.
  Bron: The Magus (1968)
  John Fowles
  Engels romanschrijver (1926 - 2005)
  - +
  -1
 • Friedrich Hebbel Een merkwaardig psychologisch verschijnsel is daarin gelegen, dat de mens, hoewel van nature hoegenaamd niet geneigd tot dankbaarheid, juist door de ondank van anderen zich dodelijker gekwetst voelt dan door iets anders.
  Bron: Tagebücher
  Friedrich Hebbel
  Duits schrijver (1813 - 1863)
  - +
  -3
De beste psychologisch citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.