Citaten met romanschrijver

 • Het is de taak van de dichter en de romanschrijver de droefheid te tonen die aan de basis ligt van de grootste dingen en de grootsheid te tonen die aan de basis ligt van de droevigste dingen.
 • Sigmund Freud was een romanschrijver met een wetenschappelijke achtergrond. Hij wist gewoon niet dat hij romanschrijver was. Al die verdomde psychiaters achter hem, ze wisten ook niet dat hij romanschrijver was.
 • We leven in een tijdperk waarin de verbeeldingskracht van de romanschrijver hulpeloos is tegen wat hij weet wat hij in de krant van morgen gaat lezen.
 • Freud was niets meer dan een romanschrijver.
 • De eerste plicht van de romanschrijver is om te entertainen. Het is een morele plicht. Mensen die je boeken lezen zijn ziek, verdrietig, op reis, in de wachtkamer van het ziekenhuis terwijl iemand doodgaat. Boeken worden geschreven door de eenzame voor de eenzame.
+2

Citaten 1 t/m 10 van 16.

 • Louis Paul Boon Wie romanschrijver wil worden heeft het de eerste honderd jaar nogal moeilijk.
  Louis Paul Boon
  Vlaams schrijver en journalist (1912 - 1979)
  - +
  +5
 • Peter Ackroyd Freud was niets meer dan een romanschrijver.
  Origineel: Freud was just a novelist.
  Bron: toegeschreven
  Peter Ackroyd
  Engels criticus en schrijver (1949 - )
  - +
  +4
 • Georges Duhamel De romanschrijver is de historicus van het heden, zoals de historicus de romanschrijver van het verleden is.
  Origineel: Le romancier est l'historien du présent, alors que l'historien est le romancier du passé.
  Bron: La Nuit de la Saint-Jean (1935) p.9
  Georges Duhamel
  Frans schrijver (1884 - 1966)
  - +
  +3
 • Philip Roth We leven in een tijdperk waarin de verbeeldingskracht van de romanschrijver hulpeloos is tegen wat hij weet wat hij in de krant van morgen gaat lezen.
  Origineel: We live in an age in which the imagination of the novelist is helpless against what he knows he is going to read in tomorrow's newspaper.
  Philip Roth
  Amerikaans schrijver (1933 - 2018)
  - +
  +3
 • Donna Tartt De eerste plicht van de romanschrijver is om te entertainen. Het is een morele plicht. Mensen die je boeken lezen zijn ziek, verdrietig, op reis, in de wachtkamer van het ziekenhuis terwijl iemand doodgaat. Boeken worden geschreven door de eenzame voor de eenzame.
  Origineel: The first duty of the novelist is to entertain. It is a moral duty. People who read your books are sick, sad, traveling, in the hospital waiting room while someone is dying. Books are written by the alone for the alone.
  Donna Tartt
  Amerikaans schrijfster (1963 - )
  - +
   0
 • Storm Jameson De schrijver - meer in het bijzonder de romanschrijver - die zijn uitgever niet op de een of ander moment onwaardig achtte, moet nog worden verwekt.
  Origineel: The writer - more especially the novelist - who has not, at one moment or another, considered his publisher unworthy of him, has still to be conceived.
  Bron: Journey from the North (1969) Vol I
  Storm Jameson
  Engels journalist en schrijfster (1891 - 1986)
  - +
   0
 • E.L. Doctorow Een romanschrijver is een persoon die onder andermans huid leeft.
  Origineel: A novelist is a person who lives in other people's skins.
  E.L. Doctorow
  Amerikaanse schrijver (1931 - 2015)
  - +
   0
 • Elizabeth Bowen Het ambacht van de romanschrijver ligt in de eerste plaats in het vertellen van verhalen.
  Origineel: The craft of the novelist does lie first of all in story-telling.
  Elizabeth Bowen
  Iers schrijver (1899 - 1973)
  - +
   0
 • Ford Madox Ford Het doel van de romanschrijver is er voor te zorgen dat de lezer zich er volledig onbewust van is dat de auteur bestaat - of zelfs dat hij een boek aan het lezen is.
  Origineel: The object of the novelist is to keep the reader entirely oblivious of the fact that the author exists - even of the fact he is reading a book.
  Bron: Critical Writings of Ford Madox Ford (1964) 76
  Ford Madox Ford
  Engels schrijver (1873 - 1939)
  - +
   0
 • Thomas Hardy Het is de taak van de dichter en de romanschrijver de droefheid te tonen die aan de basis ligt van de grootste dingen en de grootsheid te tonen die aan de basis ligt van de droevigste dingen.
  Origineel: The business of the poet and the novelist is to show the sorriness underlying the grandest things and the grandeur underlying the sorriest things.
  Bron: The life of Thomas Hardy (1896) p.171
  Thomas Hardy
  Engels schrijver (1840 - 1928)
  - +
   0
De beste romanschrijver citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.