Citaten met roeren

 • De beste stuurlui staan aan wal en turen door hun knuisten; zij weten 't nog, zij wisten 't al! Zij zijn van enkel wijsheid mal, maar roeren vin noch vuisten!

Citaten 1 t/m 4 van 4.

 • Jan Pieter Heye De beste stuurlui staan aan wal en turen door hun knuisten; zij weten 't nog, zij wisten 't al! Zij zijn van enkel wijsheid mal, maar roeren vin noch vuisten!
  Jan Pieter Heye
  Nederlands arts, dichter en liedjesschrijver (1809 - 1876)
  - +
  +5
 • Erasmus Nu de theologen, aan wie ik misschien beter stilzwijgend voorbij zou kunnen gaan, zonder in deze beerput te roeren en slapende honden wakker te maken, anders zouden deze uiterst prikkelbare iezegrimmen me wel eens in eskaders kunnen aanvallen met ontelbare conclusies en dwingen mijn woorden weer in te slikken, om me bij een weigering onmiddellijk als ketter te bestempelen.
  Bron: Lof der Zotheid 53
  Erasmus
  Nederlands humanist en filosoof (1469 - 1536)
  - +
  +4
 • Erasmus Wellicht ware het beter geweest om de godgeleerden in het geheel niet ter sprake te brengen en liever niet in deze beerput te roeren en mij in dit wespennest te steken.
  Bron: Lof der Zotheid (1511)
  Erasmus
  Nederlands humanist en filosoof (1469 - 1536)
  - +
  +4
 • Joost van den Vondel Al 't geen in weelde niet kan ons gedachten roeren, weet d'armoe noch in nood scherpzinnigh uyt te voeren.
  Bron: Vorsteliicke warande der dieren LXXXV
  Joost van den Vondel
  Nederlands dichter (1587 - 1679)
  - +
   0
De beste roeren citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.