Citaten met religieus

 • Ik hoop dat ik nooit zo oud word dat ik religieus word.
 • De dans is essentiëel religieus van aard.
 • Vrijheid is de mogelijkheid om te twijfelen, de mogelijkheid om een fout te maken, de mogelijkheid om te zoeken en te experimenteren, de mogelijkheid nee te zeggen tegen elke autoriteit - literair, artistiek, filosofisch, religieus, sociaal en zelfs politiek.

Citaten 1 t/m 10 van 18.

 • Albert Einstein Het was natuurlijk een leugen wat je las over mijn religieuze overtuiging, een leugen die systematisch is herhaald. Ik geloof niet in een persoonlijke god en heb dit nooit ontkend maar mij altijd duidelijk uitgedrukt. Als er iets in mij is wat als religieus benoemd zou kunnen worden dan is dat de grenzeloze bewondering voor de structuur van de wereld voor zover die door onze wetenschap blootgelegd kan worden.
  Origineel: It was, of course, a lie what you read about my religious convictions, a lie which is being systematically repeated. I do not believe in a personal God and I have never denied this but have expressed it clearly. If something is in me which can be called religious then it is the unbounded admiration for the structure of the world so far as our science can reveal it.
  Bron: The Human Side (1954)
  Albert Einstein
  Duits - Amerikaans natuurkundige 1879-1955
  - +
  +54
 • Jean Guitton Ieder mens is religieus, voor zover hij in staat is tot aandacht en stilte.
  Origineel: Tout homme est religieux, dans la mesure où il est capable d'attention et de silence.
  Bron: Le travail intellectuel (1951)
  Jean Guitton
  Frans filosoof en theoloog 1901-1999
  - +
  +8
 • Ignazio Silone Vrijheid is de mogelijkheid om te twijfelen, de mogelijkheid om een fout te maken, de mogelijkheid om te zoeken en te experimenteren, de mogelijkheid nee te zeggen tegen elke autoriteit - literair, artistiek, filosofisch, religieus, sociaal en zelfs politiek.
  Origineel: La libertà [...] è la possibilità di dubitare, la possibilità di sbagliare, la possibilità di cercare, di esperimentare, di dire no a una qualsiasi autorità, letteraria artistica filosofica religiosa sociale, e anche politica.
  Bron: Uscita di sicurezza
  Ignazio Silone
  Italiaans schrijver en politicus (ps van Secondo Tranquilli) 1900-1978
  - +
  +8
 • Ronald Plasterk Natuurlijk geloofden mijn kinderen in Sinterklaas. Buiten Nederland gelooft niemand in hem, laat staan in Zwarte Piet. Het geloof in Sinterklaas is erfgoed, van generatie op generatie overgedragen. Mijn kinderen geloofden omdat ze dat op de meest goedgelovige leeftijd, de leeftijd dat ze hun wereldbeeld vormden, hebben geleerd van hun ouders, de mensen die ze het meest vertrouwen. Idem voor elk religieus geloof. De kinderen van Hosni Mubarak zijn moslim, die van koningin Beatrix Nederlands-Hervormd. Dat is geen toeval, en ook geen gevolg van goddelijke interventie, geloof is cultuur.
  Ronald Plasterk
  Nederlands politicus en wetenschapper 1957-
  - +
  +7
 • Elie Wiesel Geen ras is superieur; geen religieus geloof is inferieur. Alle collectieve oordelen zijn verkeerd. Alleen racisten maken ze.
  Origineel: No human race is superior; no religious faith is inferior. All collective judgments are wrong. Only racists make them.
  Bron: Parade Magazine 24 May 1992
  Elie Wiesel
  In Roemenië geboren Joods-Amerikaans schrijver en Nobelprijswinnaar (Vrede 1986) 1928-2016
  - +
  +5
 • Stephen Hawking Ik ben niet religieus in de normale zin. Ik geloof dat het universum beheerst wordt door de wetten van de wetenschap. Die wetten werden misschien bepaald door God, maar God grijpt niet in om deze wetten te breken.
  Origineel: I'm not religious in the normal sense. I believe the universe is governed by the laws of science. The laws may have been decreed by God, but God does not intervene to break the laws.
  Bron: New Scientist Magazine 26-04-2007. Voor de volledige tekst zie: www.newscientist.com
  Stephen Hawking
  Brits fysicus en cosmoloog 1942-2018
  - +
  +4
 • Margaret Atwood Ik ben nerveus over dogma's van welke aard dan ook, of ze nu religieus, politiek of anti-religieus zijn. Er zijn erdoor te veel koppen gerold.
  Origineel: I am nervous about dogmas of any kind, whether they be religious, political, or anti-religious. Too many heads have rolled because of them.
  Margaret Atwood
  Canadees schrijfster, dichteres en activiste 1939-
  - +
  +2
 • Samuel Richardson Er zijn mensen die zichzelf te wijs vinden om religieus te zijn.
  Origineel: [There are men] who think themselves too wise to be religious.
  Bron: Clarissa (1751) Letter I
  Samuel Richardson
  Engels auteur 1689-1761
  - +
   0
 • Hannah More Het is een onderdeel van het christendom om elk natuurlijk talent te gebruiken voor een religieus gebruik.
  Origineel: It is a part of Christianity to convert every natural talent to a religious use.
  Bron: Memoirs of the Life and Correspondence of Mrs. Hannah More (1835)
  Hannah More
  Brits schrijver en hervormer 1745-1833
  - +
   0
 • Owen Felltham Het komt niet vaak voor dat een rijk man religieus is; want religie predikt terughoudendheid, en rijkdom zorgt voor een onbezorgde vrijheid.
  Origineel: It is rare to see a rich man religious; for religion preaches restraint, and riches prompt to unlicensed freedom.
  Bron: Resolves, Divine, Moral and Political (1661) p.258
  Owen Felltham
  Engels schrijver 1602-1668
  - +
   0
De beste religieus citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: