Citaten met regels

 • De meest onverbiddelijke regels bij schaken zijn de uitzonderingen.
 • Noch het naleven van de regels van het ongekleed gaan, noch de haarvlechten, nòch de modder waarmee men zijn lichaam bedekt, noch het vasten, noch het slapen op de naakte grond, noch het stof en vuil die het lichaam bedekken, noch de aanbidding, kunnen een sterveling rein maken die niet zijn twijfel
 • De kunst geeft de regels en de smaak de uitzonderingen.
 • Ik geef wenken, geen regels.
 • De zelfmoordenaar speelt het spel niet, houdt zich niet aan de regels. Hij verlaat het feest te snel en laat de andere gasten pijnlijk ongemakkelijk achter.
 • Regels en modellen vernietigen genialiteit en kunst.
 • Regels en methoden leiden tot niets als er geen natuurlijke aanleg meewerkt.
 • De gehele natuur is eigenlijk niets anders dan een verband tussen verschijnselen en regels; en er is nergens sprake van willekeur.
 • De meeste van jouw verzen zijn gemaakt van emotie, het is niets dan emotie, alles is emotie, ik dank je nog wel. Al die regels zijn van tot zilver gestolken brekende tranen.
 • Wij kunnen onder de mensen een grote diversiteit aan opinies over morele regels aantreffen, al naar gelang de verschillende soorten geluk waarop zij vooruitzicht hebben of voor zichzelf voorstellen. Dat zou niet het geval zijn als praktische principes aangeboren waren en rechtstreeks door de hand va
+7

Citaten 1 t/m 10 van 70.

 • Mustafa Kemal Atatürk Er bestaat maar één echte en redelijke orde; die van de beschaving. Om volledig mens te worden, moet men zich naar haar regels richten.
  Mustafa Kemal Atatürk
  Turks legerofficier, schrijver en president 1881-1938
  - +
  +25
 • Roger H. Lincoln Twee regels voor succes:
  1) Vertel nooit alles wat je weet.
  Origineel: There are two rules for success: 1) Never tell everything you know.
  - +
  +25
 • Victor Hugo Regels zijn nuttig voor getalenteerde mensen en schadelijk voor genieën.
  Origineel: Les règles sont utiles aux talents et nuisibles aux génies.
  Bron: Faits et croyances
  Victor Hugo
  Frans schrijver 1802-1885
  - +
  +16
 • Boeddha Noch het naleven van de regels van het ongekleed gaan, noch de haarvlechten, nòch de modder waarmee men zijn lichaam bedekt, noch het vasten, noch het slapen op de naakte grond, noch het stof en vuil die het lichaam bedekken, noch de aanbidding, kunnen een sterveling rein maken die niet zijn twijfels overwonnen heeft.
  Boeddha
  Spirituele leider, geboren als Siddhartha Gautama ca. 450 vC. - ca. 370 vC
  - +
  +13
 • Mark Twain Het leven is kort, overtreed de regels. Vergeef snel, kus langzaam. Heb echt lief. Lach ongecontroleerd en heb nooit spijt van IETS dat je doet glimlachen.
  Origineel: Life is short, Break the Rules. Forgive quickly, Kiss slowly. Love truly. Laugh uncontrollably And never regret ANYTHING That makes you smile.
  Mark Twain
  Amerikaans schrijver (ps. van Samuel Langhorne Clemens) 1835-1910
  - +
  +12
 • Michel Houellebecq De moeilijkheid, is dat het niet genoeg is volgens de regels te leven.
  Origineel: La difficulté, c’est qu’il ne suffit pas exactement de vivre selon la règle.
  Bron: Extension du domaine de la lutte (1994)
  Michel Houellebecq
  Frans schrijver (ps. van Michel Thomas) 1958-
  - +
  +11
 • John Locke Wij kunnen onder de mensen een grote diversiteit aan opinies over morele regels aantreffen, al naar gelang de verschillende soorten geluk waarop zij vooruitzicht hebben of voor zichzelf voorstellen. Dat zou niet het geval zijn als praktische principes aangeboren waren en rechtstreeks door de hand van God in onze geest gegrift.
  Origineel: Hence naturally flows the great variety of opinions concerning moral rules which are to be found among men, according to the different sorts of happiness they have a prospect of, or propose to themselves; which could not be if practical principles were innate, and imprinted in our minds immediately by the hand of God.
  Bron: Essay Concerning Human Understanding (1689) Bk 1, ch. 2, sec.6
  John Locke
  Engels filosoof 1632-1704
  - +
  +11
 • Albert Einstein De wetenschap probeert algemene regels vast te stellen die de onderlinge relatie tussen dingen en gebeurtenissen in ruimte en tijd bepalen.
  Origineel: Die Wissenschaft versucht, allgemeine Regeln aufzustellen, die den gegenseitigen Zusammenhang der Dinge und Ereignisse in Raum und Zeit bestimmen.
  Bron: Aus meinen späten Jahren (1979) s.44
  Albert Einstein
  Duits - Amerikaans natuurkundige 1879-1955
  - +
  +10
 • Marijke van Hemeldonck In onze maatschappij is contraceptie iets waarover mannen morele en wettelijke regels maken, die dan door vrouwen moeten toegepast worden.
  Marijke van Hemeldonck
  Belgisch politica en feministe 1931-
  - +
  +10
 • James Joyce Mannen worden beheerst door de regels van het intellect, vrouwen door de golven van de emotie.
  James Joyce
  Iers schrijver 1882-1941
  - +
  +10
De beste regels citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: